Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OLEJOWANIE PODŁOGI , POMOCY

tadeuszkarwinski

Recommended Posts

[ od moderatora: temat zamknięty - zdublowany

http://forum.muratordom.pl/olejowanie-podlogi-prosba-o-pilna-porade-dzieki-z-gory,t154861.htm ]

Witam, mam położony finish parkiet już poolejowany, podobno trzeba jeszce raz zaolejować przed używaniem, póki co jest " z lekka " zanieczyszony , pracę wykończeniowe, żyrandole, kontakty, skrecanie mebli, no chodziło sie po nim i pies też biegał.

Pytanie za 100 pkt:)

Co należy zrobić, żeby go najlepiej wyczyścić przed ponownym olejowaniem

i najważniejsze jak go poolejować, Jak to się robi? może jest jakiś link do instruktażu, i czy jest to skomplikowane.

Ewentualnie pytanie odtwarte i konkretne czy znacie namiary kto to może zrobić za przyzwoite pieniądze na Mokotowie w Wawie ( ok 60 m2)

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Nie wiem dokladnie co to jest parkiet finish ale olejowalem niedawno podloge z merbau u mnie w lazience i po 2 miesiacach jest ciagle ok

Dostalem instrukcje od stolaza. zrobilem tak jak mowil i dziala.

powloke przed olejowaniem dokladnie umyc, potem wysuszyc i pozniej czysta szmatka nalozyc gruba warstwe oleju. W miejscach gdzie podloga "pije wiecej i wysycha" nalozyc troche wiecej.

Poczekac dobrych pare godzin i pozniej zebrac nadmiar oleju sucha szmatka i z glowy.

w zasadzie mialem tam tylko pare metrow kwadratowych do zrobienia ale mysle ze przy duzych powierzchniach jest podobnie. Pozatym instrukcja zawsze jest na opakowaniu od producenta oleju.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...