Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Ani i Tomka M14

Recommended Posts

Czas zacząć! Długo wybieralismy projekt... Nigdy nie myslłąm,ze mój mąz bedzie miał tyle do powiedzenia :D

Nareszcie znaleźliśmy M14 - idelanie dla nas. Miejemy nadzieję, że nie zje nas kredyt z odsetkami - startujemy właściwie bez kasy - nie palnowaliśmy budowy, jednak zycie nie bajka...

Zawsze podobały mi sie parterówki i jak wszystko pójdzie bedziemy taką mieć :p

Projekt kupiony i działeczka również - fajna, na górce i duża 1820 m. Trochę strach - ilej a będę musiała się nalatać, żeby ją "obrobic"?. Właściwie jesteśmy na początku - cały cyrk na kłókach przed nami, ale ja wiem, jaki kolor ścian bedzie w sypalni - i fajnie! :wink:

• Odpowiedzi 191
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Projekt leży gotowy do adaptacji... Nie myśłam, że tyle zmian bedzie rodzić nastepne m.in powstał pomysł podpiwniczenia pod 1/3 domu, czyli zyskamy kolejny pokój w miejscu pomieszczenia gospodarczego i można wyrzucić spiżarnię - do piwnicy. Zmian będzie straszenie dużo - własciwie zostaną tylko ściany nośne.... Zobaczymy w praniu. I najważniejsze wybieramy ekipę do budowy - różnica w proponownych cenach - 10 tyś. Ciekawe skąd taka spora?

Dzięki uprzjmości właścicieli mogliśmy zobaczyć dom, który powstał w oprciu o projekt M14. Fajnie jest zobaczyć coś w realu - nie tylko na kartce. Niesty okazuje się, że zupełnie nie mam zmysłu, który pozwoliłby wyobrazić sobie dom na podstawie projektu. Wyprawa do Kopanina bardzo dużo nam dała. Bardzo dziękujemy właścicielom :lol:

Ja siedzę nad papierami na studia, mąż nad projektem - chyba robi wszystko, zeby przyspieszyć adaptację - dziś pojechał do naszej pani... ciekawe czego sie dowie? Widzaiłąm fajne kafelki :D niestety, Tomasz myśli konkretnie i nie przychdzą mu do głowy takie pomysły - jesli nie mamy jeszcze adptacji, nie można mysleć o kafelkach! Musze sie wybrać na działeczke i zrobić jej foki - tak ku pamięci...

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...

Jutro jedziemy podpisać cyrograf- dzieki pomocy fachowca od kredytów - udało sie znaleźć bank, który przejmie nasz kredyt na działke z innego banku i udzieli nam pozyczki na budowę z dofinansowaniem (Rodzina na swoim).

A tak na marginesie - babka, która robiła nam adaptacje wyleciała z pracy....