Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OPOCZNO - dyskusje o płytkach, kolekcjach, jakości, układaniu

akinom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:D można zamiennie byle mocno ściskaj :D

płytki przyjeżdzają w poniedziałek to pod koniec tygodnia zmaieszcze efekty :wink:

Kurde palce w pracy mi zdretwialy ;) :) jakbym wiedzial ze beda w poniedzialek to bym je dzis oszczedzil :D

Mam nadzieję że nie trafią ci się takie jak nam, nasze na pewno nie były opoczno. Jakieś włoskie coś wybraliśmy te bo chcieliśmy dać pionowy pasek przy okapie. Okazały się tak twarde że nie można było w tym nic wywiercić a potrzebowałem 4 dziurki 6mm.

Ostatecznie pękły 4 płytki (wszystkie na zamówienie dobrze że mieli) parę wieteł łącznie za 60zł i pół dnia wiercenia. Przekląłem te płytki, ale efekt ciekawy wyszedł chyba bo jeszcze mebli nie ma.

Poprostu te plytki to gres, pewnie jeszcze 9-10mm grubosci.

Przynajmniej wiesz czemu wykonawcy licza za wiercenie otworow jak to sie mowi.... jak sie nie przewrocisz to sie nie nauczysz ;)

Swoja droga to niezle wiertlo do tego kosztuje kolo 30zł a ze tak powiem znacznie lepsze jakies 60zł, pomijam profesjonalne korony :)

Ja wybrałam Organic Orange i Krem, na podłogę albo Mauri krem albo Orange. Będzie też kilka listew dekoracyjnych.

Łazienka na razie w myślach - projektu nie mam, ale ilekroć widzę te kafelki to niezmiennie mi się podobają. Wybrałam je do małej łazienki na dole, ale zastanawiam się czy nie zrobić górnej z tych kafli, a do dolnej jeszcze poszukać.

Aga&Piotr Wasza łazienka ślicznie wygląda. Z tych zdjęć chyba wynika, że kafle podłogowe macie także poza łazienką. Dobrze myślę?

Najdroższe wiertło jakie znalazłem u nas to było za 13zł, nawet w miarę ok było zanim nie dotarłem do końca płytki tam stępiło się całkowicie. A moich wykonawców to pominę milczeniem :(

W pierwszej wersji chcieliśmy dać na prawie całą ścianę gres ( dobrze że nie było tego co nam podobał się)

dzięki Izulka, fajnie że Ci sie podoba :D

A co do terakoty, owszem, dobrze widzisz, jest wszędzie z wyjątkiem salonu :)

Jeśli chodzi o kolory łazienki, też się zastanawiałam, jednak pozostałam przy "spokojniejszej" dolnej, górną planuje kolorową :lol:

Jest tylko jedna rzecz która nie daje mi spokoju, planowałam cieniutkie czerwone szklane dekory, jednak w ostatniej chwili zrezygnowałam i teraz troche żałuje ;) byłoby super, no ale nic, trzeba dodatkami nadrabiać :D

Aga

• 2 weeks później...

hejka

płytki położone - nie ma jeszcze za dużo zdjeć - ale moze te jeszcze w trakcie:

http://images28.fotosik.pl/307/78037644b215302e.jpg

tutaj bedzie stałą lodówka side by side nad nią podświetlenie - na lewo wejscie do spizarki.

http://images36.fotosik.pl/42/bebf2dad0a3ba5f8med.jpg

http://images29.fotosik.pl/306/de8fea51f81c6a27.jpg.

Moniko - u mnie przy płytkach gold- fuga cemno brązowa - przy jasnych - jakas taka szaro biała. Powiem ci jednak że niezbyt jestem zadowolona z tych białych - na ścianie wygladaja na takie szaro bure - zamontowaliśmy białe gnazdka i bardzo rzuca sie ww oczy ta ich szarzyzna - nie wiem czy nie bedą do zmainy - chcwała ze u nas tylko 5 łytek pod parapetem.

Myśle że Twoja łazienka wyjdzie prześlicznie - u Ciebie i te białe będą pasowły do szarosci :)

No prosze, zyjesz :)

A juz sie balismy ze transport Cie przygniotl do ziemi i po Tobie ;)

Ciekawe te plytki, piszesz tez o bialych - szroburych (ale nie kotkach z kolysanki :) ) moze zrobisz im rowniez kilka fotek ?

PS. Zwroc uwage glazurnikowi by nie szedl na latwizne i wykonal prace zgodnie ze sztuka bo z ta brazowa sciana to troche polecial z symetria.

Pozdrawiam i czekam na wiecej :)