Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ekipy budowlane

Recommended Posts

Kończę domek w okolicach Łodzi. Budowa przebiega na tyle sprawnie, że podczas jej trwania nie miałem większych problemów.

Chciałem polecić firmę "Jakar" (605 046-563). Wykonują najlepsze tynki jakie widziałem. Bardzo szybko i sprawnie wykonali szalunki i zbrojenia. Wyszły szczególnie ładnie wszelkie łukowate nadproża i filary. Extra ładnie wymurowali kominy z klinkieru. Moim zdaniem jest to idealna ekipa do budowy domku jednorodzinnego.

Jedyny partacz na jakiego trafiłem przy budowie to operator koparki z jednej z firm mieszczących się na pograniczu Bedonia, Andrespola i Andrzejowa. Facet tak spieprzył mi wykop pod fundament, że 2 dni go poprawiałem. Wykop bardziej przypominał żerowisko dzikich świń niż fundament. Musiałem przesunąć termin wylewania ław. Później przyszła ulewa i wszystko było do poprawki. Obrywka fundamentów była tak duża, że musiałem zamówić więcej betonu. Dzięki Majstrowi z "JAKAR" odzyskałem część pieniędzy od właściciela firmy, który przysłał tego partacza.

Jeśli chodzi o materiały budowlane to najtańszy skład w okolicy prowadzi "ZAJĄC" w Kraszewie a najdrożej jest na składzie "DZIKI". Drzewo na więźbę dachową najlepiej robią w składzie "FIX" (impregnują ciśnieniowo, drzewo wychodzi taniej i jest lepsze niż u "DZIKI-ego"). Jeśli ktoś może sam wykonać impregnację to najtaniej kupi dobre drzewo w tartaku w miejscowości Proszenie k. Moszczenicy (601 80-54-08 )

Pozdrawiam Wszystkich na forum. Czy ktoś mógłby mi polecić skład z tanią i dobrą papą termozgrzewalną?