tadeuszkarwinski 17.03.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam, mam położony finish parkiet już poolejowany, podobno trzeba jeszce raz zaolejować przed używaniem, póki co jest " z lekka " zanieczyszony , pracę wykończeniowe, żyrandole, kontakty, skrecanie mebli, no chodziło sie po nim i pies też biegał.Pytanie za 100 pkt:)Co należy zrobić, żeby go najlepiej wyczyścić przed ponownym olejowaniemi najważniejsze jak go poolejować, Jak to się robi? może jest jakiś link do instruktażu, i czy jest to skomplikowane.Ewentualnie pytanie odtwarte i konkretne czy znacie namiary kto to może zrobić za przyzwoite pieniądze na Mokotowie w Wawie ( ok 60 m2)Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizzli 18.03.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 jeśli ten parkiet jest mocno zaświniony różnymi pyłami budowlanymi, to moim zdaniem nie doczyścisz go "na sucho", a wciieranie następnej porcji oleju w brudne drewno nie ma sensu. Ja bym podeszla do tego w brutalny sposób najpierw z dobrym odkurzaczem, potem - ze szczotą i jakimś mydłem. Oczywiście woda nie może stać na drewnie godzinami, trzeba ją od razu ścierać. Wielokrotnie tak robiłam i działalo! Serio. Oczywiście, w ten sposób zmywasz skutecznie część oleju, ale z mojego doświadczenia wynika, że to jest jedyna strata. Po dokładnym osuszeniu, np na następny dzień, możzesz na nowo olejować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts