jestemtu 17.03.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Mam małe mieszkanie z tzw. indywidualnym ogrzewaniem i kotłem gazowym w kuchni. Blok, mieszkanie, kocioł nowe. Gdy kocioł się włączy oraz przez jakiś czas po, słychać wyraźne kapanie, kap, kap, kap... i zaczyna mnie to delikatnie mówiąc coraz bardziej irytować. Szczególnie w nocy, cisza i tylko to kapanie... kap, kap, kap... Domyślam się, że może to być wynik skraplania się wody w kominie podczas odprowadzania spalin. Mam nawet pod kotłem taki jakby zaślepiony otwór - wystający kawałek rury (który podobno co jakiś czas się oczyszcza, chociaż nie wiem z czego) a pod nim rurkę podłączoną wężykiem do odpływu gdzie pewnie te skropliny sobie ściekają. Ale wydawało mi się, że skraplanie odbywa się w środku rury i sobie to spływa cichutko a tu wyraźnie to słychać Do tego słychać to tak jakby te krople spadały na jakąś blachę. Moje mieszkanie jest na pierwszym piętrze,(blok 2 piętrowy) pytałem sąsiadów nad i pod oni tego nie słyszą. Stąd w czym problem, skąd to głośne i irytujące kapanie? Co sprawdzić kogo wezwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts