Petronelli 16.03.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Czy można gruntem akrylowym zastapic gładź gipsową na ścianach z tynku cem-wap.?? Ktoś to wykonywał , jak wyszło , może ktoś ma porównanie na ścianie jak to sie prezentuje (zdjecia) i podzieli się spostrzeżeniami co do tego sposobu wykonania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 16.03.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Czy można gruntem akrylowym zastapic gładź gipsową na ścianach z tynku cem-wap.?? Ktoś to wykonywał , jak wyszło , może ktoś ma porównanie na ścianie jak to sie prezentuje (zdjecia) i podzieli się spostrzeżeniami co do tego sposobu wykonania?? gruntem? to ma byc cos w rodzaju powloki lakierowej? bo gladzia gipsowa uzyskuje sie zupelnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 16.03.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 źle się wyraziłem , nie chodzi o zastąpienie czyli grunt nie byłby substytutem , lecz pozwoliłby na wygładzenie ścian tańszym sposobem jeżeli jest to możliwe do wykonania tymże gruntem , spotkałeś się z tak wykonanym podłożem pod farbę np lateksową i jak wyszło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popolg 16.03.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 jesli dobrze zrozumiałem o co chodzi.... to proponuje użyć "farby lateksowej ŚNIEŻKA GRUNT" jest gęsta i dzięki temu w pewnym stopniu by "wygładziła" tynk C-W na pewno, kryje nawet ryski i pęknięcia na tynku w każdym razie to bardzo dobry podkład pod farby lateksowe i akrylowe. A zdjęcia to ci wiele nie pokażą nie prościej kupić sobie 3 litry tego gruntu i sprawdzić samemu... czy cie to zadowoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 16.03.2009 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 jesli dobrze zrozumiałem o co chodzi.... to proponuje użyć "farby lateksowej ŚNIEŻKA GRUNT" jest gęsta i dzięki temu w pewnym stopniu by "wygładziła" tynk C-W na pewno, kryje nawet ryski i pęknięcia na tynku w każdym razie to bardzo dobry podkład pod farby lateksowe i akrylowe. A zdjęcia to ci wiele nie pokażą nie prościej kupić sobie 3 litry tego gruntu i sprawdzić samemu... czy cie to zadowoli próbe zamierzam zrobić, ale najpierw jakies doświadczenia innych forumowiczów chciałem przeczytać , zdjęcia by wbrew pozorom dużo powiedizały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.03.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Szpachlówka nie jest do zastąpienia przez żaden grunt.W przypadku j.w. ewentualnie zastępczo mogłąby być farba strukturalna. Ale to nie dokładnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts