Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zepsu? mi si? telewizor - co zrobi??

mieczotronix

Zepsuło się szklańco-jajco. Co byście zrobili?  

70 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zepsuło się szklańco-jajco. Co byście zrobili?

• nie reperowali (lepiej patrze

Recommended Posts

nasz poczciwy 15-to calowy Philips - wziął i się przestał włączać

Jesteśmy teraz z żoną w rozterce. Zorientowaliśmy się, że jesteśmy od niego psychicznie uzależnieni i machinalnie włączamy go w różnych codziennych sytuacjach. Teraz nam brakuje, np rano, albo do obiadu. Na razie go nie reperujemy, bo chcemy zobaczyć co się stanie i jak się żyje w ciszy informacyjnej. Ciekawi nas co wy byście zrobili?

Ale masz brachu problem :lol: :lol:

Jak znam życie to nie masz wielkiego wyboru co zrobić

1.Wypieprzyć przez okno

2.Zreperować

3.Jak pkt 1 to kupić nowy

4.Wpaść na czat muratora i poklikać a nie patrzeć w reżimową telewizję

Wybór należy do ciebie :lol: :lol:

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Ja na twoim miejscu to bym kupił 29' do sypiali i 32' do salonu. Jak szaleć to szaleć. W zeszłym roku kupiłem 29' 100hz, specjalnie na mistrzostwa w siatkówce, bo znudziło mi się oglądać w tv w komputerze na 17".

Potrafię zrozumieć osoby nie ogladające telewizji, ale jednak to trudne. Ja jak jem coś w domu, to jednocześnie musi być włączony telewizor bo inaczej nie trawie - to już chyba uzależnienie.

Ponadto telewizja to źródło czasami nie najgorszej rozrywki (wiem że z tym jest różnie), a przede wszystkim źródło informacji i propagandy.

U nas już odważna decyzja podjęta:

Nie będziemy mieli telewizora! :lol:

Powodów jest kilka:

1. I tak nie oglądamy teraz go wcale (po powrocie z placu budowy to już się tylko spać chce :p )

2. Nie mamy kasy na anteny bo budżet już "zamknięty" a do przeprowadzki już tylko 2 miesiące

3. Zajmiemy się scrabblami, książkami, ogrodem, rozmowami z kieliszkiem wina przy kominku i może jakimś powiększaniem rodziny :wink:

4. Jesteśmy miłośnikami radia i muzyki, obrazy jakoś nas nie pociągają.

Nie rozumiem tego demonizowania telewizora. Przecież to tylko przedmiot i od nas zależy jak go będziemy używać.

Druga sprawa to sprawa tego co oglądać. Nie jest prawdą, że niema nic ciekawego. Polecam np. kanał "Ale kino".

Następna sprawa to cena dobrego TV. Przyzwoity 100Hz, 29 calowy można kupić za 2500 do 3000 zł, a więc nie jest to suma powalająca biorąc pod uwagę koszty domu.

Jak komuś telewizor nie pasuje do mebli to zawsze może go trzymać schowanego w jakiejś szafce.

• 6 months później...

Chrzanić TV !

Nie oglądamy nic.Nawet kazałem odłączyć kablówkę.Powody są dwa:

1,Nic nie ma w telewizji,same bzdury dla pół- i ćwierć- .Wolimy poczytać książki.

2,Zauważyliśmy dziwny wpływ reklam telewizyjnych na naszą malutką córeczkę.

Także stoją teraz dwa telewizory odłączone od prądu :D

Zdecydowanie opcja Nr 1. Od miesięcy nie oglądam telewizji i dobrze mi z tym. Zwykle jak odwiedzam rodzinę to wszyscy sie na mnie obrażają bo nie kibicuję im w oglądaniu seriali.

Inwestowanie w telewizor 100Hz uważam za bezsens, gdyz za 3-4 lata ogólnie dostępne cenowo będą plazmy i LCD. Oczywiście kupowane za granicą bo w Polsce są średnio 30% droższe.

Choruje natomiast gdy nie brzęczy mi radio.

• 4 weeks później...
Z wielką radościa pozbyłabym się pudła z domu na zawsze! Szkoda,że jestem w domowej mniejszości. Z całego serca nie cierpię gadacza. Jak kiedyś wyłączyli prąd, to się okazało ile mamy sobie do powiedzenia. Od tamtej pory nie okazało się to już ani razu, bo nie wyłączyli prądu nigdy więcej :cry: . w nowym domu zamknę to w szafie.