Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OPOCZNO - dyskusje o płytkach, kolekcjach, jakości, układaniu

akinom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie twierdzę że to twoja wina ze kupiłaś, różnica między kalibrami może dochodzić nawet do 5 mm a w obrębie kalibru moze się zdarzyć że 2 mm idealnie równe są tylko gresy rektyfikowane, a może po prostu dostałaś mix kalibrów i wtedy to jest wina sprzedawcy, ja sam układam płytki i wiem że prawie wszystko można ładnie ułożyć nawet jeżeli jest krzywe tylko że to musi wiecej kosztować, płytka za 200 pln jest lepsza bo inaczej przebiega sortowanie na kalibry i kontrola jakości po prostu większy % odrzuca sie na PJ - poza jakość a żeby płytka była tańsza to sito kontrolne musi mieć większe oczka.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Jak zaczęliśmy wybierać, też zwróciliśmy uwagę na calle. Ale po kilku dniach wyborów, zrezygnowaliśmy, bo jednak najtańsze nie są, a jeśli już kupować takie droższe, to w calle brakuje trochę dobrych dekorów, żeby był dobry efekt. No i calle Amberna pewno będą ładniej wyglądały w większej łazience. Ale są ładne, podobnie jak amber, też z tubądzina.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
Mi się nie kojarzy z sidingiem - na szczęście :wink: Podoba mi sę to "listwowanie" i ten motyw z kwiatem wiśni. Właśnie z uwagi na to, że to chyba rzeczywiście nowa kolekcja może być problem ze znalezieniem "nabywcy". A szkoda bo prawdziwa łazienka to nigdy nie to samo co wystawka sklepowa

• 3 weeks później...
My również nad nimi się zastanawiamy, ale boję się trochę porowatych płytek na podłogę żeby nie były zbyt uciążliwe w utrzymaniu czystości. Namierzyliśmy przypadkiem box wyłożony tymi płytkami (może nie do końca bo było zmieszane z kolekcją "OPTA") zrobiłem dziś fotki, jak jesteś jeszcze zainteresowana daj znać.