Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OPOCZNO - dyskusje o płytkach, kolekcjach, jakości, układaniu

akinom

Recommended Posts

Kurka a mój twierdzi, że jest krzywa i rozcina sobie po dwa rzędy i kładzie i jest nierówno....

Jak dzisiaj weszłam to mi ręce opały.... Będzie wsio skuwał jak babcię kocham....

Po cholerę on to rozcina.... myślałam, że to ja się nie znam, bo prosiłam by kładł całymi plastrami ale on obstawał przy swoim i nie wygląda to fajnie....

Ciekawe tylko czy to można zdjać :(

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Liwko mam do Ciebie pytanko

ja takie kamyki w prysznicu widziałam na jakiejś ekspozycji i jak się spytałam o cenę to sobie odpuściłam ten pomysł powiedz mi czy twoje były też takie drogie bo tam m2 kosztował ok 2tyś złotych, jeśli były tańsze to gdzie ich szukać i jak się one nazywają

pozdrawiam

ps. bardzo ładny domek i super widoki

Kamyki maja ok. 1 cm wysokości i można po nich chodzić bosą stopą, są krąglutkie. Mamy jeszcze jeden nie zalany żywicą pasek w domu i chodzimy po nim jak po plaży:) Ale tej z miłymi kamieniami, które nie ranią stóp:)

Nie będziemy tego paska zalewać zupełnie, tylko raczej do połowy wysokości kamyszków - właśnie ze względu na ich wypukłość i kolory!

Jeśli komuś zależy na bardziej płaskich kamieniach, to są też i takie - wyraźnie płaskie - ale to już nie otoczaki chyba.

Pomysł super, ale najpierw upewniłabym się u bardzo miłej Pani z Ciech Sarzyny z działu żywic epoksydowych jaką dokładnie wybrać żywicę. Nam doradziła 601-kę i utwardzacz IDA, ze względu na ogrzewanie podłogowe. Nie wiem czy będzie odpowiednia pod prysznic.

No i oczywiście mamy na myśli podłogę pod prysznicem, tak? Jeśli chodzi o ściany i żywicę - to ja tego nie widzę:) Pozostaje fuga.

Kamienie będą zaimpregnowane, więc jeśli chodzi o czyszczenie to nie ma problemu, ale o tym to już chyba wiesz:)

Cały czas zastanawiamy się nas płytkami do górnej łazienki. Łamiemy się między Organzą i Fragrance z LM, chyba będzie Organza, bo mamy plan jak ją ułożyć :) Odbiegając od tematu: Liwko mam pytanko odnośnie szafki pod umywalkę w Waszej łazience. Zdradzisz gdzie ją kupiliście, bo strasznie spodobał mi się kolor. Pozdrawiam.

Witam

jestem nowa na forum, od długiego czasu podczytuję

własnie kupujemy M3. W łazience i toalecie chcę połozyć snake w wersji brąz/krem.

zastanawiam się jaki kolor mebli łazienkowych pasowałby do tych kafli

Łazienka jak to w bloku, nieduża, 5,3m2

Może ktos coś doradzi sensownego

bez obrazy, ale "położenie w poziomie" mówi dokładnie tyle samo co "wybrałam beżowe i brązowe snake'i"

jeśli ktoś ma ci podpowiedzieć, jakie meble będą wyglądały fajnie istotne jest w jakiej proporcji są kafle, jak jasna jest łazienka i jaką ceramikę i armaturę planujecie itd. ja rozumiem, że to jest takie oczywiste. być może ktoś z forumowiczów wie doskonale jaki projekt domu realizujesz, jaka jest w nim łazienka i jaki projekt wnętrza ty sobie upatrzyłaś. ja nie i zgadywać nie będę