Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OPOCZNO - dyskusje o płytkach, kolekcjach, jakości, układaniu

akinom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzisiaj rozmawialam z majstrem osobiście: pokazywał mi plytki i faktycznie płyteczki są slicznie wygiete w "łuk" szczególnie dekory

uspokajal ze jak bedzie fuga bedzie dobrze

no zobaczymy jak dalej bedzie szło :roll: , trzeba majstra pilnować

wczoraj połozył na jednej ścianie troche ciemnych (ściana skos) i te ciemne są jakby lepiej polozone może dlatego że nie ma na tej ścianie nic i żadnych dekorów też nie ma

aha... na scianach płytki prezentuja się super lepiej niz w kartonikach :lol:

Właśnie kładziemy Naturale krem na podłodze.

Kupiliśmy gdzie indziej niż oglądaliśmy i oczywiście na pudełkach były dwa różne odcienie - w jednym sklepie S, my kupiliśmy J. Ale nie zauważyłam, żeby była jakaś różnica.

Za to te płytki nie za dobrze się układa, normalnie ucieka linia prosta i będą różnice w fudze. :roll:

Super ta łazienka. Ja chcę zrobić tylko bialo szarą, bez dekorow ani mozaiki, ma być prosta, klasyczna lazienka, ale... zastanawiam sie, czy nie będzie zbyt prosta. No i trochę mi nie pasują wielkości plytek, bo chcialam, zeby te szare z podlogi " przechodzily" na ścianę, tylko te podlogowe mają 29,7x29,7, a scienne 20x50. Chyba, ze jedną scianę zrobię z tych samych co na podlodze (ściana na wprost- plytki szare), a po bokach już te dlugie 20x50 (biale). Lazienkę mam 2,80x2, 20.. A może ktoś mi podpowie, gdzie znajdę prosty program do zaprojektowania takiej lazienki?

A może ktoś mi podpowie, gdzie znajdę prosty program do zaprojektowania takiej lazienki?

Poszukaj Pro100, ja w takim rysowałam swoją... kilka wersji swojej ;) Właśnie ostatnio mi chodzi po głowie zmiana płytek na "inne niż Organza"..ech ;) Za dużo mam czasu na wybór! No ale wracając do Pro100.. darmowa jest wersja demo, która nie pozwala na zapisanie projektu, więc podczas projektowania będziesz musiała hibernować komputer zamiast go wyłączać, a na koniec zrobić sobie printscreeny. Program jest całkiem fajny :)

chciałam Wam jeszcze podpowiedzieć jedną rzecz, jak juz bedą płytki na ścianie jeszcze przed fugowaniem to zerknijcie na jasne czy zgadzają się odcienie, bo u mnie mimo tego,ze miałam wszystkie płytki z jednej partii, w całych paczkach to 2 sztuki miały jakiś siny odcień, niestety zauważyłam to dopiero na ścianie i płytkarz musiał je wymieniać...nie mam pojęcia jak to możliwe, ale jak widać po opocznie wielu rzeczy mozna się spodziewać ;)

To nasz wstępny projekt łazienki z ZEBRANO.

Zastanawiamy się nad wc czy nie panuje tam zbyt duży chaos. Może jakieś propozycje ?

http://img35.imageshack.us/img35/4776/poprawka2d.th.jpg http://img151.imageshack.us/img151/9096/poprawka3w.th.jpg http://img36.imageshack.us/img36/5623/poprawka5.th.jpg

P.S. Za tą mleczną szybą będą 2 półeczki i całość jako zabudowana szafka.

Powiedzcie mi proszę jakimi programi robicie aranżacje łazieneczek, bo my od sierpnia zaczynamy łazienkę a ja wciąż nie wiem jak ułożyć płyteczki, też wybrałam zebrano... ([email protected])

Długo czekliście na płytki?

p.s. Wasze aranżacje są cudne, to dla mnie inspiracja :)