Gość 08.11.2003 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 witajcie-kto w ostatnim czasie robił przyłączenia gazu wody prądu kanalizacji i ile to kosztuje -jak sie ksztaltują ceny obecnie- miasto 40 tysięczne -chrzanów-małopolska-pytanie napewno sie powtarza ale kto pyta mniej płaci-dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 08.11.2003 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 Ostatnio robiłem gaz (mam w drodze)na razie zabuliłem tak- geodeta (inwentaryzacja z uzgodn. w ZUD) - 1k PLN- gazowniczka (projekt inst. wewn + zewn + zatwierdzenia) - 1k PLN- strażak (opinia) 100 - kominiarz (opinia) 150 Na początku budowy załatwiałem prąd (był przy działce)- Zakład energetyczny 1500 PLN - opłata przyłączeniowa- elektryk 1500 PLN - erbetka z licznikiem + wszystkie formalności Potem woda (miałem na działce kran z licznikiem, ale nie zainwentaryzowany przez wodociąg)- opłata partycypacyjna do gminy (nie wiadomo za co) 1000 pln- wymiana studzienki na studzienkę ich zaprzyjaźnionego producenta (czyt. haracz) - 2300 razem jak dotąd 8550 zł za wszystko co było na działce lub na jej granicy a gaz to dopiero początek (wiem że budowa przyłącza - u mnie o długości 45 cm od rurociągu w ulicy do płotu - to ryczałtowo zawsze jakieś 3 klocki + budowa instalacji na działce, odbiory i inne zmory) a jeszcze mnie czeka telefon lokalizacja: Najdroższe miasto Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts