trocki 16.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 mam pytanko do osob ktore troche sie znaja. Jakie i ile czasu trwaja najważniejsze przerwy technologiczne podczas budowania domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 16.03.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 zalanie fundamentów - po tygodniu zaczęli stawiać ściany parteru zalanie stropu nad parterem - z miesiąc schło zanim rozszałowali zaczeli stawiać ściany poddasza tynki wewnętrzne - schły dobre 2 miesiące , ale w międzyczasie robi się inne roboty wewnątrz wylewki - 1,5 - 2 miesiące, ale też robi się inne roboty w międzyczasie i tyle chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trocki 16.03.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 dzieki sliczne za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.03.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 "reasumując"potrzebna jest jednapomiędzy tynkami i posadzkami (jastrychami i każdymi innymi mokrymi) a parkietem i stolarką "drewnianą" wewnętrzną(jeszcze można tu nadmienić o ogrzewaniu podłogowym)inne nie mają praktycznie znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 17.03.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 No jeszcze chyba jedna, pomiedzy tynkami mokrymi, a sucha zabudowa np. na poddaszu. Inaczej plyty g-k rozmiekna i sie odksztalca. No i jeszcze jedna mi przychodzi do glowy, chociaz nie jest na 100% konieczna. Pomiedzy murowaniem scian i tynkami a ociepleniem zewnetrznym ze styropianu. Dobrze jest poczekac, zeby sciany wyschly, bo pozniej jest problem z wypedzeniem wilgoci z domu. Znam temat z autopsji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 17.03.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 No jeszcze chyba jedna, pomiedzy tynkami mokrymi, a sucha zabudowa np. na poddaszu. Inaczej plyty g-k rozmiekna i sie odksztalca. Czy to pewnik? U mnie akurat najpierw powstały karton-gipsy. Tyle, że na poddaszu mam tynków tyle, co na ścianach szczytowych w domu z dachem dwuspadowym. Po tygodniu tynkowania nie zauważyłem, żeby coś się z k-g podziało. Dodam, że nie mam okien, tylko folie na kratach, więc jest dość przewiewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.03.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 syzyfowa robota to raczej wczasobranie, w porównaniu z próbą przepędzania wilgoci z domu przez ściany zewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts