anetina 25.11.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Ale pisiuniek A jaki duży będzie? Ja po goszczeniu psa tesciowego przez 5 dni powiedzialam , że jak mi się zachce psa to pożycze sobie ich i po jednym dniu mi się odechce Sierściuch niesamowity , od soboty go nie ma , a ja wszędzie znajduje kłaki , masakra. Poza tym u mnie piesek oznaczałby członka rodziny i w grę wchodz tylkoi mieszkanie w domku , bo nie wyobrażama sobi psa jako ozdoby czy pilnowacaz podwórka My dość często jeździmy , wychodzimy z domku i co wtedy ? Zwierzak siedzi sam lub jest transportowany w nowe miejsca. ta mała właśnie zmuszona jest jeżdzić z nami ale duże ... pilnują zagrody zawsze ktoś podjedzie do nich, na szczęście nie mam z tym problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.11.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 no teraz to sobie wszystko wydrukowałam dzięki magpie - jak widze jesteś nieoceniona w wielu tematach i ja cię mocno doceniam postaram się do twych rad stosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.11.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Dzień dobry wszystkim . A ja dziś zostałam w domku, i jutro tez się "polenię". Katar jest baaardzo meczący wiec szefowa zgodziła się na kilka wolnych dni. Czy szukacie juz prezentów mikołajkowych? Ja dzis jade z Alicją bo wczoraj mięli losowanie i trezba jakis upominek kupic zdrówka życzę o prezerntach niewiele myślę ale może w końcu zacznę myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.11.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 dzień dobry ja o Mikołaju jeszcze nie myśle a chyba powinnam teraz mam dwa zgryzy:Wiktor ma na czwartek przebrać się w jakieś zwierzatko??? a pies nie chce jeść wymyśliliście strój? mój był teraz kretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.11.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 no tak, jak ja przywszłam, to już nikogo nie ma ide wiec sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 25.11.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Maly zasnął , więc wzięłam się za impregnację i obiadek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.11.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 i z powrotem na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.11.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Kawika - biedna psina , ale na pewno zacznie jeść Ale płotek będziesz miała śliczny, a na jaki kolor pomalujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 25.11.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Wpadłam się przywitać, hellou I cos o psince słyszę, o karmieniu... ech...kiedyśmy to psiaka mieli...malutkiego...do wychowania....ułożenia... Ps. karmienie takiegoż 3x dziennie max, przechodzące w 2x dziennie u dorosłego psa. Za to wody czystej, świeżej na okrągło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 25.11.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Ile on ma tygodni? Czym go karmil hodowca? 6 tygodni no właśnie nie wiem czym go karmił bo oczywiście mój małż się nie zapytał ale mimo to chyba powienien coś zjeść On jest malutki, za szybko zabrany od matki i wystraszony. My nasze psy zawsze odbieralismy w 12 tygodniu zycia. Szczeniak w 6-8 tygodniu zaczyna podgryzac i jesli jest przy matce to ona go karci za podgryzanie (one podgryzaja suke) i instynkt gryzienia wszystkiego co sie da mu wybija z glowy. Zabrany za szybko zaczyna gryzc domownikow i to co ma pod pyskiem, a czlowiekowi ciezko mu to wyperswadowac. Jak ma 6 tygodni to dzieciaki nie powinny go za duzo meczyc, jesli Ty jestes jego Pania, bo dajesz mu jesc to bys musiala z 2 tygodnie byc w domu zeby on mial 24 h na dobe przy sobie kogos bliskiego (musi to byc jedna osoba) i poczul sie bezpiecznie w nowym domu. Czystosci tez powinien uczyc go jeden. Jesli narobi w domu i co sikanie ktos inny na niego nakrzyczy to on i tak nie wie o co chodzi. A wpadki moga mu sie zdarzac nawet jeszcze 2 msc, bo jest mlody. Byl szczepiony i odrobaczony? zgadzam się z magpie101.....piesek jest za szybko zabrany z hodowli!! naszą Alme dali na dopiero w 12 tygodniu!! od hodowcy Alma dostała kocyk z zapachem swojej matki i karme, ktora była dotychczas karmiona.... to pozwoliło na bezbolesne zaklimatyzowanie sie w dowym domu.....czyli u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 25.11.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Kala, my też braliśmy psiaki, gdy miały 9-12 tygodni.Jednak hodowcy są różni. Tutaj był jeden nieodpowiedzialny, ale trzeba pomóc. Ja zbadałabym kał. Obawiam się, że odrobaczanie mogło być nieskuteczne i psiak może być zarobaczony. Może się też stresowac nowym miejscem. Może spróbujcie nać mu piszczącą zabawkę (będzie imiotowała pisk rodzeństwa). Są też różnego rodzaju środki uspokajające. Ale te można stosować tylko po konsultacji z wetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 25.11.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Zgadzam się z powyższym /choć nie doczytałam wcześniej/ Piesek jest za mały, dlatego był problem z wydalaniem. Potrzebna bedzie specjalna karma dla szczeniąt i duuużo cierpliwości w uczeniu czystości. A jeden pan/pani to bardzo dobra szkoła dla szczeniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 25.11.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 kilka nocy było ok a dziś o północy jeden a od 3-ciej drugi Zaraz zadzwonię do domu czy czasem tez nie mają kataru i stąd może te pobudki i ja zdrówko twoje? jak dzieciaki? dzięki, już całkiem dobrze. Dwa wolne dni zupełnie pomogły dzieciaki jakos lepiej spały i rano mogłam się do nich poprzytulac. Bajka w łózku na dospanie: raj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 25.11.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witaj Afrodyta!Gdzies Ty była jak Cie tu nie było, co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 25.11.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witaj Afrodyta! Gdzies Ty była jak Cie tu nie było, co??? Jak to Smoleń mówił w jednym ze skeczów..."diabli wzięli" .....eeeeee.......złego diabli nie biorą.......hihihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 26.11.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam raniutko. Dziś już z pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 26.11.2009 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam dziewczyny dzięki z aporady odnośnie pieska wczoraj był już w zecydowanie lepszym humorze, kupiłam nową karmę i trochę jej zjadł, żadna rewelacja ale zawsze coś, rano zjadł troche sera białego co do robaków przy jego załatwianiu potrzeb na wycieraczkę widzę że z kupką jest wszystko ok. może faktycznie został zbyt wcześnie zabrany od matki, teraz każdy patrzy na kasę a nie na dobro psa wyczytałam że pies winie zostac odebrany od matki dopiero ok 9 tygodnia(najwczesniej) a on ma teraz 7,5 tygodnia ale wczoraj zaczął się już bawić i dokazwać, widać że jest weselszy, więc mam nadzieję że za jedzonko też się złapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.11.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Ile on ma tygodni? Czym go karmil hodowca? 6 tygodni no właśnie nie wiem czym go karmił bo oczywiście mój małż się nie zapytał ale mimo to chyba powienien coś zjeść On jest malutki, za szybko zabrany od matki i wystraszony. My nasze psy zawsze odbieralismy w 12 tygodniu zycia. Szczeniak w 6-8 tygodniu zaczyna podgryzac i jesli jest przy matce to ona go karci za podgryzanie (one podgryzaja suke) i instynkt gryzienia wszystkiego co sie da mu wybija z glowy. Zabrany za szybko zaczyna gryzc domownikow i to co ma pod pyskiem, a czlowiekowi ciezko mu to wyperswadowac. Jak ma 6 tygodni to dzieciaki nie powinny go za duzo meczyc, jesli Ty jestes jego Pania, bo dajesz mu jesc to bys musiala z 2 tygodnie byc w domu zeby on mial 24 h na dobe przy sobie kogos bliskiego (musi to byc jedna osoba) i poczul sie bezpiecznie w nowym domu. Czystosci tez powinien uczyc go jeden. Jesli narobi w domu i co sikanie ktos inny na niego nakrzyczy to on i tak nie wie o co chodzi. A wpadki moga mu sie zdarzac nawet jeszcze 2 msc, bo jest mlody. Byl szczepiony i odrobaczony? zgadzam się z magpie101.....piesek jest za szybko zabrany z hodowli!! naszą Alme dali na dopiero w 12 tygodniu!! od hodowcy Alma dostała kocyk z zapachem swojej matki i karme, ktora była dotychczas karmiona.... to pozwoliło na bezbolesne zaklimatyzowanie sie w dowym domu.....czyli u nas właściwie racja ja też tego huskyego wzięłam jakoś 11-12 tyg. karmę miałam tą samą kocyka nie brałam - bo poszli do nas we dwóch braci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 26.11.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 kilka nocy było ok a dziś o północy jeden a od 3-ciej drugi Zaraz zadzwonię do domu czy czasem tez nie mają kataru i stąd może te pobudki i ja zdrówko twoje? jak dzieciaki? dzięki, już całkiem dobrze. Dwa wolne dni zupełnie pomogły dzieciaki jakos lepiej spały i rano mogłam się do nich poprzytulac. Bajka w łózku na dospanie: raj no to dobrze, że jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 26.11.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 To dobrze, że już lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts