Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pinokio 2 G

Recommended Posts

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuje za odpowiedz

My mamy taką samą ilość stopni oraz też dwa podesty i w sumie po raz pierwszy znalazłam dom w którym takowe są.Nasza Architekt nas namówiła na takie ,gdyż podobno są najwygodniejsze ale jak teraz jesteśmy w trakcie realizacji to wydaje nam sie ,że zajmują naprawde dużo miejsca.Ja nie prędko się przekonam czy było warto,dopuero jak zamieszkamy.A jak Wam się z nich korzysta i czy nie żałujecie troche tego miejsca ??

• 2 weeks później...

Witam serdecznie,

Zapewne nie powiem nic oryginalniejszego niż to że jest to piękny dom.

Sam wertuję już kilka miesięcy internet w poszukiwaniu tego wymarzonego

... Chcę zapytać tylko i jedna istotną rzecz ... ile on kosztuje w

stanie surowym zamkniętym? Proszę o odpowiedź na forum lub na maila

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 1 month później...

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

super domek,

a jakie masz okna i jesli mozna wiedziec jakiego rzedu jest to koszt?

ja mam ten domek tez w budowie. Fundamenty juz gotowe z płyta teraz czas na ściany.

Nie mieszkam w polsce wiec tak z doskoku buduje i mam sporo problemow. Nie wiem co myslec o oknach drewnianych bo wiele sie naczytałem o montowaniu, i wilgoci... ktos moze cos polecic? Ostatnio byłem na spotkaniu z pania z firmy plastodrew ktos słyszał o tej firmie?

pozatym, Ci do buduja pinokio, macie jakies uwagi? na co trzeba koniecznie zwrocic uwage w budowie tego domku? moj ma podniesiona sciane kolonkowa o pustaka, wyprostowany rog (jadalnia) i powiekszone drzwi na taras

dzieki

ps. jestem nowym fofumowiczem wiec prosze o wyrozumiałosc

• 2 weeks później...

Okna mam z firmy DAKO, plastik kolor złoty dąb :oops: , cena 10tys z montażem.

Co do zmian to pisałam już wcześniej, ale jeszcze raz

Uwaga na łazienkę na dole. Jest tam mało miejsca na kabinę prysznicową, odległość od ściany do okna u nas wyniosła 75 cm i był problem z kupnem tak wąskiej kabiny. Rada-pomniejszyć okno lub przesunąć maksymalnie pod jedna stronę.

-likwidacja pustki nad salonem

-poszerzenie garażu o 1.5 metra

-podniesienie ściany kolankowej do wysokości 5 bloczków (można było do 4)

Co do podnoszenia ściany kolankowej, to na pewno trzeba podnieść (z uwagi na to że klatka schodowa jest centralną częścią domu i wszystkie pomieszczenia wychodzą pod skosami ). o ile podnieść ile to zostawiam do własnych przemyśleń. Bez podniesienia łazienka na górze będzie bardzo problematyczna. Bardzo mały będzie też pokój nr 4 na piętrze.

http://lh3.ggpht.com/_U35MgetsfjQ/Sq52IWIv3II/AAAAAAAADRY/yOOPwwsKb64/DSCF0837.JPG

z ciekawostek

"troszkę" inne rozwiązanie parteru znalezione w necie

http://lh6.ggpht.com/_U35MgetsfjQ/Sq58xWMGqZI/AAAAAAAADR0/RWct3rkHTqs/s576/parter.jpg

Dzieki za info,

co do łazienki na dole to my zamiast kabiny robimy scianke ze szkła w poprzek wiec nam problem odpada.

Myslimy o oknach drewnianych ale to koszt ponad 20 tys. jeszcze decyzja nie podjeta ale czas goni.

Sciane na poddaszu podnieslismy o pustaka.

Zmienialisci okna dachowe? jest na gorze wystarczajaco swiatła?

http://www.projekty.ign.com.pl/pliki/rzuty/rzut_pinokio2g_2_zoom.gif

w pokoju nr 2 były 3 okna a są 2,

w sypialni były 2 dachowe jest jedno + dodatkowo mamy doświetlenie z okna łukowego (okno łukowe jest nad zlikwidowana pustką)

Co do ilości światła jest ok, dużo dają 2 okna nad klatkę schodową.

fajnie wiedziec. Tez w sypialni 2 likwidujemy jendo okno dachowe.

Jako ze mamy pustke nad salonem (zamiast jaskólki bedzie okno polaciowe) nie wchodzi u nas usuniecie jednego okna w tej sypialni ale i tak powinno byc ok.

mieliscie jakies problemy w trakcie budowy badz pozniej urzadzania na ktore warto zwrocic uwage?

co do zmian - zamiast dwoch łazienek na gorze mamy jedna, ta wieksza do ktorej bedzie wlaczona kabina prysznicowa z drugiej a w miejscu mniejszej bedzie taka mala garderoba