Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CZY SCHODY WEWNĘTRZNE MAJA PRAWO TAK WYGLADAĆ??

Recommended Posts

noszzz...móżdżku mój..jak cie lubie tak zacznij tloskem thinkoffać..niooo :lol: :lol: :lol: 8)

no to gnojek jest. ja jestem nauczycielem - nauczyciele nie myślą tylko się wymądrzają. Nie śpię od 5 - obmyslam co tu zrobić. Zawezwę kierbuda i nich decyduje. Zastanawiam sie tylko czy oni zazbroili całe schody czy tylko zabieg bo nie mam wztek na stal... kurwa ja ich dziś pozabijam

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

noszzz...móżdżku mój..jak cie lubie tak zacznij tloskem thinkoffać..niooo :lol: :lol: :lol: 8)

no to gnojek jest. ja jestem nauczycielem - nauczyciele nie myślą tylko się wymądrzają. Nie śpię od 5 - obmyslam co tu zrobić. Zawezwę kierbuda i nich decyduje. Zastanawiam sie tylko czy oni zazbroili całe schody czy tylko zabieg bo nie mam wztek na stal... kurwa ja ich dziś pozabijam

Jeszcze się przed zawałem powstrzymaj.

Najważniejsze aby otulina w skrócie była cała od spodu, te raki z boku można przeżyć. Druga rzecz to zbrojenie ale to powinien przed betonowaniem obejrzeć KB. Prawdopodobieństwo,że element jest do nieczego jest małe ale za niechlujstwo to bym zmusił ekipę do naprawy elementu szpachlówkami PCC, jak kopnie po kieszeni to się nauczą a worek tego kosztuje jakieś 70-80 PLN. Szukaj szpachlówek np. firmy SIKA.

pokazałem to kierbudowi, zadzwoniłem też do dwóch innych kierowników budowy bo zbieram opinię z całego świata. Bladym świtem zadzwoniłem też do murarzy - umówiłem się z nimi na budowie i napomknąłem, że chodzi o schody. teraz ostrzę narzędzia i zbieram kolegów

pokazałem to kierbudowi, zadzwoniłem też do dwóch innych kierowników budowy bo zbieram opinię z całego świata. Bladym świtem zadzwoniłem też do murarzy - umówiłem się z nimi na budowie i napomknąłem, że chodzi o schody. teraz ostrzę narzędzia i zbieram kolegów

Hehehe :) Myślę jednak żę nie warto iść do kryminału z powodu schodów!

Jeżeli zbrojenie jest na miejscu to nie powinno się z nimi dziać nic strasznego.

że jest to tylko sprawa estetyki i żeby się nie przejmować bo schody wygladają solidnie. Ale mój kierbud to wyjątkowy wykwit głupoty więc chce konsultacji ogólnoświatowej

doczytałam u Ciebie. podtrzymuję - nudzisz się.

po co pytałeś o zdanie wykwit głupoty? :o

A masz przynajmniej rozszalowane całe schody? To co pokazujesz to tylko bok a co ze spodem płyty? Pokaż spód ocenimy. To co widac to nie tragedia.

Kurcze... nie wierzę im no ale co mi zostaje?

Jak konsultacja światowa wykazała, że może być (da się kit - tynk - będzie git) to odpuśc bo do końca budowy z takim podejściem zwariujesz.

A ja coś o tym wiem bo mam za sobą kilkanaście konsultacji międzygalaktycznych (większośc fachowców ma mnie za idiotę.....także coraz większa część rodziny) i do obłędu tylko krok :wink: .

Za pieknie nie wyszlo, betonik za suchy byl i nie powlazil wszedzie gdzie powinien a szczegolnie na brzegach, pewnie go lali bez utykania czymkolwiek.

Nie jestem specem, ale cos juz robilem i cos widzialem, wg. mnie to sprawa bardziej powierzchowna, z drugiej strony nie wiadomo czy takich dziur nie ma w srodku przy zbrojeniu, wtedy to z lekka kupy i sztywnosci moze sie nie trzymac.

Jak nie bedziesz jezdzil po tym czolgiem, to nie powinno sie zawalic ani pewnie tez pekac, wiecej siwych wlosow na rozczochranej Ci przybedzie, niz to warte ;)

Tak poza tym, to sam nie wiem co bym w takim przypadku zrobil, bezpieczne to raczej jest, ale patrzac na to bym sie wkurzal strasznie :)