Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze od M14 Ani i Tomka

Recommended Posts

Ania, oglądałm osuszacze na allegro.Zastanawiałam się czy kupić taki w okolicach 700 zł bo są też i po 900 zł i droższe.Czy taki jak kupiłaś uważasz że wystarczy?Moje pokoje wielkie nie są-szeregówka.Generalnie ok 15-17m kw na poddaszu.Czy widzisz sens w w kupowaniu bardziej wydajnego czy ten powinien być ok?

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nasz kosztował około 670 zł z przesyłką, a dzielnie pracował w salonie 45 m2 przez 2 miesiące. Teraz jest na urlopie bo wszystko pięknie wyschło. Jak chłopaki zacznął malować ściany znów go włączymy na kilka dni. Model to desa 711- sprzedający fusco, właśnie sprawdziłam na allegro.

Najbardziej było widać jego ciężką pracę jak tylko włączyliśmy ogrzewanie. Dosłownie płynęło z drzwi i okien. Polecam takie rozwiązanie

• 3 weeks później...

No widzisz, a obawiałaś się że śnieg nie zginie do wiosny-a tu jeden weekend i śniegu niet :D

U nas też śniegu po pachy - wkrótce mój Tomek ma urodziny i w prezencie kupię mu porządną łopatę do śniegu (ostatnio tak się jedną zachwycał) - niech ma chłop - będzie szalał wokół domu. Z początku z zapałem tak jak Wy, ale jak na drugi dzień poczuje te "ukryte mięśnie" jak Ty - szybko jej nie weźmie do rączek.

Fotki przyszłej kuchni tzn. przyszła kuchnia na fotkach wygląda cudownie. Osobiście bardzo podobają mi się kuchnie w tym stylu, ale u nas będzie jednak nowoczesna. Kuchnia jest częściowo połączona z resztą domu i wtedy trzeba by było całość tak urządzać a tak nie chcę. Spróbuję do naszej sypialni wprowadzić nutkę Baroku.

Aha i okres styczeń - luty to najlepsza pora na wyposażanie domu. Wszędzie w fabrykach jest martwy sezon i zamówienia realizują expresowo. Na kuchnię zazwyczaj się czeka 6-7 tygodni my będziemy mieć po trzech. Z resztą mebli podobnie - termin skraca się o połowę, więc spokojnie Aniu jeśłi nie zdążysz się wprowadzić do gwiadki, zrobisz to zaraz po bez kolejek i stresu!

• 3 weeks później...
Witam Aniu dzięki za wizytę, tym samym ja wpadam obejżeć twój dziennik, domek zapowiada się przyjemnie, malutki, zgrabniutki i widoczki ładne :D . Podoba mi się ta misa , która zamówiłaś, myślałam o takiej samej :lol: , z resztą ja mam tysiąc pomysłów na minutę, a na allegro siedzę godzinami, że czasami gały mnie już bolą 8) , pozdrawiam!

• 1 month później...
Faktycznie okna takie same:) Naprawdę ładnie się prezentują, co ja miałam z tymi oknami , żeby męża przekonać :) haha. Dużo osób było przeciwnych i odradzało nam białych okien, ale ja sobie nie wyobrażałm mojego wiejskiego domku bez szprosów i bieli:) Teraz mój kochany budowlaniec sam przyznaje mi rację, trzymajcie się pozdro!

• 1 month później...

Dring, dring ................ przybyłam z rewizją............... zapowiada się ładniutko, ja również kupowałam rzeczy a domku jeszcze całego nie było a męzuś krzywo tylko na mnie patrzył, no ale teraz juz mamy i nie trzeba szuakć.

Kuchnia fajniutka , taka domowa.............

Powodzenia i będę kibicować

• 5 weeks później...
  • 1 month później...
Zabić to za mało, niestety. Myśmy wołali policję, ona zabezpieczała ślady, zbierała pety do badania itp. kamuflarz, a potem śledztwa umarzano z powodu niewykrycia sprawców. Trudno, już na etapie budowy złodzieje zmusili nas do założenia alarmu, płacimy 150 zł m-cznie, ale wiemy nawet kiedy zając, kiedy pies, kiedy kot wtargnie na działkę: są w 5 minut (w umowie mają 10 minut), taki kraj...

• 2 weeks później...

Uff, przeczytałam zaległe posty :)

Dzieje się teraz u Ciebie, że hej! Ja za włamanie to bym normalnie na cienkiej żyłce do góry nogami powiesiła i na tydzień tak zostawiła!! U mnie ukradli parę rzeczy z budowy (zabawa na koniec roku szkolnego), ale to nic, bo dodatkowo zdewastowali skrzynkę od prądu... Policja - oczywiście nie da się sprawcy odnaleźć...

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Już piszę - jakiej sa firmy nie wiem - nigdzie nie mam takiej informacji. Pewien hotel wyprzedawał - ze swoich scian :) wiec nie były w oryginalnym opakowaniu. Kosztowały w sumie grosze - ok. 25 zł - chyba. Gdzieś u kogoś widziałam podobne - cena chyba ok. 75 zł. Jesli je znajdę, dam znać.