sacha 20.03.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Do Emil26 Jak działka w dobrym miejscu, to tym bardziej należałoby się zastanowić nad pozbywaniem się jej. Wierz mi, wiem co mówię. Czyli brać kasę za dobre miejsce a kupić na zadupiu dla siebie bo kasy zostanie - ciekawe podejście albo czegoś nie kapuję - sorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 20.03.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Cześć. Posiadam działkę budowlaną na przedmieściach. Jest to działka o powierzchni 30 arów. i tu się zaczyna mój problem jest to wąska działka 16 m poniżej drogi jakieś 0,5 do 1 m ze stałym spadkiem. Przez działkę biegnie rurociąg wodny i gaz a na granicy działki słup elektryczny. Od jakiegoś czasu zastanawiam sie czy nie postawić na niej jakiegoś domku bo i tak czeka mnie kupno mieszkania albo budowa narazie dysponuje kwotą 100 tyś Mam parę pytań co do tej działki; - co sądzicie o tym spadku i o szerokości tej działki - jaki projekt proponujecie myślałem o bezpodpiwniczonym domu z poddaszem do 120 m dodam ze na sąsiednich działkach nie ma żadnej zabudowy (pewnie juz niedługo) i ten spadek to pewnie dodatkowe koszty I czy wiecie gdzie można zdobyć jakiś projekty z kosztorysami bym mógł zrobić własną wycenę dodam ze wiele zrobiłbym metodą gospodarczą np dach, podłogi, ocieplenie itp. Proszę o rzetelne wypowiedzi i dziękuję Rozpatrując lokalizację domu weź pod uwagę odległość do rury z gazem. Czy to jest gazociąg średniego czy niskego ciśnienia?(obowiązkowe odległości od niego) Projekt na wąską działke, zobacz tutaj http://www.studioarcis.pl/wynik.php?rodzaj=4 Pomyśl o piwnicach, dom wyższy o piwnicę, a ziemię można by wykorzystać do obsypania domu Rozumię że działka ma długości ponad 180m, to jest co zagospodarować lub część sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris.p 20.03.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 emil26: ja mam też wąską działkę - 15m i szukałem od dłuższego czasu odpowiedniego projektu. Na razie znalazłem ten z pracowni Z500: http://www.z500.pl/projekt/z99.html Na razie nie znalazłem nic więcej o podobnej powierzchni co mieściłoby się na mojej działce. Też miałem/mam podobne przemyślenia czy warto czy nie za wąsko- czy nie za mało miejsca ale tak jak to ktoś wyżej napisał: ludzie kupują szeregowce z ogródkiem wielkości salonu):) więc myślę, że warto.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 20.03.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Do Emil26 Jak działka w dobrym miejscu, to tym bardziej należałoby się zastanowić nad pozbywaniem się jej. Wierz mi, wiem co mówię. Czyli brać kasę za dobre miejsce a kupić na zadupiu dla siebie bo kasy zostanie - ciekawe podejście albo czegoś nie kapuję - sorki. Chodziło mi o to, żeby znaleźć jak najwięcej atutów tej działki i jej nie sprzedawać. A niewątpliwie miejsce, nawet kosztem wielkości, warte jest zachowania Afrodyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 21.03.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 I tu się zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts