Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Nasze budowanie-czyli kombinacja...


Recommended Posts

Aż poszłam patrezć co to :o :oops:

 

Ja tez poszłam zobaczyć :wink: ale fakt faktem nie jadłam, ale spróbuję...

:wink: Nu ale to danie regionalne na Lubelszczyźnie... :D

A Ty antenina polewasz smietana z boczuszkiem, czy samą słoninką?

Ja to myslę, że do kapuśniaczku muszą być pyszne takie z boczuszkiem mmmm...

 

a gdzie Wy na to patrzycie :roll:

Ja tam wklepuje hasło w google i się samo szuka :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • kawika

    2117

  • anetina

    1129

  • aneta-we

    1102

  • Zbigniew100

    404

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aż poszłam patrezć co to :o :oops:

 

Ja tez poszłam zobaczyć :wink: ale fakt faktem nie jadłam, ale spróbuję...

:wink: Nu ale to danie regionalne na Lubelszczyźnie... :D

A Ty antenina polewasz smietana z boczuszkiem, czy samą słoninką?

Ja to myslę, że do kapuśniaczku muszą być pyszne takie z boczuszkiem mmmm...

 

 

 

czego to danie regionalne to nie wiem

ale tato z Mazur i Podlasia i tam jadał

ja z centrum i też jadałam i jadam :D

 

polewam samym tłuszczem z cebulką

mniam

dawniej wolałam z cukrem, ale to bardziej zatyka

 

a kwestia kapuśniaku - nie łączyłam nigdy

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja kiedys tylko ala krokiety jadłam -robiłam podobne...

 

Gdy zostana ugotowane ziemniaki, to wbic żółtko, cebulkę podsmazoną dodać, boczuszek, bądź wędlinkę podsmazoną i białko ubite na sztywno - zagnieśc z ubitymi, bądź zmielonymi ziemniakami i formuowac kotleciki -otaczac w bułce i smazyć z obu stron :wink:

 

 

Przypomniało mi się coś na wzór,tylko bez wędzliny,bo to od gościa z Pakistanu mam przepis :) Gotuje się ziemniaki i dobrze się je ubija albo mieli,do ziemniaków dodaje się starty ser mozzarella i ugniata się to na jednolitą masę. Później dodaje się posiekaną spring onion (zielona cebulka),pieprz,sól i jak ktoś chce to wegetę. Z tego robi się wałeczki,moczy w jajku i obtacza w bułce tartej. Później się smaży na bardzo dobrze nagrzanym oleju,ale nie za długo,dosłownie chwilkę :) Pycha :D

 

 

idę notować

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

cześć dziewczyny ale się rozpisałyście!!!!!

 

kurde najwięcej o jedzonku....

 

już wiem co to prazuchy może kiedyś spróbuję choć nie wydaje mi się żeby przyopadło mi do gustu z tłuszu boczku i cebulki najbardziej to ser lubię :)

 

:D

 

 

 

toż to nie musisz tego z tłuszczem jeść :)

 

mozesz też samo :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zero kultury , no normalnie zero . Zapomniałam powiedzieć dzień doberek . :oops: A anetinka gdzie? :)

 

no ja nie wiem jak Ty się zachowujesz???

dzień dobry.

 

anetinka - pewnie ma przerwę na pracę :D

Kobita chyba od ranka zapitala :wink:

 

no wczoraj się opierdal...ała to dzisiaj nadrabia :wink:

 

 

ale już jestem :)

i mam nadzieję, że będę :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...