Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze od M14 Ani i Tomka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

przeczytałam w dzienniku że boisz się pająków. Cierpię na tę samą dolegliwość (arachnofobia ) choć musze przyznać , że widze u siebie postępy ;) Kilka lat temu kupiłam sobie do pracy (w mieszkaniu pająków nie mam dzięki moskitierom we wszystkich oknach ) ultradźwiękowy odstraszacz owadów po tym jak pająk wielkości myszy "przeczołgał" sie po mojej podłodze. Od tamtego czasu nie było ani jednego - nawet małego. Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale wierze że nie. Miałam to włączone non stop i działało również na muchy i komary, które martwe padały na podłogę. Zabieram to ze sobą do domku i pewnie kupie jeszcze jedno o większej mocy/zasięgu a to stare wystawię na taras. Tobie też polecam.

Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

Pinacolada to coś takiego istnieje??????

Ja panicznie boję sie pająków i pajączków, nawet tych najmniejszych. A na widok myszy tak krzyczę, że pewnie najbliższą okolicę budzę :lol2:

Na mnie myszy nie robia wrażenia. Nawet szczury moga być. Bo jak tupnę noga to szczur czy mysza uciekna a pająk nie :(

Pewnie , że jest

ww.odstraszacze.com

ja mam taki

http://www.odstraszacze.com/index.php?product_id=487&category_id=205

• 4 months później...

Ależ z Was zdolne bestie!!! ZEGAR:jawdrop:, LAMPKI:jawdrop:, zresztą wieszaczki, wianek, serduszka również:) Czy tą deseczkę w wieszaczku sama wycinałaś (te łuki?) Czym? A zegar - przerobiony z istniejącego, czy 'od podstaw'? Cudownie wygląda nad kozą, aż żałuję ze u mnie będzie tam rura...Super musi być mieszkać już i mieć czas na dopieszczanie domku - tak naprawdę wtedy zyskuje on duszę, tą 'Waszą' atmosferę:)

Mam jeszcze pytanie z innej beczki: jak się spisuje Wasza kózka? Daje radę ogrzać część domku, odciąża w rachunkach za tradycyjne ogrzewanie?

Dorben, dzięki :) Deseczka pod wieszak - allegro za grosik. Najpierw boki przejechałam swiecą , później pomalaowałam farbą - zdrapałam troszkę świeczki - tak żeby było "stare". Zegar - mąż zaczął od początku - od kupna deseczek, malowanie, postarzanie, wskazówki - allegro (z jakiegoś najtańszego zegarka); cyferki i napisy - kopia z netu i wydrukowane.

Co do kozy - rewelacja! Jak były te straszliwe mrozy dogrzewaliśmy nią dom. Od końca września do nadejścia porządnej zimy - tylko paliliśmy w kozie. Mamy kupę drewna jeszcze z budowy, więc darmowo szło. Wiadomo, że w salonie i kuchni jest najciepelej. Trochę gorzej w pozstałych pomieszczeniach. Niby pisali, że ona ogrzewa około 100 m, ale musi być ruch powietrza. U nas po pierwsze jest wysoki salon, więc pewnie część ucieka, po drugie - ten ruch różnie wygląda - jak zalegnę z piwem przy kozie, to ruszać mi się nigdzie nie chce. Wysysłam psa :)

• 3 weeks później...

Witam,

zaglądam z rewizytą:). I co widzę..... o la, la "mój" stół z jyska. Czy w realu też taki piękny jak na zdjęciach? Czy sama konstrukcja masywna i stabilna? Strasznie mi się podoba, pasowałby koncepcją do moich pradziadkowych, dębowych krzesełek:D.

Piękne wnętrza, będę zaglądać i kibicować w urządzaniu. Ale najpierw przeczytam cały wasz dziennik z komentarzami.

Pozdrawiam:)

• 3 weeks później...

Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych,

pełnych wiary, nadziei i miłości.

Radosnego, wiosennego nastroju,

serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół

oraz wesołego Alleluja życzy Tosia, Jasiek, Marta i Bartek ze Stańczykowa :)

http://img407.imageshack.us/img407/8447/wielkanoc2012jakudekoro.jpg

• 1 year później...
Dziś znowu wpadłam na Twój dziennik i przeczytałam po raz drugi. Pamiętam go dzięki Waszej zielonej kuchni :) Domek śliczny macie!!! Wyspa w kuchni wygląda świetnie. Pewnie się bardzo cieszysz. Ogród też zapowiada się ciekawie. Teraz tylko musimy doczekać do wiosny i podziwiać jak wszystko pięknie się będzie rozrastać. Jak Wasz piesek? Pozdrowienia :)

• 2 months później...