eeemilia 30.07.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Mam pytanie do osób, które robiły wizualizacje łazienki (płytki Organza) program pro100: czy w bibliotece waszego programu były zawarte płytki organza z Opoczna?? Ściągałam już parę różnych bibliotek do tego programu i w żadnej nie udało mi się odnaleźć tych płytek. Czy osoba posiadająca takie płytki mogła by mi przesłać swoją bibliotekę płytek z Opoczna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 30.07.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Mam pytanie do osób, które robiły wizualizacje łazienki (płytki Organza) program pro100: czy w bibliotece waszego programu były zawarte płytki organza z Opoczna?? Ściągałam już parę różnych bibliotek do tego programu i w żadnej nie udało mi się odnaleźć tych płytek. Czy osoba posiadająca takie płytki mogła by mi przesłać swoją bibliotekę płytek z Opoczna?? Nie było. Trzeba wejść na stronę opoczna, w dziale Architekci/Inwestorzy odnaleźć kolekcję Organza i pobrać pliki jpg http://www.opoczno.eu/architekci.php?strona=biblioteka Następnie rozpakować plik do katalogu gdzie masz zainstalowane Pro100 czyli np. c:\Program Files\PRO100 Demo\Biblioteka\Materialy\Glazura, Terakota\Opoczno\ A co dalej.. doczytaj w wątku o Pro100 http://forum.muratordom.pl/biblioteki-do-pro100,t101499.htm?highlight=pro100 bo jeszcze trzeba fugi do płytek dorobić Trochę zabawy jest, ale to jednorazowa robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eeemilia 30.07.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Mam pytanie do osób, które robiły wizualizacje łazienki (płytki Organza) program pro100: czy w bibliotece waszego programu były zawarte płytki organza z Opoczna?? Ściągałam już parę różnych bibliotek do tego programu i w żadnej nie udało mi się odnaleźć tych płytek. Czy osoba posiadająca takie płytki mogła by mi przesłać swoją bibliotekę płytek z Opoczna?? Nie było. Trzeba wejść na stronę opoczna, w dziale Architekci/Inwestorzy odnaleźć kolekcję Organza i pobrać pliki jpg http://www.opoczno.eu/architekci.php?strona=biblioteka Następnie rozpakować plik do katalogu gdzie masz zainstalowane Pro100 czyli np. c:\Program Files\PRO100 Demo\Biblioteka\Materialy\Glazura, Terakota\Opoczno\ A co dalej.. doczytaj w wątku o Pro100 http://forum.muratordom.pl/biblioteki-do-pro100,t101499.htm?highlight=pro100 bo jeszcze trzeba fugi do płytek dorobić Trochę zabawy jest, ale to jednorazowa robota. Dzięki serdeczne. O fugach już zaczynam czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziabolki 30.07.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 ależ to jest dopiero wersja robocza, umywalka jest Cersanitu i dopiero zostanie wykończona, zauważ że nie ma nawet grzejnika, który też został zdjęty silikon już poszedł a to co na zdjęciu to dziurki po kołeczkach podtrzymujących umywalkę, chyba nie sądzisz, że taki spec jak nasz Radzio zostawił by takie dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 30.07.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Nie wiem, nie znam Radzia Czyli czym jest to, co widac miedzy umywalką a blatem? Poprosze o zdjęcie efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 31.07.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 a mnie nastraszyłeś bo mam umywalke roca jeszce nie zamontowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 31.07.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 a mnie nastraszyłeś bo mam umywalke roca jeszce nie zamontowaną w wątku o ceramice ktoś też to potwierdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziabolki 31.07.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 CERSANIT też nie był do końca taki rewelacyjny, chwiał się na blacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbaszun 31.07.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Ja szukam czegoś do połączenia z listwą z kolekcji opoczno salonika http://www.omnicom.com.pl/galeria/zdjecia/glazura/opoczno/duze/177.jpg podoba mi się własnie ten gres kremowy w paski do zabudowy wanny i ścian, ale na blat do zlewu to się chyba średnio nadaje, zbyt chropowaty, może jakieś naturale dodać jako podłoga i blaty? np. http://eplytki.pl/pliki/plytki_esklep/031283.jpg łazienkę mam niewielką z oknem szczytowym od północy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 31.07.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Opirus i Naturale to zupełnie inne płytkichyba nie łączyłabym ich razem blisko siebie Raczej zrobilabym całą łazienkę w Naturale albo całą w Opirusie i pomęczyła się troszkę z myciem (Opirus bardziej pasuje do tego wybranego dekoru)blatu przy umywalce więc można się pomęczyć z szorowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka_g 31.07.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 viola_13 jaki masz projekt domku? Mój to Jaskółka WM11A z MURATORA. Mamy kolejne podobieństwo... szara fuga na szare, biała na białe hehehe ))) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inka_g 31.07.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Mam pytanie do posiadaczek płytek organza to tych które już położyły lub mają zamiar kłaść jak duże macie łazienki, czy przy dużej łazience płytki nie wydają sie mdłe, bez wyrazu. Płytki ciągle nie wybrane a organza bardzo mi sie podoba. Łazienka ma 14 m, jest na poddaszu, prysznic, wanna,dwie umwalki, sedes bidet. Trochę boję sie też czy nie będzie za jasno[/ Moja łazienka + pralnia z otwartym wejściem z łazienki ma nieco ponad 14 m2. Wszystko jest w Organzie i wygląda jak dla mnie ekstra. W ogóle to myślę, że jest to płytka, która wygląda bardzo dobrze na dużych powierzchniach. Czy jest mdło? Moim zdaniem nie... za to bardzo elegancko i świeżo, ale to kwestia gustu. Również mam prysznic, wanne, dwie umywalki, sedes i bidet, tyle że nie jest to poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarlotka 31.07.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 mbaszun, ja zdecydowałam się jednak na Opirus (też krem) na podłodze i blacie z umywalkami. Fakt, Opirus i Gres Naturale to całkiem inne płytki i różnią się od siebie, choć na forum poświęconym właśnie Naturale (Gres Naturale) widziałam takie połączenia i korzystnie to wyglądało, przy czym włąściciele takich łazienek chwalili sobie to zestawienie. Bałam się czyszczenia Opirusa i brałam pod uwagę zrobienie podłogi z Naturale, jednak "na żywo" nie spodobało mi się to zestawienie. Wolę przetrzeć zachlapany blat przy umywalkach częściej, żeby nie zostawał na nich osad z kamienia - bardziej już boję się o osad na ściankach przy wannie... A co do podłogi... jeszcze nie użytkuję łazienki i na razie tylko tak czyściłam i... moje obawy co do ich mycia chyba były wyolbrzymione - ale życie pokaże Co do tego dekoru, to jestem zdania jak aniawmuratorze: zdecydowanie bardziej pasuje Opirus niż Naturale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarthaB 02.08.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Teraz bardzo mi się podoba Jak mogę coś podpowiedzieć to ja bym zrezygnowała z dekoru po lewej stronie a nad wanną zamiast paska brąz/biel zrobiłabym pasek taki jak na jednej z wizualizacji aniwmuratorze - wąski brązowy dekor / grubszy biały dekor / wąski brązowy dekor - bardzo mi się ten pasek podoba Pozdrawiam http://img223.imageshack.us/img223/1430/27791061.jpg też mi się to podoba, u siebie w łazience też planuję zebrano i chyba skorzystam z pomysłu na taki pasek. Łazienka będzie robiona za ok. miesiąc, może trochę później. Mam nadzieję na fajny efekt (tylko łazienka malutka a nabżdżone sprzętów.. ale trudno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 02.08.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 ja moją skończę w przeciągu 2 tygodni mam nadzieję to wrzucę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manissan 05.08.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Dziś fliziarz kładzie pierwsze płytki, pokażę lada chwila co z tego wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 05.08.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 no to czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta k 06.08.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam!Bardzo proszę o radę jaki kolor fugi do płytki pomarańczowej i beżowej.Myślałam o ceglastej do pomarańczu ale trochę wychodzi za ciemna.Czu ktoś się podzieli swoim pomysłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 06.08.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 dziś zamówiłam w sklepie internetowym organzę i między innymi mozaikę szarą. Dowiedziałam się, że to jest najlepiej sprzedająca się seria opoczna i skonczyły się zapasy szarej mozaiki w ogóle w fabryce Opoczna za jakiś tydzień do dwóch produkcja będzie wznowiona więc mogę się spodziewać dostawy pod koniec sierpnia jestem w szoku, nie spodziewałam się, że na ta serie panuje taki szał sprawdziłam na allegro - też nie ma tej płytki, a jakiś czas temu było tego mnóstwo... ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 06.08.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 szarości w ataku . Obawiam się, że wkrótce będziemy mieć ich dosyć, tak jak obecnie beżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts