piterazim 16.03.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 5 ludzi różnych narodowości zamieszkuje 5 domów w 5 różnych kolorach. Wszyscy palą papierosy 5 różnych marek i piją 5 różnych napojów. Hodują zwierzęta 5 różnych gatunków. Który z nich hoduje rybki? 1. Norweg zamieszkuje pierwszy dom2. Anglik mieszka w czerwonym domu.3. Zielony dom znajduje się bezpośrednio po lewej stronie domu białego.4. Duńczyk pije herbatkę.5. Palacz Rothmansów mieszka obok hodowcy kotów.6. Mieszkaniec żółtego domu pali Dunhille.7. Niemiec pali Marlboro.8. Mieszkaniec środkowego domu pija mleko.9. Palacz Rothmansów ma sąsiada, który pija wodę.10. Palacz Pall Malli hoduje ptaki.11. Szwed hoduje psy.12. Norweg mieszka obok niebieskiego domu.13. Hodowca koni mieszka obok żółtego domu.14. Palacz Philip Morris pija piwo.15. W zielonym domu pija się kawę. Zakłada się, że domy ustawione są w jednej linii (1-2-3-4-5), a określenie "po lewej stronie" w punkcie 3. dotyczy lewej strony z perspektywy naprzeciw tych domów (tj. dom o numerze n jest bezpośrednio po lewej stronie domu n+1) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 16.03.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Póki co, zastanawia się 20 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 16.03.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 czwarty mi wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 16.03.2009 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 BRAVO a może jeszcze pełnym zdaniem kolor domu, napój .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.03.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 1: Norweg, Żółty, Koty, Woda, Dunhille2: Duńczyk, Niebieski, Konie, Herbata, Rotmans3: Anglik, Czerwony, Ptaki, Mleko, Pall Male4: Niemiec, Zielony, RYbki, Kawa, malboro5: Szwed, Biały, Psy, Piwo, Philips Morris czyli odpowiedz na pytanie brzmi: dom nr 4pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 16.03.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Nie chciałem od razu zabierać innym zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.03.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 moje szare komórki chyba umarły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 16.03.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 moje szare komórki chyba umarły Nie jesteś sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 18.03.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Nie przesadzajcie dziewczyny, to jest bardzo prosta zabawa rysujemy sobie tabelkę w której w wierszach piszemy poszczególne kategorie z wszystkimi możliwymi wariantami, a potem po kolei wykreślany to co już wiemy i w końcu zostaje to co jest rozwiązaniem, jak to powiedział Sherlock Holmes, 'jeśli wykluczysz wszystkie inne możliwości, to to co zostanie będzie prawdą', i tak to właśnie działapozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 18.03.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Nie przesadzajcie dziewczyny, to jest bardzo prosta zabawa rysujemy sobie tabelkę w której w wierszach piszemy poszczególne kategorie z wszystkimi możliwymi wariantami, a potem po kolei wykreślany to co już wiemy i w końcu zostaje to co jest rozwiązaniem, jak to powiedział Sherlock Holmes, 'jeśli wykluczysz wszystkie inne możliwości, to to co zostanie będzie prawdą', i tak to właśnie działa pozdrawiam m. Ja nie wiem, czy powinnam być uspokojona , chociaż chęci wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.03.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Dawajcie wiecej, bardzo lubie tego rodzaju zadania logiczne. Kiedys w Rewii Rozrywki drukowali, ale juz przestali niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 19.03.2009 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 kiedyś też był bazar łamigłówek czy coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts