tomi510 17.03.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Czy potrzebna jest obróbka blacharska płyty balkonowej przed styropianem i wylewką? Czlowiek który będzie robił mi wylewki twierdzi że trzeba cos takiego zrobić bo inaczej płyta będzie zaciekała od dołu i po jakimś czasie tynk napewno odpadnie czy rzeczywiscie to jest prawda czy naciaganie klienta?Prosze o wasze opinie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jz 17.03.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Dobre Mi dokładnie to samo powiedział wylewkarz wczoraj I miał rację, trzeba zrobić obróbkę blacharską, żeby woda nie podciekała pod spód balkonu i najlepiej jest to zrobić przed wylewkami właśnie. Ja to wykorzystuję do tego listwy startowe, które mi zostały po ociepleniu. Zostaną przyklejone na lepik i na to papa termozgrzewalna. I na to wszystko wylewka. Później wykończę z płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Czy potrzebna jest obróbka blacharska płyty balkonowej przed styropianem i wylewką? ... robiłem po wylewce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 17.03.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Czy potrzebna jest obróbka blacharska płyty balkonowej przed styropianem i wylewką? ... robiłem po wylewce Ja również robiłem po wylewce - obróbka blacharska zatopiona w warstwie hydroizolacji i nań położone płytki ... Jak dacie obróbkę pod styropianem i pod wylewką to jak zabezpieczy to przed podciekaniem wody pod styropian i wylewkę U mnie mniej więcej taki rozkład warstw : http://images41.fotosik.pl/81/bea1f26bbd4dd4ecm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi510 18.03.2009 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Jaki jest koszt takiej obróbki? mam dwa balkony 2,3x1,4 m. Czy to jest stawka za mb czy od calości. Ile może mnie to kosztować robocizna + material?Dziekuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts