kawika 14.10.2009 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 dobrze ,że jestem sama w pokoju bo śmieję się do łez. A te kulinaria to cebulaki tzw. Bo ja lubie pokucharzyć,pogotować,panierować czy jakoś tak. Wczoraj na kolację machnęłam. Ser żółty wyszedł ale i tak dobre były. Jak się buduje to tylko cebulaki zostają. Oby nie 3 razy dziennie no takźle to chyba nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 14.10.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 kwartet, to dawaj przepis na te cebulaki. Ja nigdy nie robiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 14.10.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 A tak żeby nas podnieść na duchu i żeby optymistą być gwoździkowy kawał: Mama miała dwóch synów: - optymistę i pesymistę. Chciała im wyrównać trochę szans w życiu i postanowiła, że na gwiazdkę da im nieco odmienne prezenty - optymiście coś dołującego, a pesymiście coś wystrzałowego. Jak pomyślała tak zrobiła. Pesymiście kupiła kolejkę elektryczna z rozjazdami, tunelami, semaforami... słowem odlot. Dla optymisty miała coś gorszego - zapakowała do pudełka końskie gówno. Przyszła gwiazdka, chłopcy dostali prezenty obejrzeli je, i mama pyta pesymisty, co też mu Mikołaj przyniósł. A ten jak nie zacznie narzekać: że kolejkę elektryczna, ale na pewno nie działa, pewnie się szybko zepsuje, ma zepsute tory itd. itp. No więc mama podeszła do optymisty: - Co tam synku dostałeś od Mikołaja. - Konika, ale gdzieś spierdolił! GENIALNE aleś mi humor poprawiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwartet 14.10.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 bardzo proszę. 3 szkl. mąki 200 ml mleka 2 jajka całe szczypta soli 3 łyżeczki oleju 1 łyżeczka cukru 1/2 kostki drożdży a wykonanie to tak: rozpuścić drożdże w ciepłym mleku z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. dosłownie kilka minut. do miski wsypać mąkę, wbić jajka, trochę soli i wlać drożdże. wyrobić tzn. miąchać ręką ile wlezie. odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. potem na stolnicę i rozwałkować place. wycinać krążki ,ja robię to kubkiem bo jest większy od szklanki. posmarować odrobinę olejem,keczupem i wyłożyć cebulkę podduszoną.posypać żółtym sere. pycha. szybko się robi a dodam ,że nie cierpię robić drożdżowego ciasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 14.10.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Dzięki, mam nadzieję, ze drożdżowe wykombinuję bez mleka dla moich małych panów- bo mają skazę białkową. ALbo nie będą jedli Jestem głodna, czekam na obiad w pracy i tak bym zjadła te Twoje cebulaki http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/obiad.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 14.10.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 wazne, że jest co do żołądka włączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 14.10.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 bardzo proszę. 3 szkl. mąki 200 ml mleka 2 jajka całe szczypta soli 3 łyżeczki oleju 1 łyżeczka cukru 1/2 kostki drożdży a wykonanie to tak: rozpuścić drożdże w ciepłym mleku z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. dosłownie kilka minut. do miski wsypać mąkę, wbić jajka, trochę soli i wlać drożdże. wyrobić tzn. miąchać ręką ile wlezie. odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. potem na stolnicę i rozwałkować place. wycinać krążki ,ja robię to kubkiem bo jest większy od szklanki. posmarować odrobinę olejem,keczupem i wyłożyć cebulkę podduszoną.posypać żółtym sere. pycha. szybko się robi a dodam ,że nie cierpię robić drożdżowego ciasta muszę zapamiętać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 14.10.2009 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 bardzo proszę. 3 szkl. mąki 200 ml mleka 2 jajka całe szczypta soli 3 łyżeczki oleju 1 łyżeczka cukru 1/2 kostki drożdży a wykonanie to tak: rozpuścić drożdże w ciepłym mleku z cukrem i odstawić do wyrośnięcia. dosłownie kilka minut. do miski wsypać mąkę, wbić jajka, trochę soli i wlać drożdże. wyrobić tzn. miąchać ręką ile wlezie. odstawić na kilka minut do wyrośnięcia. potem na stolnicę i rozwałkować place. wycinać krążki ,ja robię to kubkiem bo jest większy od szklanki. posmarować odrobinę olejem,keczupem i wyłożyć cebulkę podduszoną.posypać żółtym sere. pycha. szybko się robi a dodam ,że nie cierpię robić drożdżowego ciasta muszę zapamiętać może lepiej wydrukować????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 14.10.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 też racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 14.10.2009 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 też racja no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.10.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 i co dalej z tym przepisem?? włozyć to piekarnika?? czy ugotowac w garnku z wodą???? witam WAS!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 14.10.2009 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 i co dalej z tym przepisem?? włozyć to piekarnika?? czy ugotowac w garnku z wodą???? witam WAS!!!! do piekarnika kaluś do piekarnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.10.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 a na jak długo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 14.10.2009 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 sprawdzasz jak kae ciato czy upieczone, ale myśle że niezbyt długo zapytamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 14.10.2009 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 kwartecik - na jak długo te cebulaki do pieca i ile stopni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 14.10.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 kwartecik - na jak długo te cebulaki do pieca i ile stopni??? no własnie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwartet 14.10.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 no tak zapomniałam napisać of course do nagrzanego piekarnika aż złapią ładny złoty kolorek .trzeba śledzić cebulaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwartet 14.10.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 z 15 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 14.10.2009 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 no tak zapomniałam napisać of course do nagrzanego piekarnika aż złapią ładny złoty kolorek .trzeba śledzić cebulaki 150 st i na czuja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwartet 14.10.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 chyba zmienię podpis. kwartecik mi się podoba bardzo. od dzisiaj mówcie mi kwartecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts