Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Nasze budowanie-czyli kombinacja...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kawika

2117

• anetina

1129

• aneta-we

1102

• Zbigniew100

404

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:o :o :o Ale pociskacie z pisaniem :lol: Domownicy ???, a ja z bywalca się ucieszyłam :lol: No ale jak bede codziennie dialogi prowadzić z siostrami trojaczkami to awans murowany. :wink:

no to do dzieła

więc nie żadne spanie, żadne spacery z dzieciakami, tylko piszemy :D

hihihihihihihihi

dobrze, ze netu w domu nie mam, bo bym chyba pisała i pisała :D

Znalazłam coś o zasilaniu awaryjnym w kominku z płaszczem , tak odbiegając od rozmowy lekkiej i przyjemnej :wink:

Zasilanie awaryjne

W instalacji grzewczej z kominkiem z płaszczem wodnym współpracującym z innym kotłem przyczyną nadmiernego wzrostu temperatury wody w instalacji może być także brak prądu. Dzieje się tak dlatego, że krążenie wody w instalacji grzewczej w układzie zamkniętym (w obiegu kotła) wymuszone jest przez pompę obiegową zasilaną elektrycznością. Gdy brak zasilania, układ przestaje działać, a ciepło wytwarzane w kominku z płaszczem nie jest odbierane przez wymiennik ciepła. Prowadzi to oczywiście do nadmiernego wzrostu temperatury wody w obiegu kominka. Można uniknąć takiej sytuacji, stosując awaryjne zasilanie (UPS). Składa się ono z akumulatora i elektronicznego układu, który uruchamia je automatycznie w przypadku zaniku napięcia w sieci elektrycznej. Ładowanie akumulatora następuje również automatycznie po ponownym pojawieniu się napięcia w sieci.

cześć dziewczyny

delfinko - kominek chyba będzie zwykły

anetina - nie liczy się - Ty JUŻ MASZ - a ja będę miała, lepiej zacznij się starać :D :oops:

beti,kris,mimi - witaj, rzeczywiście nagle dom zrobił sie bardzo duży (a taki malutki się wydawał), dzięki za gratki, gratuluję posadzek i zaglądaj często. Pozdrawiam :D :D

Miłego dnia Wam życzę, bo u mnie dzisiaj kiepsko z humorem. :(