marta0104 17.03.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam, proszę o poradę jak zlikwidować grzybka który pojawił się wokół okien w mieszkaniu. Jest to czwarte piętro stare budownictwo, blok nie ocieplony. Już parę razy go likwidowałam pryskałam różnymi środkami ale to pomagało na mniej więcej pół roku. Trochę czytałam o tym na tym forum i znalazłam informacje, że jest na grzybka środek a mianowicie taki: MOULD REMOVAL(HOMEENPOISTO) tylko gdzie go kupić a dokładnie w którym w sklepie w białymstoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.03.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam, proszę o poradę jak zlikwidować grzybka który pojawił się wokół okien w mieszkaniu. Jest to czwarte piętro stare budownictwo, blok nie ocieplony. Już parę razy go likwidowałam pryskałam różnymi środkami ale to pomagało na mniej więcej pół roku. Trochę czytałam o tym na tym forum i znalazłam informacje, że jest na grzybka środek a mianowicie taki: MOULD REMOVAL(HOMEENPOISTO) tylko gdzie go kupić a dokładnie w którym w sklepie w białymstoku? Na grzyba nie ma innej metody jak zlikwidowanie warunków do jego rozwoju. Środki chemiczne powstrzymają grzyba, ale czy nie zaszkodzą ludziom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta0104 17.03.2009 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 to prawda ale co ja mam zrobić w tej sytuacji administracja nie pali się do tego aby ocieplić blok a ja mam nadal problem. Dlatego proszę o poradę co z tym robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.03.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 to prawda ale co ja mam zrobić w tej sytuacji administracja nie pali się do tego aby ocieplić blok a ja mam nadal problem. Dlatego proszę o poradę co z tym robić? Rada jest bardzo prosta. Zadbać o właściwą temperaturę i wentylację tego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta0104 17.03.2009 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 o wentylację dbam cały czas robię szczelinę w oknach czyli lekko je otwieram a para nadal się skrapla na szybach, więc co jeszcze mogę zrobić? Wziąć prezeska za karczycho i niech ociepla blok? On ma to gdzieś woli kasę w kieszeń brać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 17.03.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 o wentylację dbam cały czas robię szczelinę w oknach czyli lekko je otwieram a para nadal się skrapla na szybach, więc co jeszcze mogę zrobić? Wziąć prezeska za karczycho i niech ociepla blok? On ma to gdzieś woli kasę w kieszeń brać! Jeśli się para skrapla na szybach to niekoniecznie ocieplenie rozwiąże problem. Przynajmniej nie bezpośrednio. Sprawdź jaką masz temp. powietrza w tym obszarze. Musisz ją podnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 17.03.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 o wentylację dbam cały czas robię szczelinę w oknach czyli lekko je otwieram i efekt jest taki, że tylko wyziębiają się okolice okien. Żeby wymienić powietrze = osuszyć je = "wywiać" zarodniki grzyba, trzeba otwierać szeroko okna i wietrzyć "na przestrzał", po parę minut, kilka razy dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanilia 20.03.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Myśmy też tak mieli (też mieszkam na 4 piętrze) i nie było innej rady jak tylko zasylikonować wszystkie szpary od zewnątrz przy oknach (zaciekał nam deszcz ciągle) a miejsce z grzybem zamazaliśmy jakimś specyfikiem na grzyba i jak dotąd jest spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qgiel 27.03.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 o wentylację dbam cały czas robię szczelinę w oknach czyli lekko je otwieram a para nadal się skrapla na szybach, więc co jeszcze mogę zrobić?. Sprawdzić, czy jest ciąg w kanałach wentylacyjnych ? To jest 4 pietro, zatem krótki kanał. Może administracja powinna sprawdzić ciąg w kanałach wentylacyjnych i ewentualnie podnieść je w górę ? Bez właściwej wentylacji wywiewnej nic się skutecznie nie da zrobić w Twoim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts