monikaa13 16.03.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Dziś zaproponowano mi gruz 11m3 za 700zł z dowozem. Rozsądna cena czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 16.03.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 WitamPewnie sporo zależy od okolicy i jaki to gruz. Jak u siebie się pytałem to za betonowy (taki pokruszony na kostki z większego gruzu betonowego) chcą 35zł/t plus 50zł za transport, mówili że na 1m3 idzie z 1,5t, czyli przy 11m3 byłoby z 17t * 35 = 595 plus transport to by gdzieś z 650zł wyszło. Czyli niewielka różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 16.03.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 ten gruz jest z kruszarki? czyli frakcja około 4cm? bo jak wielkie kawały to lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 16.03.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Drozyzna... Za tę cenę to możesz kupić kruszywo, a tak doataniesz gruz ze śmieciami, prętami, kablami, foliami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 16.03.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Drozyzna... Za tę cenę to możesz kupić kruszywo, a tak doataniesz gruz ze śmieciami, prętami, kablami, foliami... Jak napisałem, zależy gdzie. U mnie napewno kruszywa za tą cene nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek_w 16.03.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 A nie taniej wystawić tablicę "przyjmę gruz"? Bo dla wielu to problem, odpadnie Ci transport, pozostanie trochę pracy z ew. pokruszeniem i nie wiem jak tam śmieci etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 16.03.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 A nie taniej wystawić tablicę "przyjmę gruz"? Bo dla wielu to problem, odpadnie Ci transport, pozostanie trochę pracy z ew. pokruszeniem i nie wiem jak tam śmieci etc. Trochę pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 16.03.2009 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 A nie taniej wystawić tablicę "przyjmę gruz"? Bo dla wielu to problem, odpadnie Ci transport, pozostanie trochę pracy z ew. pokruszeniem i nie wiem jak tam śmieci etc. Może i łatwiej ale gdzie mam tę tablicę wystawić? Poza tym trochę mi się spieszy. Chciałam zacząć budowę jak najszybciej, a tu sąsiad mówi, że po mojej drodze nie chcą jeździć z materiałami. Muszę więc jakoś drogę utwardzić. Mam do zrobienia 150m drogi na terenie gdzie stoi woda lub 300m bardziej suchej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 16.03.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 współczuję... znajomemu górale "zrobili 150m drogi" tzn wykorytowali i wsypali tam gruz. Gruz jest tak wielki że żadna osobówka nie ma szans na przejechanie tą "drogą"... Część kierowców samochodów ciężarowych pewnie też odmówi w obawie o koła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 16.03.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Ja się umówiłem z firmą budowlana, w Maju będą mieli na zbyciu 150 m3 gruzu z rozbiórki, zapłacę tylko za paliwo żeby przywieźli! Jak pytałem wcześniej u gościa,który wozi i sprzedaje gruz to krzyczał 150 zł za samochód, czyli 10 m3 ! 11m3 za 700zł to dość drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 16.03.2009 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 No 150zł a 700 to faktycznie różnica dość spora, a może macie jakieś namiary na gruz w pomorskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 16.03.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 to ja się podłączę, jaka jest "dobra" cena gruzu w okolicach Poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAT 17.03.2009 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 cena 700 zł za 18tonową wywrotkę jest rozsądna, pod warunkiem że jest to gruz tłuczony betonowy. W takim gruzie nie ma stali bo jest odciągana przez elektromagnes. Tablica pt. PRZYJMĘ GRUZ nie rozwiąże problemu drogi dojazdowej. Wystarczy jedna cegła żeby uszkodzić zawieszenie osobówki. teoretycznie taniej, dopóki nie urwiemy sobie czegoś. w Szczecinie wywrotka 25t. tłuczonego drobnego gruzu to wydatek 700-900zł (w zależności od lokalizacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 17.03.2009 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 No właśnie słuchajcie ja dostałam takie info na szybko. Po dokładnym obgadaniu okazało się, że jest to gruz tłuczony betonowy. Ładne, równe kawałki, oczyszczony więc może faktycznie cena nie jest taka zła. Zastanawiam się tylko czy nie dać na spód szlaki czy dużego gruzu, a na wierzch tego kruszywa, bo droga to sama glina i boję się, że kruszywo mi wpadnie w tę glinę jak wjedzie jakiś cięzki sprzęt. Co radzicie? Czy szlaka to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ... okazało się, że jest to gruz tłuczony betonowy. Ładne, równe kawałki, oczyszczony ... wiec teraz moge sie wypowiedzieć - opłaca sie /przedtem na ogólne "gruz" mozna było tylko pogdybac/ ... Zastanawiam się tylko czy nie dać na spód szlaki czy dużego gruzu, a na wierzch tego kruszywa ... na spod gruz na wierzch szlaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neokowal2 17.03.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Miałem ten sam problem - droga przez gliniasty teren. W sumie musiałem nawieźć warstwę ponad 50cm, bo wszystko toneło w glinie. Szkoda tego tłucznia na sam spód bo napewno utonie. Ja bym dał na spód coś tańszego, może piasek na podsypkę, może szlakę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 17.03.2009 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Dziękuję Wam za odpowiedzi. Powoli zaczyna się coś klarować. Zdjąć humus, pod spód dać coś taniego, szlaka lub gruby gruz, na to coś lepszego, by mogl przejechac osobowy. Czy geowłoknina ma tu sens czy to juz za droga inwestycja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 17.03.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 geowłóknina chyba daje sie po to żeby nie przerosła trawa, ale w tym wypadku to raczej bez sensu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 ... Mam do zrobienia 150m drogi na terenie gdzie stoi woda lub 300m bardziej suchej. sorry za to pytanie ale ... czy te 150 m drogi czy te 300 m drogi nalezy do Ciebie? mozesz na tym robic /jako własciciel/ co chcesz ? p.s. oczywiście przedmówca ma racje co do geowłókniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 17.03.2009 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Brzoza nie do końca. Droga należy do wszystkich, którzy majątam działki. Nie nalezy do gminy itp. Na razie dowiaduję się o koszta i co w ogóle tam zrobić. Jestem w trakcie ustalania kontaktów do sąsiadów w celu obgadania sprawy. Myślę, że każdy chyba będzie zadowolony z drogi, bo w tej chwili nie wjedzie tam auto osobowe. Mam nadzieję wielką, że choć parę osób dołoży się do tego Aha 150m to droga opisana j.w. 300m drogi to po części droga j.w. po części gminy. Czy w tym wypadku trzeba mieć jakieś pozwolenia lub coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts