michalp 16.03.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witajcie, Dzisiaj będę miał rozkładane rurki od grzejników i nie do końca wiem, jakie zachodwać odległości. W pokojach mam ściankę kolankową z bk. Na wierzch będzie płyta k-g (jak i na całym poddaszu) przyklejona do tego bk. Słusznie myślę, że między k-g a bk nie daje się już ocieplenia? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 16.03.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witajcie, Dzisiaj będę miał rozkładane rurki od grzejników i nie do końca wiem, jakie zachodwać odległości. W pokojach mam ściankę kolankową z bk. Na wierzch będzie płyta k-g (jak i na całym poddaszu) przyklejona do tego bk. Słusznie myślę, że między k-g a bk nie daje się już ocieplenia? Michał Jak przykleisz płytę do ściany to raczej nie uda się tam już zamocować ocieplenia. Jesli masz ocieplenie od zewnątrz to od środka jest już raczej zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.03.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Póki co niech tylko wystawią rurki i nie montują grzejników. Obrobisz spokojnie wszystko dookoła i wtedy przytną rurki pod finalny wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 16.03.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witajcie, Dzisiaj będę miał rozkładane rurki od grzejników i nie do końca wiem, jakie zachodwać odległości. W pokojach mam ściankę kolankową z bk. Na wierzch będzie płyta k-g (jak i na całym poddaszu) przyklejona do tego bk. Słusznie myślę, że między k-g a bk nie daje się już ocieplenia? Michał slusznie - bezpieczniej byloby zamocowac do murlaty profil i do niego przykrecic gorna czesc plyty, bo jak zaczniesz krecic skosy to mozesz zbytnio nadwyrezyc plyty "kolankowe". sprawdz jeszcze czy masz prawidlowo zakonczone ocieplenie skosu z ociepleniem elewacji, zaizolowana cieplnie murlate i dokladnie zakonczona paroizolacje skosow pod murlata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalp 16.03.2009 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Dzięki za odpowiedzi, A dzisiaj pojawiła się kolejna sprawa - w dwóch pomieszczeniach murłata leży bezpośrednio na wieńcu, a więc nie ma jakotakiej ścianki kolankowej. Będzie, gdy powstanie k-g na poddaszu. A jak najprościej w tej chwili wyznaczyć miejsca, gdzie hydraulik ma wypuścić rurki? Na razie wymyśliłem, że da na zapas (aby móc je przemieszczać do przodu i do tyłu) i jak będzie szlichta, to w tym miejscu zrobię jakąś opaskę i potem - już po k-g - będzie można bez problemu te rurki umiejscowić. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 16.03.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Dzięki za odpowiedzi, A dzisiaj pojawiła się kolejna sprawa - w dwóch pomieszczeniach murłata leży bezpośrednio na wieńcu, a więc nie ma jakotakiej ścianki kolankowej. Będzie, gdy powstanie k-g na poddaszu. A jak najprościej w tej chwili wyznaczyć miejsca, gdzie hydraulik ma wypuścić rurki? Na razie wymyśliłem, że da na zapas (aby móc je przemieszczać do przodu i do tyłu) i jak będzie szlichta, to w tym miejscu zrobię jakąś opaskę i potem - już po k-g - będzie można bez problemu te rurki umiejscowić. Michał taka scianka wymaga stelaza i on powinien byc wykonany jako pierwszy wowczas wchodza instalatorzy ogrzewania, elektrycy robia swoje i plytujemy. rury te beda wymagaly zaizolowania wiec jesli beda prowadzone "po omacku" zuzyjesz lacznie wiecej materialow a prawdopodobnie nie unikniesz kolejnej wizyty instalatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.03.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Dzięki za odpowiedzi, A dzisiaj pojawiła się kolejna sprawa - w dwóch pomieszczeniach murłata leży bezpośrednio na wieńcu, a więc nie ma jakotakiej ścianki kolankowej. Będzie, gdy powstanie k-g na poddaszu. A jak najprościej w tej chwili wyznaczyć miejsca, gdzie hydraulik ma wypuścić rurki? Na razie wymyśliłem, że da na zapas (aby móc je przemieszczać do przodu i do tyłu) i jak będzie szlichta, to w tym miejscu zrobię jakąś opaskę i potem - już po k-g - będzie można bez problemu te rurki umiejscowić. Michał Ale chyba masz jakieś plany, gdzie tą ściankę chcesz umieścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts