eviva 18.03.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Wiem , ze temat okien jest walkowany ale ja mam problem i nie wiem co mam robic,nadal nie mam wybranych jeszcze okien,Mam dwa duze okna łukowe o wymiarach 2,4m i wysokość 1,2m czyli typowe pół koła,Chciałabym zeby było ono dzielone tylko na pół ,słupek w środku i dwa skrzydła oczyswiscie w kolorze .Odradzaja mi co s takiego bo twierdza ze tafla szyby bedzie za duza a łuki nie maja wzmocnien i po nagrzaniu bede miala problemy z zamknieciem wiec chca dzielic to okno na trzy.teraz wybralismy firme schuko i powiedzili ze zrobia takie okna jakie chce ale czy nie bede miala z nimi problemu!!!!!zrobic mozna wszystko ale to nie oto chodzi ,jest to drogie okno wiec chialabym zeby nie bylo zadnych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eviva 18.03.2009 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 i jeszcze mam okno na dole tarasowe 200x230 chcialabym okno z ruchomym słupkiem bez zadnych poprzeczek wpo srodku okna,czy nie bedzie ono za duze i cieżkie, nie bedzie sie odkształcać oczyswiscie kolor,szyba by byla hartowana.czy poprzeczki w srodku sa jednak potrzebne???????prosze o pomoc juz nie wiem co mam robic każdy wykonawca mowi inaczej.czy firma Schuco nadaje sie.Boje sie ze okna mi sie powyginaja po kilku latach chociaz podobno ta firma ma wzmacniane profile!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 ... czy nie bede miala z nimi problemu!!!!!zrobic mozna wszystko ale to nie oto chodzi ,jest to drogie okno wiec chialabym zeby nie bylo zadnych niespodzianek. pytaj projektanta, który te okna zaprojektował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.03.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 i dobrze mowiazapewne masz w projekcie zaznaczone iz maja byc okna drewniane - jesli nie to ewedentna wina projektanta i niedostatecznej jego wiedzy dotyczacej okien z PVC - ale jesli tak - to nie pozostaje ci nic innego jak zamowic okna drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 18.03.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Mam dwa duze okna łukowe o wymiarach 2,4m i wysokość 1,2m Moje mają 2,80 na 3,50, ale są z drewna tak jak pisał jareko. Jak wybierałem swoje to też rozpatrywałem plastiki (mogły być w kolorze tylko z jednej strony), ale po rozmowach z jareko i zebraniu wszystkich ofert wybrałem drewniane - nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAJKONIK 64 18.03.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 znam jedną firme która ma w ofercie pcv -łuki zbrojone a z balkonem nie powinno być problemu mieszczą sie w wymiarach przewidzianych normą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 18.03.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 mam takie jak "lazik" i też drewniane (mahoń - sklejka) i bez uwag 6 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slav 18.03.2009 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 My mamy cos takiego,Za cale okno chcieli chyba 11.000 wiec zdecydowalismy sie wstawic 2 solidne slupy i mamy 3 niezaleznie otwierane okna. Cena spadla o ponad 50%. Nie bede mowil o ich stabilnosci przy takim rozwiazaniu. http://dom.bogusz.eu/images/okno1.JPG http://dom.bogusz.eu/images/okno2.JPG http://dom.bogusz.eu/images/okno3.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eviva 20.03.2009 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 No nie powiem piękno okno,chociaz moim marzeniem bylo jeszcze wieksze ktore nieraz widzialam jeżdząc po swiecie cos pięknego!!!! ale w naszych realiach to bardzo drogie!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts