angy 02.06.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Oliwkowo - pięknie! Jakie masz fugi? Właśnie kończymy łazienkę w tych kaflach i szukam pomysłu. Nie wiem jakie ma Oliwkowo, ale my do tych kafli mamy zakupioną grafitową. Kafle już leżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masinta 02.06.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Moja łazienka jest ciemna i maleńka, ma około 2,25 m^2. Jesteśmy na etapie, że wszystko nam jedno jak będzie, byle już się skończyło, także w trakcie kafelkowania wymyśliliśmy po prostu dwa srebrne poziome paski obok siebie, żeby zaakcentować błyszczący kolor. Po lewej (widać brak kafli) pojawi się proste lustro - równo z płytkami. Na prawej ścianie będzie prysznic bez brodzika (żeby można było chodzić po całej podłodze), kupię tylko jakąś elegancką zasłonkę. Podłoga będzie w kwadratowym graficie Metalic. Pomóżcie proszę z wyborem fug na ściany. Nie wiem czy robić wszędzie taką samą, np. szaro-srebrną (są takie?), czy przy jasnych płytkach jasną, a przy ciemnych ciemną - jeśli tak, to jaką przy styku jasnej kafelki z ciemną? Trochę się boję, że w miejscu prysznica fugi zmienią kolor i będzie widać różnicę pomiędzy pozostałą częścią łazienki. Jakie dajecie fugi na podłogę do grafitu? Będę wdzięczna za konkretne odpowiedzi, tj. rodzaj fugi, firma, kolor Oczywiście dam zdjęcia łazienki, jak już będzie więcej widać. W tej chwili "robi się" odpływ liniowy. http://perfumy.skylan.pl/images/murator/P1050479.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masinta 02.06.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Nie wiem jakie ma Oliwkowo, ale my do tych kafli mamy zakupioną grafitową. Kafle już leżą Będziesz miała sam grafit, bez srebra? Myślałam o takim rozwiązaniu, żeby nie wprowadzać łącznie trzech kolorów, ale silver wyglądają na żywo naprawdę pięknie. Jeszcze niestety nie mam zestawienia z grafitową podłogą - może za chwilę ją sobie ułożę na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angy 02.06.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Będziesz miała sam grafit, bez srebra? Myślałam o takim rozwiązaniu, żeby nie wprowadzać łącznie trzech kolorów, ale silver wyglądają na żywo naprawdę pięknie. Jeszcze niestety nie mam zestawienia z grafitową podłogą - może za chwilę ją sobie ułożę na sucho Chodzi o kolor płytki? Jeśli tak, to mam tylko grafit silver na ścianie (kuchnia, przestrzeń między szafkami) i do nich grafitowa fuga z mapei. Pasuje idealnie. Na podłogę wybrałam jasne szare z Nowej Gali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niecha27 02.06.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 witam, mam pytanie do osob, ktore maja tytulowe plytki, czy nie bylo zdanych probemow przy ich kladzeniu? my tez chcielismy je wybrac, ale w sklepie sprzedawca mowil ze nie trzymaja wymiarow i odradzal ich kupno. czy zgadzacie sie z tym pogladem? aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angy 02.06.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 witam, mam pytanie do osob, ktore maja tytulowe plytki, czy nie bylo zdanych probemow przy ich kladzeniu? my tez chcielismy je wybrac, ale w sklepie sprzedawca mowil ze nie trzymaja wymiarow i odradzal ich kupno. czy zgadzacie sie z tym pogladem? aga Wczoraj majster skończył je kłaść-zero zastrzeżeń. Nie ma płytek idealnych, najbliższe temu są chyba hiszpańskie za wiadomo ile, a i to nie zawsze gwarantuje sukces z tego co wiem. Nie przejmowałabym się takim gadaniem na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masinta 02.06.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Chodzi o kolor płytki? Jeśli tak, to mam tylko grafit silver na ścianie (kuchnia, przestrzeń między szafkami) i do nich grafitowa fuga z mapei. Pasuje idealnie. Na podłogę wybrałam jasne szare z Nowej Gali. Tak, tak, przecież nigdzie nie pisałaś do jakiego koloru płytek fuga grafitowa Mam wzornik Mapei Ultracolor i nie widzę tam nazwy koloru "grafit", sama go tak określasz czy źle szukam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angy 02.06.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Tak, tak, przecież nigdzie nie pisałaś do jakiego koloru płytek fuga grafitowa Mam wzornik Mapei Ultracolor i nie widzę tam nazwy koloru "grafit", sama go tak określasz czy źle szukam? No tak, rzeczywiście:) Kurcze nie pamiętam teraz.... Może nazwa inna... Jak Ci zależy to jak będę po południu w domu to sprawdzę, może nawet lepiej, bo płytki będą już zafugowane, bo na razie na sucho przymierzałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masinta 02.06.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 witam, mam pytanie do osob, ktore maja tytulowe plytki, czy nie bylo zdanych probemow przy ich kladzeniu? my tez chcielismy je wybrac, ale w sklepie sprzedawca mowil ze nie trzymaja wymiarow i odradzal ich kupno. czy zgadzacie sie z tym pogladem? aga Jak mój specjalista przyjdzie układać podłogę, to go zapytam dokładnie i jeszcze raz Ci napiszę. Nie za bardzo rozumiem o co w tym chodzi, ale mówił coś takiego, że w jednym kolorze są wklęsłe a w drugim wypukłe (nie pamiętam które są jakie) i gdyby trafiło na bardzo upierdliwego klienta, który by latał z poziomicą, to by marudził. Ogólnie jednak stwierdził, że nie ma idealnych płytek i te kładzie mu się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angy 03.06.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 niecha-trochę weryfikuję swoją wczorajszą wypowiedź. Pytałam wczoraj i majster trochę jednak narzekał, te płytki mają nawet na kartonie odnośnie wymiaru "od do".Inna sprawa, że dobry majster położy wszystko, tylko mówił, że gdyby przyszło je kłaść na większej powierzchni, np. w łazience, to fuga 1,5 mm nie wchodziłaby w grę, musiałaby być szersza. Masinta-to na bank antracyt, pasuje idealnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masinta 03.06.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Masinta-to na bank antracyt, pasuje idealnie:) Przed chwilą kupiliśmy antracyt, mam nadzieję, że będzie pasował też do grafitowych kwadratów na podłodze. Do "białych" na ścianie wybrałam kolor srebrny z Mapei. Może ktoś się przyłączy do wątku i napisze jaką dał fugę do białych Metalic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Lina_ 03.06.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 U nas chyba to był jaśmin, mapei albo sopro. Do silverów antracyt, a do grafitów czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkamilka 06.06.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 hmm.... ja uważam , że jak któś lubi czerwony to ta płytka jest niepowtarzalna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator33 06.06.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 aktualnie zakochałam się w płytkach Italia z Końskich. Tez sa z czerwonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrewhoopoe 13.06.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 (edytowane) Płytki z końskich też mi się podobają i gdyby nie to że są matowe już miałabym je u siebie. Podchodziłam do tej kolekcji kilka razy i ostatecznie zawsze ich matowość powodowała ze rezygnowałam. Nie wiem jakoś bezpieczniejsze wydają mi się w połysku . Fajne też są Oxford i bardzo przystępne cenowo, ale biało czarne z odrobiną czerwieni a już jedną łazienkę mam biało czarną. Sama nie wiem co wybrać. Do dolnej łazienki, niewielkiej wybraliśmy piumettę biało czarną. Została łazienka górna. Niby spora ok. 10 m2 ale w sumie mało przestrzenna ze względu na wstawioną ścianke w literze L zasłaniającą kibelek i bidet. Więc niby spora ale nie do końca. Zaczynam sądzic że zostanę bez płytek do tego pomieszczenia Mam chyba zupełnie wykluczające się wymagania. Ze względu na tę dodatkową ściankę chciałbym chyba jakąś jasną kolekcję ale z ciemną podłogą ( ciemną oznacza nie białą i nie kremową). Beżobrązy to ostateczność. Większość kolekcji które mi się podobają jest czarno biała .Zastanawiam się nad Loreną szaro białą, Cydonią z Paradyża - ale obawiam się że dwie łazienki czarno białe szybko mi się przejedzą . Stąd pomysł na Infinitę. Rozważam jeszcze kolekcję Lazio z bursztynowymi dodatkami ( dekor z tej serii taki szlaczkowaty zupełnie do mnie nie przemawia) . Podoba mi sie płytka Aparici Angel ale niestety nigdzie nie mogę jej pomacać a juz nie ufam moim miłościom monitorowym . Zaczęłam tez rozważać niebiesko białą łazienkę. Myślałam o kolekcji Linero ( bez kwiatka) w połączeniu z jakąś fajna mozaiką lub o sensual ale chyba ta kolekcja wyjdzie trochę za drogo dla mnie. kamilko zaglądasz tu jeszcze ? która kolekcja według Ciebie daje szanse na ciekawą i niezbyt kosztowną aranżację? Ku czemu się kierować? Mogłabyś mnie troszkę naprowadzić na właściwie tory ? Co ma szansę przy takiej łazience ładnie zagrać? Mam wrażenie że nie da się jej fajnie zrobić. Edytowane 21 Czerwca 2011 przez Andrewhoopoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwkowo 13.06.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Witam, dawno mnie tu nie było, odpowiadając na wasze pytania u nas mamy fugę mapei: i tak do grafitów mamy czarną fugę a do białych silver grey, jasno szary. Nasza łazienka już na ukończeniu, ściany pomalowane na turkusowo, ale zdjęć jeszcze nie mam. Przeprowadzkę planujemy na początek lipca, więc jak już wszystko będzie lśniło to wrzucę parę fotek. A jeśli chodzi o rozmiar płytek, to rzeczywiście nie trzymają rozmiarów, czarne były dłuższe od białych no i do tego jeszcze trochę wypukłe. Cygara też miały troszkę inny rozmiar, więc był mały problem z ułożeniem, ale na szczęście już po wszystkim. Płytki ogólnie piękne, gdybym miała jeszcze raz wybierać to tez bym się na nie zdecydowała tylko bym zmieniła ekipę Na razie wklejam te co mam. łazienka d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkamilka 15.06.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 oczywiście , że zaglądam zacznijmy od tego rzutu skąd ten abstrakcyjny układ? i czemu wc z bidetem jest w innym pomieszczeniu? co jest wc a co bidet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angy 19.06.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Obiecane fotki kuchni. Mam nadzieję, że coś dojrzycie, bo fotograf ze mnie marny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek104 03.07.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 hej:)jestem na etapie wybierania płytek do łazienki i co prawda byłam nastawiona na braż-beż ale na wystawie w salonie łazienek jak zobaczyłam szarą organze to się bardzo nimi zauroczyłam!chcaiłabym sobie zrobić projekt wizualizacji i tu moja prośba-mógłby ktoś mi napisać z jakiego programu korzystał do wizualizacji zawirającego te płytki? zgóry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 04.07.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 hej:) jestem na etapie wybierania płytek do łazienki i co prawda byłam nastawiona na braż-beż ale na wystawie w salonie łazienek jak zobaczyłam szarą organze to się bardzo nimi zauroczyłam!chcaiłabym sobie zrobić projekt wizualizacji i tu moja prośba-mógłby ktoś mi napisać z jakiego programu korzystał do wizualizacji zawirającego te płytki? zgóry dzięki Program: Pro100, a wzór płytek można pobrać ze strony producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts