Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co myślicie o tej działlce

Recommended Posts

Cześć. Posiadam działkę budowlaną na przedmieściach. Jest to działka o powierzchni 30 arów. i tu się zaczyna mój problem jest to wąska działka 16 m poniżej drogi jakieś 0,5 do 1 m ze stałym spadkiem.

Przez działkę biegnie rurociąg wodny i gaz a na granicy działki słup elektryczny.

Od jakiegoś czasu zastanawiam sie czy nie postawić na niej jakiegoś domku bo i tak czeka mnie kupno mieszkania albo budowa narazie dysponuje kwotą 100 tyś

Mam parę pytań co do tej działki;

- co sądzicie o tym spadku i o szerokości tej działki

- jaki projekt proponujecie myślałem o bezpodpiwniczonym domu z

poddaszem do 120 m dodam ze na sąsiednich działkach nie ma żadnej

zabudowy (pewnie juz niedługo) i ten spadek to pewnie dodatkowe koszty

I czy wiecie gdzie można zdobyć jakiś projekty z kosztorysami bym mógł zrobić własną wycenę dodam ze wiele zrobiłbym metodą gospodarczą np dach, podłogi, ocieplenie itp.

Proszę o rzetelne wypowiedzi i dziękuję

Rozpatrując lokalizację domu weź pod uwagę odległość do rury z gazem.

Czy to jest gazociąg średniego czy niskego ciśnienia?(obowiązkowe odległości od niego)

Projekt na wąską działke, zobacz tutaj http://www.studioarcis.pl/wynik.php?rodzaj=4

Pomyśl o piwnicach, dom wyższy o piwnicę, a ziemię można by wykorzystać do obsypania domu :)

Rozumię że działka ma długości ponad 180m, to jest co zagospodarować lub część sprzedać.

emil26: ja mam też wąską działkę - 15m i szukałem od dłuższego czasu odpowiedniego projektu.

Na razie znalazłem ten z pracowni Z500:

http://www.z500.pl/projekt/z99.html

Na razie nie znalazłem nic więcej o podobnej powierzchni co mieściłoby się na mojej działce.

Też miałem/mam podobne przemyślenia czy warto czy nie za wąsko- czy nie za mało miejsca ale tak jak to ktoś wyżej napisał: ludzie kupują szeregowce z ogródkiem wielkości salonu):):) więc myślę, że warto.[/url]

Do Emil26

Jak działka w dobrym miejscu, to tym bardziej należałoby się zastanowić nad pozbywaniem się jej. Wierz mi, wiem co mówię. :wink:

Czyli brać kasę za dobre miejsce a kupić na zadupiu dla siebie bo kasy zostanie - ciekawe podejście albo czegoś nie kapuję - sorki.

Chodziło mi o to, żeby znaleźć jak najwięcej atutów tej działki i jej nie sprzedawać. A niewątpliwie miejsce, nawet kosztem wielkości, warte jest zachowania :D

Afrodyta