Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Nasze budowanie-czyli kombinacja...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kawika

2117

• anetina

1129

• aneta-we

1102

• Zbigniew100

404

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trafnie to określiłaś, choć wole swoje nienormalnctwo:cool:;)

gdybym mogła to bym sama sobie wsio zrobiła, ale po pierwsze nie mam tryle zdrowia, po drugie siły, po trzecie tyle kasy coby ktoś to wszystko zrobił za pieniądze i ewentualnie nerwów, aby poprawił tak jak ja sobie tego zyczę!:wiggle:

Trafnie to określiłaś, choć wole swoje nienormalnctwo:cool:;)

gdybym mogła to bym sama sobie wsio zrobiła, ale po pierwsze nie mam tryle zdrowia, po drugie siły, po trzecie tyle kasy coby ktoś to wszystko zrobił za pieniądze i ewentualnie nerwów, aby poprawił tak jak ja sobie tego zyczę!:wiggle:

Akuś święte słowa święte słowa

normalnie czytasz w moich myślach

Kawika jak oni nic nie robia to i Ty nic nie rób, nawet "żarła", prania itp.................. olej jak oni olewają, jak ogórdek może wygladac jak po wojnie to i męzus niech wygląda tak samo, niech głodny chodzi...........................w końcu Ty też pracujesz a po pracy przeciez Ci tez się nie chce ( a nie ważne, że trzeba by było) ...................... spróbuj................ trzeba szukać sposobów, bo go grobu się kobitko kochana zagonisz.

Zbysiu - kochanie moje jakbys tu jutro zalądnął to prosze powiedz co trzeba do odbioru budynku????

Bo chyba to świadectwo energetyczne potrzebne jest, pewnie kominiarz, i co jeszcze, balkon musi być zrobiony???

wiem wiem kierownika mam w domu ale o pewnych rzeczach nie gadamy

buźka

Zbysiu - kochanie moje jakbys tu jutro zalądnął to prosze powiedz co trzeba do odbioru budynku????

Bo chyba to świadectwo energetyczne potrzebne jest, pewnie kominiarz, i co jeszcze, balkon musi być zrobiony???

wiem wiem kierownika mam w domu ale o pewnych rzeczach nie gadamy

buźka

Przyszłam powiedzieć -dobranoc;)

Ja ostatnio też szukałam o tym i kopara mi opadła tak:jawdrop: Wiedzieć , wiedziałam, że kominiarz, odbiór wody + kanalizacja, odbór C.O. + gaz. Ta zakichana energetycznośc budynku. Nowa mapa od geodety ( taką nam ma zrobić - obecnie jak wsio wygląda, gdzie jest przyłącze gazu itp. Aktualna. Z początku trzeba było zapłacić za wytyczenie budynku i mapę, teraz za budynek i inne. :bash:

Oto co znalazłam:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?92498-Dokumentacja-do-odbioru-domu

Ale i ja jestem zainteresowana ostatnio tym tematem. Zwłaszcza co ma być w domu, jakie są wymagania..

Nu powodzenia;)

Kawikuś , dobrze , że nei dajesz umrzeć moim komentom:D

A no robi się , robi pomału . Może dziś uda mi sie zrobić sesje i wrzucuić fotki . Chociaż nei wiem , bo dziś do cyrku idziemy;) Pewnie skończy się tym , że ja ze starszakiem po 5 minutach będę musiała się ewakuować:/ , wogle nie chce iść , boi się nowych , ciemnawych pomieszczń , nie lubi hałasu. Uffffff , gorąco , dzieciary drą się , cięzkie dni jakies mam wogle:/