jessi 21.05.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 dzien doberek ,domek juz fajniutko wygląda i powiem że dość sprawnie wam idzie ta budowa dopiero zaczynaliście a tu juz górę ciągniecie pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.05.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 dzień dobry szybko i sprawnie idzie Wam budowa,tym bardziej,że budujecie tylko po kilka godzin dziennie będę podpatrywać i trzymać kciuki za dalsze postępy NIECH SIĘ MURY PNĄ DO GÓRY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xemit 24.05.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam i życzę powodzenia w realizacji projektu.Sam również buduję Zośkę GL 330 tyle że garaż zamieniłem na pomieszczenie gospodarcze i garderobę.Budynek mam w stanie zamkniętym ,jest ocieplony i w zasadzie wykończony z zewnątrz.Pozostają mi tynki i wykończenie wnętrza.Buduję samodzielnie ,zawsze mogę podzielić się doświadczeniem. Nie bardzo wiem jak wstawić zdjęcia i dlatego ew. foty tylko na skrzynkę..Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 31.05.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 kibicuje i z zapartym tchem czekam na nowe informacje i fotki acha...co mnie zaintrygowało...dlaczego nie mogą być schody ze spoczynkiem???? Nie bardzo rozumie, przecież takie schody więcej miejsca nie zajmują.... Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xemit 31.05.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Prawdopodobnie ma znaczenie wielkość dziury w stropie.Spocznik uniemożliwi zachowanie wygodnego wymiaru stopnia,gdyż dziura jest zbliżona do kwadratu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda_83 31.05.2009 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Alanajest dokładnie tak jak napisał xemit, jest za mała dziura na schody i po prostu te ze spocznikiem się nie mieszczą (wyszłoby nam za mało schodków i nie doszlibyśmy na górę), a szkoda! pozdrawiam wszystkich, którzy tu zaglądają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 01.06.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 dzieki za wytłumaczenie tej zawiłej sprawy również chciałam schody ze spadkie, ale jednak projekt słodka zosia/ zachwytek/ zośka (praktycznie wszystko to samo) tak bardzo mi sie podoba, ze jestem w stanie sie przestawic na schody zabiegowe. Jeszcze jedno pytanko...zostawia Pani ściankę odzielającą salon od gabinetu? Foty proszę jak najwiecej kibicuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xemit 01.06.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Schody zabiegowe są wygodne,sam posiadam takie w "starym domu",te natomiast są dwu zabiegowe i moim skromnym zdaniem dużo mniej poręczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda_83 02.06.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Alana, jeżeli chodzi o ścianę tę przy schodach, to zdecydowaliśmy się na to żeby ją postawić, ale nie tak jak w projekcie , tylko zaczniemy ją murować dopiero od drzwi do gabinetu, w ten sposób zyskamy większą przestrzeń na dole!http://www.studioatrium.pl/res/330/pa-a.png więc zaczniemy murować mniej więcej w tym miejscu gdzie na projekcie jest telewizor! pozdrawiam!Aha nie żadna pani tylko Jagoda, dla wszystkich oczywiście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda_83 02.06.2009 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Xemit co to znaczy schody dwu zabiegowe, że mają dwa schodki zabiegowe? do tych schodów już się zaczynamy przyzwyczajać! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xemit 02.06.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Nie stawiajcie szczytów na ostro,zostawcie na 2-3 warstwach nad oknami.Mogę pokazać zdjęcia z mojej budowy,niestety tylko na skrzynkę.Szkoda pracy i materiału.Póżniej domurujecie czuby,będzie taniej i bezpieczniej.Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda_83 13.06.2009 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Xemit gdybyśmy to wcześniej wiedzieli... teraz to już pozamiatane, ale fajnie, że ktoś doradzi! wysłałam Ci wiadomość odnośnie zdjęć i czekam cierpliwie! pozdrawiam gorąco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xemit 13.06.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Jesli mogę doradzić to kominy muruj po zrobieniu więżby.Pamiętaj by kładąc krokwie zrobić luz na komin oraz jętki które są przymocowane do boku krokwi.Budując komin przy przejściu między jętkami należy go tymczasowo zaklinować kawałkami desek,łat lub nawet obciętymi końcówkami z więżby przybijając je do jętek wokół komina.Unikniesz tym samym możliwości jego zawalenia, a także wyeliminujesz jego drgania w czasie oklejania siatką i klinkierem lub innym wykończeniem.Budowanie komina pózniej ma również tą zaletę, że łatwiej manewrować krokwiami na stropie, oraz można tam utworzyć tymczasowy warsztat na czas prac ciesielskich.Nie ma również obawy że go uszkodzimy o co bardzo łatwo.Pozdrawiam...P.s.Scianki działowe w moim przypadku skończyłem wczoraj gdyż oczekuję na elektryka.Nie robiłem ich wcześniej, gdyż wywiązkę robiłem we wlasnym zakresie i ścianki trochę tą prace komplikują.Tak mi się bynajmniej wydawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 14.06.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Dawno mnie nie było u Ciebie, a tyle się działo Współczuję ,ze wiatr zniszczył ściany . To nieźle u Was wieje . A czy nie możecie dodać jakiegoś dodatku, który szybciej zwiąże zaprawę? I wtedy będzie po prostu szybciej twarda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 14.06.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 cześc Jagódko ,przykro mi odnośnie ścian ZA to budowa posówa sie do przodu i tak trzymać buziole śle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.06.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 dzien dobry przyszłam sie pozegnać bo znikam na jakiś czas z forum ale wrócę zostawiam słoneczko http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/390.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xemit 16.06.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Też myślałem nad płatwiami przez caly budynek i nawet je zakupiłem razem z całą więzbą.Założyłem jednak tylko takie końcówki jak w projekcie gdyż są one podparte przez sciany szczytowe.Konstrukcja więżby nie przewiduje słupów które podpierają płatwie ,a te bez podparcia moim zdaniem nie przyniosą żadnego pożytku oprócz obciążenia konstrukcji.Dach nie ma zbyt dużej rozpiętości i konstrucja krokwiowo-jętkowa jest moim zdaniem wystarczająca,tym bardziej że zwiększyłem przy zamówieniu wys. krokwi w stosunku do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda_83 16.06.2009 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 jessi czekam na Ciebie i Twoje nowinki z budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda_83 16.06.2009 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 xemit, my też długo zastanawialiśmy się nad tym naszym dachem, zwłaszcza po tej wichurze, ale zdecydowaliśmy się na te płatwie zamiast kalenicowej, że to niby lepiej!jeżeli chodzi o zdjęcia to nie mam na mojej skrzynce żadnych zdjęć od Ciebie, nie wiem dlaczego w razie czego podaję jeszcze raz mój adres: [email protected] czekam z niecierpliwością! pozdrawiam Jagoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xemit 16.06.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Mam już adres więc wysyłam .Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts