Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spis domów drewnianych

polakmały

Recommended Posts

• Odpowiedzi 197
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

od zawsze nam się podobały drewniane domy, góry, górale, itp klimaty

na początku marzeniem był dom drewniany z bala, ale rzeczywistość (właściwie finanse) zweryfikowały te marzenia i skończyło się na szkieleciaku. taki domek ma wg nas (mnie i męża) swój niepowtarzalny urok i klimat a i urodę niesamowitą, nie zastanawialiśmy się nawet przez 1 sek czy aby nie budować murowanego i nie żałujemy nic a nic...jeszcze jak dodać do tego szybkość wykonania, górale są od 24 października a domek jest już w stanie surowym zamkniętym, zaczynają robiś ściany wewn, instalacje, to aż dech zapiera i tupiemy nogami kiedy się przeprowadzimy z wynajmowanego m2...

ale na temat gustów jak się to mówi się nie dyskutuje, na pewno są i zwolennicy ścian malowanych, gładzi itp, my oprócz łazienek i podłogi w kuchni będziemy mieć wszystko w drewnie

pozdrawiam:lol2:

super, na pewno będziecie mieli piękny dom. My też z mężem zastanawialiśmy się nad domem z bali, choć wiemy, że to słono kosztuje... Jeśli nie uda nam się tego zrealizować mamy alternatywnę. Na tej stronie znaleźliśmy projekt i tak się zastanawiam, podoba mi się drewniany strop i wejście :) http://www.domdlaciebie.com.pl/projekty-domow-parterowych/skowronek,149.html

• 1 month później...

Witam na forum w części "Drewnianej"

Oto mój domek

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?211657-Gara%C5%BC-z-domem-200-m2-projekt-w%C5%82asna-fantazja-Szkielet-drewniany

Zapraszam do skomentowania. Po szybkim postawieniu domu nastał czas powolnych prac. Aktualnie skończona instalacja CO i zakupiony materiał wypełnienie ścian i płyty GKF. Po nowym roku czas na wypełnianie ścian.

20130721_163550.jpg

• 1 month później...

Witam wszystkich.

Zajmuję się montażem takich domów z bali, powiem tylko że każdy z waszych i innych jest niepowtarzalny i urokliwy. Z doświadczenia wiem że posiadają kilka wad, ale dużo więcej zalet. Zamieszczę kilka zdjęć z ostatniego montażu.

DSCF6584.jpg

DSCF6486.jpg

DSCF6574.jpg

Witam,

Przepiękne domki widzę w tym temacie. Chciałbym się podzielić moim domkiem letniskowym, na który mnie żona namówiła. Znaleźliśmy firmę z Poznania, która nam to wszystko złożyła w jeden dzień. Polecam ich gorąco. Jakby ktoś był zainteresowany to tu jest ich strona internetowa www.twojedomki.pl

2013-10-25-032.jpg

2013-10-25-041.jpg

2013-10-25-041.jpg

• 5 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
Drewniane domy są wizualnie piękne i z zewnątrz i wewnątrz. Ja jednak strachliwy czlowiek i pożarów się boję. A może przesadzam? W drewnianym domu nie obawiacie się świeczek zapalać? Nie takie historie słyszałem, człowiek zasnął z papierosem w ustach i reszty domyślcie się sami. Taki dom to chyba nie opcja dla beztroskich?

• 3 weeks później...
  • 2 months później...
ojojoj się dzieje,

obłożone ściany zewn na parterze, komin jeden prawie skończony, balkon się tworzy, ech uwijają się góralicki ku naszej uciesze:rolleyes::)))

kilka zdjęć z dzisiejszej wizyty

[ATTACH=CONFIG]224827[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]224828[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]224829[/ATTACH]

a czy mogłabym sie dowiedziec z jakiej firmy brales okna, bo bardzo mi sie podobają :) i jak się uzytkuja??