andrzej michał 08.11.2003 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 mam dwoch wykonawcow instalacji wodnej i co jeden twierdzi zae najlepsza jest z miedzi (jedna i druga) drugi uwaza,zetylko plastyk. Co wybrać, juz zglupialem - doradzcieandrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 08.11.2003 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 Ile biorą? Jak równo to rzuć monetą. Miedź jest droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.11.2003 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 andrzej najlepiej sam poczytaj wybierz co TY chcesz miec ja mam instalacje wod-kan i co z plastiku dokladnie system kan, mam nadzieje ze bedzie działała jakies 30 lat a pozniej niech sie inni martwia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 08.11.2003 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 Miedź ma właściwości bakteriobójcze (legionella), więc instalacje kuchenne z miedzi...Reszta z tworzywa z barierą antydyfuzyjną (jakieś PP, PE, ale nie PCV - to tylko na ścieki). Łatwo takie ustawić gdzie trzeba, zmienić, przedłużyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 08.11.2003 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 Inst c.o. zrób w miedzi lub plastiku jakość porównywalna chyba ze masz kotłownie na opał stały ....... Inst. wody użytkowej radził bym zrobić w plastiku zgrzewanym np. Bor Ekoplastik (najlepszy stosunek ceny do jakości) lub inne tworzywa do wielowarstwowych włącznie miedz bym odradzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 08.11.2003 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 ...ze bedzie działała jakies 30 lat a pozniej niech sie inni martwia... Życzę Ci, żebyś się mogła dłużej cieszyć swoim domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.11.2003 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Stasiek ....dzieki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 09.11.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 Ja mam plastik zgrzewany l pex-al-pex w co myślę że jest OK i wytrzyma więcej niż 30 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts