Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grunt akrylowy zamiast gipsówki??

Recommended Posts

Czy można gruntem akrylowym zastapic gładź gipsową na ścianach z tynku cem-wap.?? Ktoś to wykonywał , jak wyszło , może ktoś ma porównanie na ścianie jak to sie prezentuje (zdjecia) i podzieli się spostrzeżeniami co do tego sposobu wykonania??

gruntem? to ma byc cos w rodzaju powloki lakierowej? bo gladzia gipsowa uzyskuje sie zupelnie co innego.

jesli dobrze zrozumiałem o co chodzi.... :wink: to proponuje użyć "farby lateksowej ŚNIEŻKA GRUNT" jest gęsta i dzięki temu w pewnym stopniu by "wygładziła" tynk C-W na pewno, kryje nawet ryski i pęknięcia na tynku w każdym razie to bardzo dobry podkład pod farby lateksowe i akrylowe. A zdjęcia to ci wiele nie pokażą nie prościej kupić sobie 3 litry tego gruntu i sprawdzić samemu... czy cie to zadowoli :lol:

jesli dobrze zrozumiałem o co chodzi.... :wink: to proponuje użyć "farby lateksowej ŚNIEŻKA GRUNT" jest gęsta i dzięki temu w pewnym stopniu by "wygładziła" tynk C-W na pewno, kryje nawet ryski i pęknięcia na tynku w każdym razie to bardzo dobry podkład pod farby lateksowe i akrylowe. A zdjęcia to ci wiele nie pokażą nie prościej kupić sobie 3 litry tego gruntu i sprawdzić samemu... czy cie to zadowoli :lol:

próbe zamierzam zrobić, ale najpierw jakies doświadczenia innych forumowiczów chciałem przeczytać , zdjęcia by wbrew pozorom dużo powiedizały