kawika 25.09.2009 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 doberek ,kurcze łazieneczka juz sliczna ,mozna się kąpać mozna ale w zimnej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 25.09.2009 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 aaaaaaaaa i dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.09.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Nu i ja musiałam nadrobić Witam kobietki... ten przepis na "krokiety" dostałam od kumpelki, która z pomorskiego zamieszkała na Śląsku Ale zapomniałam napisać, że oczywiście doprawić jeszcze trzeba je -ja normalnie doprawiam sola i pieprzem, chociaz ciekawa jestem, czy ta przyprawa do ziemniaków by nie była o wiele lepsza... a przepisy musze wypróbować...bo jak mówiła moja mama, że ja to mączna... czyli kluski, ziemniaczki w róznej postaci, pierogi itp. Dzisiaj mnie naszło na kapusniak i placki ziemniaczane... Wiecie czego mi tutaj brakuje? Kiszki ziemniaczanej, ja mieszkam tutaj od kilku lat -na południu, a pochodzę z okolic Olsztyna i u nas normalnie w sklepie kupuje się kisze ziemniaczaną -taka podsmazona na patelni, albo podgrzana w mikrofali -pycha. Najbardziej podsmazoną lubię Tutaj nawet tego nie znają, pamiętam jak wiozłam ode mnie tutaj... Dla mnie to wygoda taka kiszka, bo cyk i mam a np. aby była babka ziemniaczana to ciut pracy potrzeba włozyć... Ale fajnie tak poznać inne potrawy -a zwłaszcza szybkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 25.09.2009 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 NO JA NIE ZNAM TAKIEJ KISZKI ZIEMNIACZANEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.09.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 aaaaaaaaa i dzień dobry Dzien dobry... Kiedyś w L.O. była taka od biologi nauczycielka -taka echhhhhhhhh... to chłopaki podłapali, bo ona ciut głuchawa (była -starsza)i mówili tak: - trzy bobry... - tak szybko A ona odpowiadała: -dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 25.09.2009 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 aaaaaaaaa i dzień dobry Dzien dobry... Kiedyś w L.O. była taka od biologi nauczycielka -taka echhhhhhhhh... to chłopaki podłapali, bo ona ciut głuchawa (była -starsza)i mówili tak: - trzy bobry... - tak szybko A ona odpowiadała: -dzień dobry hihihiihihihiihihiihihhii ale się ześmiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.09.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 NO JA NIE ZNAM TAKIEJ KISZKI ZIEMNIACZANEJ To masz w takiej kiszce, jak kiełbasę ( w tym flaku) starte ziemniaki -bardziej już podgotowane z boczkiem, wędlinką -taką jakby babkę ziemniaczaną gotową -tylko do podgrzania, ale we flaki -kiszce... i kupujesz tak jak kiełbasę... a droga taka nie jest Już przyprawiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 25.09.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 aaaaaaaaa i dzień dobry Dzien dobry... Kiedyś w L.O. była taka od biologi nauczycielka -taka echhhhhhhhh... to chłopaki podłapali, bo ona ciut głuchawa (była -starsza)i mówili tak: - trzy bobry... - tak szybko A ona odpowiadała: -dzień dobry hihihiihihihiihihiihihhii ale się ześmiałam :D:D Miśka, ja mam wrażenie, że Ty masz milion żyć za sobą normalnie sypiesz historyjkami jak z rękawa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 25.09.2009 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 NO JA NIE ZNAM TAKIEJ KISZKI ZIEMNIACZANEJ To masz w takiej kiszce, jak kiełbasę ( w tym flaku) starte ziemniaki -bardziej już podgotowane z boczkiem, wędlinką -taką jakby babkę ziemniaczaną gotową -tylko do podgrzania, ale we flaki -kiszce... i kupujesz tak jak kiełbasę... a droga taka nie jest Już przyprawiona a skąd wiadomo że tam jest to co ma być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.09.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 o matko ale się naprodukowałaś a potem mówisz że dużo czytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.09.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 aaaaaaaaa i dzień dobry Dzien dobry... Kiedyś w L.O. była taka od biologi nauczycielka -taka echhhhhhhhh... to chłopaki podłapali, bo ona ciut głuchawa (była -starsza)i mówili tak: - trzy bobry... - tak szybko A ona odpowiadała: -dzień dobry hihihiihihihiihihiihihhii ale się ześmiałam :D:D Miśka, ja mam wrażenie, że Ty masz milion żyć za sobą normalnie sypiesz historyjkami jak z rękawa.... ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... mam jendo -ale z różnymi przeżyciami... -historiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.09.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Wiecie czego mi tutaj brakuje? Kiszki ziemniaczanej, ja mieszkam tutaj od kilku lat -na południu, a pochodzę z okolic Olsztyna i u nas normalnie w sklepie kupuje się kisze ziemniaczaną -taka podsmazona na patelni, albo podgrzana w mikrofali -pycha. Najbardziej podsmazoną lubię Tutaj nawet tego nie znają, pamiętam jak wiozłam ode mnie tutaj... Dla mnie to wygoda taka kiszka, bo cyk i mam a np. aby była babka ziemniaczana to ciut pracy potrzeba włozyć... Ale fajnie tak poznać inne potrawy -a zwłaszcza szybkie babę ziemniaczaną często robimy a kiszkę - uwielbiam jak robią mięso sami na Mazurach, to się załapuję na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.09.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 NO JA NIE ZNAM TAKIEJ KISZKI ZIEMNIACZANEJ To masz w takiej kiszce, jak kiełbasę ( w tym flaku) starte ziemniaki -bardziej już podgotowane z boczkiem, wędlinką -taką jakby babkę ziemniaczaną gotową -tylko do podgrzania, ale we flaki -kiszce... i kupujesz tak jak kiełbasę... a droga taka nie jest Już przyprawiona a skąd wiadomo że tam jest to co ma być?? w sklepach trudno powiedzieć, co jest w środku najlepiej samemu zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.09.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 NO JA NIE ZNAM TAKIEJ KISZKI ZIEMNIACZANEJ To masz w takiej kiszce, jak kiełbasę ( w tym flaku) starte ziemniaki -bardziej już podgotowane z boczkiem, wędlinką -taką jakby babkę ziemniaczaną gotową -tylko do podgrzania, ale we flaki -kiszce... i kupujesz tak jak kiełbasę... a droga taka nie jest Już przyprawiona a skąd wiadomo że tam jest to co ma być?? Hmmmmmmmm... po smaku i wyglądzie wystarczy że przetniesz nawet flaka... kiszke to widzisz ziemniaki, kiełaski kawałki, ciut nieraz takiej słoninki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 25.09.2009 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 NO JA NIE ZNAM TAKIEJ KISZKI ZIEMNIACZANEJ To masz w takiej kiszce, jak kiełbasę ( w tym flaku) starte ziemniaki -bardziej już podgotowane z boczkiem, wędlinką -taką jakby babkę ziemniaczaną gotową -tylko do podgrzania, ale we flaki -kiszce... i kupujesz tak jak kiełbasę... a droga taka nie jest Już przyprawiona a skąd wiadomo że tam jest to co ma być?? Hmmmmmmmm... po smaku i wyglądzie wystarczy że przetniesz nawet flaka... kiszke to widzisz ziemniaki, kiełaski kawałki, ciut nieraz takiej słoninki sory ale blllleeeee to nie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 25.09.2009 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 ja po prostu mało mięsna, mało wedliniasta, mało słoninowata jestem taka bardziej seroa, mleczn ogólnie z żarciem to ciężko mi dogodzić. Każdy się dziwi że tak wyglądam a tak mało jem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.09.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 w sklepach trudno powiedzieć, co jest w środku najlepiej samemu zrobić z jednej strony tak, a z drugiej strony gdy jesz nie pierwszy raz, to znasz smak a poza tym, to wygoda, zwłaszcza jak chcesz szybko coś przekąsić, spieszysz się a z babką ( która uwielbiam), to jednak ciut schodzi - chociaz zapowiedziałam, że kiedys musze pierwsze co, ale zakupić sobie te tarki na maszynkę elektryczną do mięsa... Wtedy to cyk i ziemniaczki utarte Bo moja Julka to juz w naprawie przez tarcie ziemniaków była... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 25.09.2009 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Bo moja Julka to juz w naprawie przez tarcie ziemniaków była... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.09.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 ja po prostu mało mięsna, mało wedliniasta, mało słoninowata jestem taka bardziej seroa, mleczn ogólnie z żarciem to ciężko mi dogodzić. Każdy się dziwi że tak wyglądam a tak mało jem ale w kiszce mogą być i same ziemniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.09.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 w sklepach trudno powiedzieć, co jest w środku najlepiej samemu zrobić z jednej strony tak, a z drugiej strony gdy jesz nie pierwszy raz, to znasz smak a poza tym, to wygoda, zwłaszcza jak chcesz szybko coś przekąsić, spieszysz się a z babką ( która uwielbiam), to jednak ciut schodzi - chociaz zapowiedziałam, że kiedys musze pierwsze co, ale zakupić sobie te tarki na maszynkę elektryczną do mięsa... Wtedy to cyk i ziemniaczki utarte Bo moja Julka to juz w naprawie przez tarcie ziemniaków była... ja tez już mam maszynę do tarcia super sprawa mhhhhhhhmmmm smaka narobiłaś mi na kiszkę jadę na Mazuryyyyyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts