pawelurb 16.03.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 nie do płyt bezpośrednio tylko muszę do skosów w pralni jakoś przymocowac sznurki na pranie , nie pomyślałem o tym wcześniej i nie zostawiłem żadnego wzmocnienia , obawiam się że jak wkręcę coś tylko na wkręty poprzez płytę do profilu to odpadnie bo sznurki chciałbym naciągnąć , a i pranie swoje waży , nie mam innej możliwości niż mocowac do skosów, jakieś sugestie ? czym i jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 16.03.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 nie do płyt bezpośrednio tylko muszę do skosów w pralni jakoś przymocowac sznurki na pranie , nie pomyślałem o tym wcześniej i nie zostawiłem żadnego wzmocnienia , obawiam się że jak wkręcę coś tylko na wkręty poprzez płytę do profilu to odpadnie bo sznurki chciałbym naciągnąć , a i pranie swoje waży , nie mam innej możliwości niż mocowac do skosów, jakieś sugestie ? czym i jak ? Gwarancji nikt nie da, ale ja bym zamocował listwę poprzecznie do profili pod płytą obejmując 3 profile i do tego śmiało bym mocował suszarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.03.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 nie do płyt bezpośrednio tylko muszę do skosów w pralni jakoś przymocowac sznurki na pranie , nie pomyślałem o tym wcześniej i nie zostawiłem żadnego wzmocnienia , obawiam się że jak wkręcę coś tylko na wkręty poprzez płytę do profilu to odpadnie bo sznurki chciałbym naciągnąć , a i pranie swoje waży , nie mam innej możliwości niż mocowac do skosów, jakieś sugestie ? czym i jak ? Gwarancji nikt nie da, ale ja bym zamocował listwę poprzecznie do profili pod płytą obejmując 3 profile i do tego śmiało bym mocował suszarkę. I profile z czasem się wygną. no chyba, żeby na tej wysokości zamocować je do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 16.03.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 zostaje namierzyć krokwie i wkręcać długie śruby przez g-k, folię, wełnę do krokwi. Można kupić śruby, które na jednym końcu mają gwint do drewna, a na drugim metryczny. Mocowałem takimi stelaże geberita do krokwi i ani drgną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 16.03.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 nie do płyt bezpośrednio tylko muszę do skosów w pralni jakoś przymocowac sznurki na pranie , nie pomyślałem o tym wcześniej i nie zostawiłem żadnego wzmocnienia , obawiam się że jak wkręcę coś tylko na wkręty poprzez płytę do profilu to odpadnie bo sznurki chciałbym naciągnąć , a i pranie swoje waży , nie mam innej możliwości niż mocowac do skosów, jakieś sugestie ? czym i jak ? nie montuj nic na skosach, nie przewiercaj plyt, uszkodzisz paroizolacje i narobisz sobie kolopotu. znajdz inne rozwiazanie z wykorzystaniem scina dzialowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.03.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 nie do płyt bezpośrednio tylko muszę do skosów w pralni jakoś przymocowac sznurki na pranie , nie pomyślałem o tym wcześniej i nie zostawiłem żadnego wzmocnienia , obawiam się że jak wkręcę coś tylko na wkręty poprzez płytę do profilu to odpadnie bo sznurki chciałbym naciągnąć , a i pranie swoje waży , nie mam innej możliwości niż mocowac do skosów, jakieś sugestie ? czym i jak ? nie montuj nic na skosach, nie przewiercaj plyt, uszkodzisz paroizolacje i narobisz sobie kolopotu. znajdz inne rozwiazanie z wykorzystaniem scina dzialowych. Jeśli jest inne rozwiązanie to jak najbardziej, ale z tą paniką nie ma co przesadzać. 90% ludzi przewierca folię mocując płytę do profila i jest to jak najbardziej prawidłowe.Nikt tam nie karze lać hektolitrów wody. Specjaliści (ale nie pseudospecjaliści forumowi choć i porządni tutaj piszą) nie wymagają folii paroizolacyjnej w pomieszczeniach suchych. Z tego ośmielam się wnioskować, że dołożenie 6 przebić przez wkręt do mocowania suszarki do kilkuset mocujących płyty nie zaburzy specjalnie sytuacji wilgotnościowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts