Robak 16.03.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 musze wreszcie wykonać kratkę wentylacyjną w kotłowni - jakoś dojść do kominai teraz pytanie - na jakiej wysokości musi/ powinna być kratka wentylacyjna? czy wysokość 170 - 180 cm od posadzki może być? pomieszczenie kotłowni to wysokośc 240 cm i drugie - czy do komina wentylacyjnego mogę podłączyć dwa pomieszczenia - kotłownię i garaż? czy jednak każde z tych pomieszczeń powinno mieć swoje odprowadzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 17.03.2009 02:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 musze wreszcie wykonać kratkę wentylacyjną w kotłowni - jakoś dojść do komina i teraz pytanie - na jakiej wysokości musi/ powinna być kratka wentylacyjna? czy wysokość 170 - 180 cm od posadzki może być? pomieszczenie kotłowni to wysokośc 240 cm Gdzieś mi po głowie chodzi, że miało być nie więcej niż kilkanaście (?) cm od sufitu, ale przejrzałem przed chwilą PB i nic nie mogę znaleźć - późno chyba A dlaczego chcesz tak nisko? Nie masz drabinki? i drugie - czy do komina wentylacyjnego mogę podłączyć dwa pomieszczenia - kotłownię i garaż? czy jednak każde z tych pomieszczeń powinno mieć swoje odprowadzenie? Nie możesz - szczególnie właśnie tych pomieszczeń nie możesz połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.03.2009 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Gdzieś mi po głowie chodzi, że miało być nie więcej niż kilkanaście (?) cm od sufitu, ale przejrzałem przed chwilą PB i nic nie mogę znaleźć - późno chyba A dlaczego chcesz tak nisko? Nie masz drabinki? To nie PB tylko WT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 17.03.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 im wyzej tym lepiej - chodzi o to by różne "gazy" w jak najmniejszym stopniu zbierały sie pod sufitem i mogły sobie przez kratke uciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 17.03.2009 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 problem jest taki, że komin w kotłowni był otynkowany; wystawał tylko kruciec; hydraulicy podłączyli komin spalinowy; pewnie zapomnieli że potrzeba jest wentylacji i na kominie zawiesili naczynie wzbiorcze; i teraz jest problem; bo kratka wentylacyjna może być co najwyżej pod tym naczyniem inaczej się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts