statysta 16.03.2009 01:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 jakim środkiem pomalować płytę falistą z eternitu na dachu do czasu wymiany jego pokrycia? Wiem, wiem - natychmiast wywalić, ale..... . Farba czy co coś innego (żeby też nie wpędzić się w koszty )? I czym lepiej to robić: pędzlem, walkiem? Ponieważ nie przewiduję chodzenia po dachu (eternicie) malować będę z drabiny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 16.03.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 jakim środkiem pomalować płytę falistą z eternitu na dachu do czasu wymiany jego pokrycia? Wiem, wiem - natychmiast wywalić, ale..... . Farba czy co coś innego (żeby też nie wpędzić się w koszty )? I czym lepiej to robić: pędzlem, walkiem? Ponieważ nie przewiduję chodzenia po dachu (eternicie) malować będę z drabiny . Wcale nie wywalać czym prędzej. Oczywiście jeśli jest w dobrym stanie. Tylko u nas (w Polsce) jest taka panika, jeśli chodzi o to pokrycie. Zakładam, że piszemy o eternicie z azbestem. Takie pokrycie maluje się. Użyłbym farby chlorokauczukowej i wałka, popytaj jednak wśród specjalistów bo może są jakieś specjalne farby do tego, ale nie sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts