Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OPOCZNO - dyskusje o płytkach, kolekcjach, jakości, układaniu

akinom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich na forum :) . Mam pytanko ponieważ chcemy z mężem zrobić sobie łazienke właśnie z płyteczek zebrano, podobają nam się projekty- wizualizacje które zamieszczacie tutaj, ale chcielibyśmy zrobić taki projekt swojej łazienki, prosze napiszcie mi jakiego programu używacie. napiszcie na forum lub na gg 9842722, piszcie nawet jak niedostępny. z góry dzięki

najlepiej chyba prezentujący się ,a do tego dość intuicyjny w obsłudze jest PRO100 - demo jest darmowe a różni się od pełnej wersji tym ,że projektu nie zapiszesz w trójwymiarze. Te ładniejsze wizualki to chyba już bardziej profesjonalne programy oparte na cad i ich obsługa jest trudniejsza - cena też mało zachęcająca. za to jak już pisał ktoś w tym wątku - taką wizualizację zrobią Wam w salonie z płytkami......jeśli kupicie płytki u nich :)

hmm... w porównaniu do waszych łazienek, nie ma się czym chwalić, ale może pokaże co mi się właśnie wykańcza w górnej łazience :D

Tu komin z dekorem, a tam gdzie ciemne płytki będzie kabina prysznicowa :lol:

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/30637224_376.jpg

i oto właśnie róg na kabinę z niedokończonym dekorem

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/30637246_377.jpg

drugi róg łazienki z wanna... również nie dokończoną :oops: i bez baterii

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/30637068_378.jpg

Blacik na umywalkę która będzie wpuszczona, miejsce na lustro będzie obudowane mozaiką i lekko powiększone (będzie szersze, równo ze ścianką)

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/30637148_380.jpg

oraz reszta czyli kibelek za ścianką :D

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/30637024_381.jpg

Brak armatury, baterii i fug. Fugi będą ciemne na ciemnych płytkach i jasne na jasnych :lol:

postaram się wrzucić parę zdjęć po skończeniu i umyciu łazieneczki :wink:

Dzięki MarthaB :D Mam nadzieję, że niedługo pokażę moją łazienkę w pełnej krasie, bo dotychczas nic nie przybyło :cry:

Ambroma, czekam na to baaaardzo :) bo już taka się ślicznie prezentuje.

Mam do Ciebie pytanko, widzę że kibelek jest dość blisko od ściany, mogłabyś powiedzieć mi ile tam jest centymetrów? i czy to wystarcza czy byś o kilka teraz przesunęła.

Ambroma Twoja łazienka to dla mnie numer 1. Nic dodac nic ująć, Twoja aranżacja wydobywa całą urodę tych płytek (rany, jak to patetycznie zabrzmiało :) Widzałam aranżację opoczna organzy w gazetce castoramy - koszmar, jest to dokładna instrukcja jak nie należy kłaść tych płytek. A przez Twoją łazienkę zakochałam się w tych płytkach. Gratulacje!

Przy sprawnie działającej wentylacji nie będzie z nimi problemu. Problem zaczyna się gdy wentylacja do kitu i w fugach rozmnażają się niepożądane stworzenia. Trzeba wtedy bezustannie walczyć ale one i tak wygrywają dając piękny odcień szarości na fugach :evil: Właśnie tak mam teraz w mojej łazience i dlatego oddam każde pieniądze za sprawną wentylację :) Wtedy fugi mogą być białe.

Dzięki MarthaB :D Mam nadzieję, że niedługo pokażę moją łazienkę w pełnej krasie, bo dotychczas nic nie przybyło :cry:

Ambroma, czekam na to baaaardzo :) bo już taka się ślicznie prezentuje.

Mam do Ciebie pytanko, widzę że kibelek jest dość blisko od ściany, mogłabyś powiedzieć mi ile tam jest centymetrów? i czy to wystarcza czy byś o kilka teraz przesunęła.

Nie wiem ile jest tam centymetrów, ale postaram się nie zapomnieć i zmierzyć. Ale na pewno jest tyle żeby był swobodny dostęp przy sprzątaniu, gdyż na to zwracałam uwagę jak ustalaliśmy położenie. Co do użytkowania to wydaje mi się że odległość od ściany nie ma znaczenia,ale może to indywidualne odczucie. My jeszcze nie korzystamy z kibelka, bo dom jest nie ogrzewany i nie włączamy wody (czekamy na gaz :x ) więc tak naprawdę nie wiem jak będzie mi się na nim siedziało :oops: :oops: :oops:

Za ca. 2 tygodnie będzie szafka, w tej wnęce. Czerwone szkło w aluminium.

Zobaczymy jak wyjdzie :wink:

http://images48.fotosik.pl/232/3326ffee5c686f89med.jpg

Witaj,

przeglądam Twoja łązienke (cudna!) i z uwagi na duze podobieństwo do planowanej mojej mam pytania:) Czy brodzik to może Koło Standard plus? a jeśli nie to jaki? i jeśli chodzi o fuge piszesz, ze do białych dałaś białą z dodatkiem jaśminu-jest taka gotowa fuga (jaka firma) czy te kolory sie miesza? Sorry, być moze za głupie pytania, ale w fugach sie kompletnie nie orientuję.

Z góry dziękuję za info, Pozdrawiam, Magda

Witaj,

przeglądam Twoja łązienke (cudna!) i z uwagi na duze podobieństwo do planowanej mojej mam pytania:) Czy brodzik to może Koło Standard plus? a jeśli nie to jaki? i jeśli chodzi o fuge piszesz, ze do białych dałaś białą z dodatkiem jaśminu-jest taka gotowa fuga (jaka firma) czy te kolory sie miesza? Sorry, być moze za głupie pytania, ale w fugach sie kompletnie nie orientuję.

Z góry dziękuję za info, Pozdrawiam, Magda

Odp. poszła na priva.

Ambroma, dzięki za informację. Jak nie zapomnisz, to proszę zmierz :). Ja mam ciut mało miejsca na WC, a próbuję samą siebie przekonać, że będzie wystarczająco, dlatego tak męczę ;)

Szafka będzie na pewno ciekawa. A ta pufka z projektu też będzie? bo urocza jest.

Co do odległości - między ścianą a kilbelkiem (deską) jest 15 cm. Mnie tyle wystarczy :wink:

Pufka lub jakieś fajne krzesło musi być, lubię czasem przysiąść (makijaż, suszenie włosów etc.)