Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pinokio 2 G

Recommended Posts

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Już pisałam :)

Co do gresu, to firma lub model Nero Acapulco. Płytki kupione w drugim gatunku w cenie 35 zł za metr. okazało się że połowa miała jakieś uszkodzenia. Gdyby nie nasze skosiki i łuczki to mielibyśmy duży problem. Najedliśmy się trochę nerwów, ponieważ więcej nie mieli nawet w pierwszym gatunku

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam w nowym Roku.

Bardzo ładny domek, ciekawie urządzony. Urzekła mnie górna łazienka, coś takiego za mna chodzi, info dot. płytek znalazłam, ale interesuje mnie wanna, a dokładniej to jak się sprawdza panel przedni, czy zamontowalibyście go jeszcze raz?

Pozdrawiam Gorąco w ten mroźny dzionek

Odp Anjazzielonego

Co do schodów to są dębowe, malowane dwukrotnie, a kolor to na 90 % Orzech ciemny.

Na podłogach mamy panele, salon Producent: Kronopol model Dąb Noble,

korytarz na piętrze panele Classen model Mahoń Afrykański .

Odp nikuś

Są plusy i minusy tego rozwiązania, ale wg mnie jest ok. Jeśli by był z tyłu, to trzeba by było się nachylać aby odkręcić wodę i wówczas można się pośliznąć.

Aga do tej pory nigdzie nie znalazłam zdjęć z wnętrz Pinokia, a Twój domek robi duże wrażenie. Może coś podpatrzę, u nas zostały jeszcze do wykończenie pokoje na poddaszu.

Nie mogę napatrzeć sie na twoją podłogę u góry i schody, ja musiałam wybrać panele.Schody miały zostać w kolorze naturalnym,ale ostatecznie je wybarwiliśmy( niestety) teraz na górze mam jasne panele, plastikowe okropne listwy i ciemne schody.Kiedy ogladam jak ładnie u was to wszystko połaczone to chyba wymienię chociaż same listwy na przedpokoju.Zrobię je drewniane w kolorze schodów.I tym sposobem będę miała nie kończąca się wykończeniówkę :wink:

witam, piękny domek, czy można wiedzieć jaką farbą malowaliście elewację? jaki to kolor? interesują mnie też meble w kuchni, z jakiej firmy i jaki kolor korpusów i frontów, ładny jest też kolorek na suficie w kuchni, jaka to jest farba i kolor?

• 3 weeks później...

odp piechjo

Elewacja pokryta tynkiem akrylowym firmy GREINPLAST, nr koloru 3310. Co do mebli to nie jestem w stanie nic powiedzieć, wybraliśmy kolor na podstawie wzornika, a było to już chwilę temu. Wnętrza malowaliśmy farbami Para, koloru nie pamiętam (na fak mam za dużo pozycji aby zgadnąć który gdzie jest). Z samych farb nie jesteśmy do końca zadowoleni. Podczas malowania kryły bardzo ładnie, ale w kilku miejscach jeśli się popatrzy pod odpowiednim kontem to widać jakieś dziwne mazaki. Nie pomagało nawet kilkakrotne malowanie.

odp rad1de

Kominek został zrobiony na podstawie tej wizualizacji.

http://www.projekty.ign.com.pl/pliki/wnetrza/pinokio2_wn1.jpg

http://www.projekty.ign.com.pl/pliki/wnetrza/pinokio2_wn2.jpg

odp Iwona25

Kolumny pokryte są stiukiem, koloru i firmy nie znam.

• 4 months później...