asizo 20.03.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Jeszcze kiedyś, w mieszkaniu rodziców, mieliśmy mozaikowe podłogi z różnobarwnego drewna i... nigdy więcej! Wyglądały pięknie (no kiedyś mi się podobały, ale wtedy to był hit, bo były wczesne lata 90 i pustki w sklepach), ale jak ma się takie podłogi, to one determinują wystrój domu. Mnie wkurzały te podłogi, przede wszystkim dlatego, że jak kilku latach się opatrzyły, to nic nie można było z tym zrobić. Jednolite podłogi dają większe pole do manewru.Acha, kilka lat temu położyliśmy z ojcem na te "pałacowe" podłogi panele - wzór: zwykłe dębowe deski, i jest o niebo lepiej. Wnętrze przede wszystkim zyskało na lekkości i przestronności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 20.03.2009 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Jeszcze kiedyś, w mieszkaniu rodziców, mieliśmy mozaikowe podłogi z różnobarwnego drewna i... nigdy więcej! Wyglądały pięknie (no kiedyś mi się podobały, ale wtedy to był hit, bo były wczesne lata 90 i pustki w sklepach), ale jak ma się takie podłogi, to one determinują wystrój domu. Mnie wkurzały te podłogi, przede wszystkim dlatego, że jak kilku latach się opatrzyły, to nic nie można było z tym zrobić. Jednolite podłogi dają większe pole do manewru. Acha, kilka lat temu położyliśmy z ojcem na te "pałacowe" podłogi panele - wzór: zwykłe dębowe deski, i jest o niebo lepiej. Wnętrze przede wszystkim zyskało na lekkości i przestronności. Mieszkałem w bloku i tam zakłożyłem standartowy dębowy parkiet. W sypialniach na górze też dam najtańszy parkiet dębowy. Rozważałem mozaikę ale niewiele drożej mogę kupić parkiet grubości 22mm w 3 klasie czyli z sęczkami ale bez bielma. Wracając do wątku to zgadzam się, że podłogi muszą pasować do wnętrza. Ten dąb z subtelnym mahoniem jest w domku w salonie 36m2 z kominkiem. Piszesz, że drewnianą podłogę przykryłeś panelami ,, wzór zwykłe deski dębowe" Budując się miszkałem w wynajętych mieszkaniach. Szukając kiedyś czegoś do wynajęcia. Pojechałem obejrzeć mieszkanie. W ogłoszeniu było ,,wysoki standart, parkiety..." W jednym pomieszczeniu było linoleum z nadrukiem mozaiki parkietowej a w drugim to już nowsza odmiana gumoleim czyli plastikowy panel może i ,,wzór zwykłe deski dębowe". Osobiście to już bym wolał zwykłą płytę OSB jest naturalna i niczego nie udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 20.03.2009 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Jeszcze kiedyś, w mieszkaniu rodziców, mieliśmy mozaikowe podłogi z różnobarwnego drewna i... nigdy więcej! Wyglądały pięknie (no kiedyś mi się podobały, ale wtedy to był hit, bo były wczesne lata 90 i pustki w sklepach), ale jak ma się takie podłogi, to one determinują wystrój domu. Mnie wkurzały te podłogi, przede wszystkim dlatego, że jak kilku latach się opatrzyły, to nic nie można było z tym zrobić. Jednolite podłogi dają większe pole do manewru. Acha, kilka lat temu położyliśmy z ojcem na te "pałacowe" podłogi panele - wzór: zwykłe dębowe deski, i jest o niebo lepiej. Wnętrze przede wszystkim zyskało na lekkości i przestronności. Mieszkałem w bloku i tam zakłożyłem standartowy dębowy parkiet. W sypialniach na górze też dam najtańszy parkiet dębowy. Rozważałem mozaikę ale niewiele drożej mogę kupić parkiet grubości 22mm w 3 klasie czyli z sęczkami ale bez bielma. Wracając do wątku to zgadzam się, że podłogi muszą pasować do wnętrza. Ten dąb z subtelnym mahoniem jest w domku w salonie 36m2 z kominkiem. Piszesz, że drewnianą podłogę przykryłeś panelami ,, wzór zwykłe deski dębowe" Budując się miszkałem w wynajętych mieszkaniach. Szukając kiedyś czegoś do wynajęcia. Pojechałem obejrzeć mieszkanie. W ogłoszeniu było ,,wysoki standart, parkiety..." W jednym pomieszczeniu było linoleum z nadrukiem mozaiki parkietowej a w drugim to już nowsza odmiana gumoleim czyli plastikowy panel może i ,,wzór zwykłe deski dębowe". Osobiście to już bym wolał zwykłą płytę OSB jest naturalna i niczego nie udaje. Podłogę trzeba było przykryć także ze względu na to, ze parkiet się porozchodził i były okropne szczeliny. Może i można było to naprawić, ale mama i tak nie chciała już tych podłóg. A na wymianę na inny parkiet nie było pieniędzy. Panele to był kompromis. Sama, jak i Ty, nie jestem zwolenniczką udawania. Pewnie, ze wolę drewno niż najpiękniejsze panele, bo laminat, to zawsze tylko laminat. Tylko nie zawsze można mieć to, co się chce A jak się nie ma, co się chce, to się lubi, co się ma. Teraz w swoim własnym domu będę mieć parkiet i gres, a na poddaszu (wielka, otwarta przestrzeń), niestety też na razie panele, bo podłoga jakaś musi być (zwłaszcza przy małych dzieciach), a w przyszłości, jak już uporamy się z wykańczaniem i skończą się wielkie wydatki, to pewnie, ze i tam chcę mieć podłogę drewnianą. Ale na razie to tylko marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 22.03.2009 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Jeszcze kiedyś, w mieszkaniu rodziców, mieliśmy mozaikowe podłogi z różnobarwnego drewna i... nigdy więcej! Wyglądały pięknie (no kiedyś mi się podobały, ale wtedy to był hit, bo były wczesne lata 90 i pustki w sklepach), ale jak ma się takie podłogi, to one determinują wystrój domu. Mnie wkurzały te podłogi, przede wszystkim dlatego, że jak kilku latach się opatrzyły, to nic nie można było z tym zrobić. Jednolite podłogi dają większe pole do manewru. Acha, kilka lat temu położyliśmy z ojcem na te "pałacowe" podłogi panele - wzór: zwykłe dębowe deski, i jest o niebo lepiej. Wnętrze przede wszystkim zyskało na lekkości i przestronności. Mieszkałem w bloku i tam zakłożyłem standartowy dębowy parkiet. W sypialniach na górze też dam najtańszy parkiet dębowy. Rozważałem mozaikę ale niewiele drożej mogę kupić parkiet grubości 22mm w 3 klasie czyli z sęczkami ale bez bielma. Wracając do wątku to zgadzam się, że podłogi muszą pasować do wnętrza. Ten dąb z subtelnym mahoniem jest w domku w salonie 36m2 z kominkiem. Piszesz, że drewnianą podłogę przykryłeś panelami ,, wzór zwykłe deski dębowe" Budując się miszkałem w wynajętych mieszkaniach. Szukając kiedyś czegoś do wynajęcia. Pojechałem obejrzeć mieszkanie. W ogłoszeniu było ,,wysoki standart, parkiety..." W jednym pomieszczeniu było linoleum z nadrukiem mozaiki parkietowej a w drugim to już nowsza odmiana gumoleim czyli plastikowy panel może i ,,wzór zwykłe deski dębowe". Osobiście to już bym wolał zwykłą płytę OSB jest naturalna i niczego nie udaje. Podłogę trzeba było przykryć także ze względu na to, ze parkiet się porozchodził i były okropne szczeliny. Może i można było to naprawić, ale mama i tak nie chciała już tych podłóg. A na wymianę na inny parkiet nie było pieniędzy. Panele to był kompromis. Sama, jak i Ty, nie jestem zwolenniczką udawania. Pewnie, ze wolę drewno niż najpiękniejsze panele, bo laminat, to zawsze tylko laminat. Tylko nie zawsze można mieć to, co się chce A jak się nie ma, co się chce, to się lubi, co się ma. Teraz w swoim własnym domu będę mieć parkiet i gres, a na poddaszu (wielka, otwarta przestrzeń), niestety też na razie panele, bo podłoga jakaś musi być (zwłaszcza przy małych dzieciach), a w przyszłości, jak już uporamy się z wykańczaniem i skończą się wielkie wydatki, to pewnie, ze i tam chcę mieć podłogę drewnianą. Ale na razie to tylko marzenie. Znam ten ból ,,tak krawiec kraje...." Ale nie wiem. Inwestować w coś czego się nie chce? To ślepa ulica. Wydasz pieniądze na to czego niechcesz i oddali Cię to od Twojego celu. A prowizorki są nieśmiertelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 13.04.2009 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Jak zamieszczacie posty ze zdjęciami a nie tylko linkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 13.04.2009 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 iimageshack hotlink..nr1 lub dwa kopiujesz do posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 14.04.2009 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Duchu dzięki ale nic nie kapuję. Mam syna informatyka i przypuszczam, że dla niego to będzie bułka z masłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 14.04.2009 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Duchu Ty ze Śląska Jarek Trójmiasto a ja po środku. Bardzo chciałbym Was poznać osobiście. Dom mój nie do końca wykończony ale otwarty. Zapraszam. Mało nas już tych rzemiechów, prewdziwych. Jest jeszcze od niedawna Cyklina Klimkiewicz. Pan po 60 tce. Sam pracuje a robota to ciężka. Tatę mi przypomina. Świetny parkieciarz. Tak jak Tato. Ojciec zakładał parkiety samej Hance Bielickiej. Ale czas biegnie i to co było wtedy I klasa to już dziś są lepsze rozwiązania. Mamy lepsze narzędzia, lepszą chemię (?). Z tamtych czasów zostało to co najlepsze, tradycyjny parkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 02.07.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 odświerzę dla nowych. Jarekkur jutro będę w Twoich stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 04.07.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 a ja własnie wróciłem z wawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 04.07.2009 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Duchu a ja wczoraj dojechałem do Elbląga po nowego Humellka. A miałem być w trójmieście ale sprzedający miał jakiś interes w Elblągu i trochę km oszczędziłem. Tak, że jarkakur nie odwiedziłem. Kupiłem Humellka z 2000 roku, który chyba prawie nic nie robił. Dziś oglądaliśmy go z moją ekipą a to starzy wyżeracze i zgodnie stwierdzili, ze zakup udany. Ma nawet plastikowego motylka na cięgle ( roku w eksploatacji firmowej nie wytrzymuje) i fabrczne znaki ustawienia. Igła. Panowie Jarekkur i Duchu jak będziecie w W-wie to nocleg jakby co macie tylko dajcie znać. Ja mieszkam w polu przy Warszawie (15km). Trasa gdańska dom widać z trasy. Duchu jak byłeś w W-wie zawodowo to u kogo? bo pewnie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 04.07.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 raczej nie hehe..nie kontaktuje sie z ludzmi z wawy za bardzo ..czasem tylko jak mi brakuje to kupie cos na bartyckiej ..tez mam zamiar kupic hummla nastepnego i rolla lekkiego tylko do olejów potrzebuje iles dał za te "używkę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 05.07.2009 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Duchu to nie to gdzie kto mieszka klasyfikuje ludzi. Zaraz Ci wyślę nr na priv do gościa od którego kupiłem maszyny ma ponoć coś jeszcze i poczciwy chłop. Humelka wystawił na 7900 i odrazu spuścił na 7000 a za elanka z krótką łapą zawołał 1500 przy tranzakcji zbiłem jeszcze za dojazd i hurtem wziełem za 8300. Kabel orginał dorzucił gratis. Ale naprawdę piękne maszyny ktoś je kiedyś kupił i nic nimi nie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.07.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Duchu to nie to gdzie kto mieszka klasyfikuje ludzi. nosz na boga zywego ani przez chwile nie pomyslalem w ten sposób.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts