bilbo 07.11.2003 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Gnębi mnie kilka wątpliwości czym warto, a czym nie warto chwalić się w banku, starając się o kredyt. Może znajdą się tu osoby z branży, które coś podpowiedzą? Np. taka sprawa. Mam firmę, która ma stosunkowo duży przychód, ale już zysk jest taki sobie, bo kosztów mnóstwo. I teraz - jeżeli duża część z tych kosztów to leasing samochodów (akurat się skończy niedługo) i sprzętu, to dobrze z punktu widzenia banku czy nie? - Z jednej strony myślę sobie, że dobrze, bo moje koszty to konkretne inwestycje, a nie mielenie pieniędzy przy mizernych zyskach. - Z drugiej jednak strony, czy nie zaniepokoi się bank, że raty leasingu, to jednak jakieś stałe zobowiązanie? Ogólnie leasing nie wpływa na zdolność kredytową i jego raty są już 'utopione' w kosztach, ale jednak... Co sądzicie? Może jest tu ktoś, kto podejmuje takie bankowe decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 09.11.2003 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Mnie się udało wytłumaczyć, że nie mam kosztów utrzymania samochodu, który tworzy koszty firmy (obniża jej zysk), ale na początku nie było to takie oczywiste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 09.11.2003 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Banki lubią umowy o pracę na czas nieokreślony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts