Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa domu z bali L-29 z moj-dom.pl Wojtka Ani i Emilki :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w czwartek 12.03.09 o 9 miał przybyć geodeta na budowę i nici z tego. Przyjechał na 12 :). W tzw. międzyczasie załatwilem Pana który dostarczył mi piasek na budowę. Trochę się bał wjechać, ponieważ podłożem jest glina, a zaczęło wszystko puszczać, więc trochę strach aby 40-tonową wywrotką nie stanąć gdzieś po środku pola. Zaczęlismy wjezdzać i nawet bez problemów większych dotarlismy do punktu rozładunkowego. Wysypał piach. Już pusta wywrotka. Ujechał moze z 4 metry i stop. Okazało się ze jest za lekki. Glina nie pozwoliła nam wyjechać. Szybka akcja organizacji ciągnika 4x4 i poszło Pan wyjechał.

No i w tym momencie dojechal geodeta z ekipą. Nieźli kolesie.

Odbyło się wytyczenie ław fundamentowych.

Wkleiłbym fotki ale nie mogę albo nie potrafię.

Dziś 16.03 spotkałem się z Panem od wody. Zaczyna w środę.

opiszę jak tylko dam radę.

• 4 months później...

Długo nie pisałem, ponieważ dużo pracy. Dom ma stan surowy zamknięty. Przez ten czas dużo się działo dobrego i złego. Ekipy ... mój Boże... tu nie będę się wypowiadał. Poprostu trzeba pilnować!!!!!!

Postanowiliśmy z teściem zrobić wykończeniówkę, tj położenie wełny mineralnej i nabicie boazerii, podłogi płytki itp. Elektrykę, wode i kanalizę zrobią fachowcy albo "fachowcy" - okaże się po wykonaniu. Jednakże wziąłem ludzi z polecenia i takich, których łattwo można znaleźć w okolicach Olsztyna :)

Postaram się wrzucić fotki, jak się uda.