Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej,

zastanawiam się nad trawnikiem do domu i znalazłem coś takiego:

http://www.hydrosiew.pl/

czy ktoś z was słyszał o tym rozwiązaniu i może to polecić?

Na naszym Forum są tylko dwa wpisy na ten temat z czego jeden od właściciela firmy. Szukam więc doświadczonych użytkowników rozwiązania :)

pozdrawiam i czekam na informacje

kirkris

• 2 weeks później...
  • 1 year później...
  • 4 months później...

Witam

Czy macie doświadczenie z hydrosiewem ? nowa metoda ,,siania'' trawy

W specjalnym Hydrosiewniku miesza się wodę, mulcz celulozowy, nasiona trawy, nawozy, agro żele, biostymulanty etc i taką papka natryskuje na przygotowaną ziemię.

Trawa pojawia się już po 5 dniach, a najlepsze to fakt, że żadna ulewa jej niegroźna.

Proszę o wasze opinie.

Witam

Czy macie doświadczenie z hydrosiewem ? nowa metoda ,,siania'' trawy

W specjalnym Hydrosiewniku miesza się wodę, mulcz celulozowy, nasiona trawy, nawozy, agro żele, biostymulanty etc i taką papka natryskuje na przygotowaną ziemię.

Trawa pojawia się już po 5 dniach, a najlepsze to fakt, że żadna ulewa jej niegroźna.

Proszę o wasze opinie.

Z zaznaczenia zrozumiałem tylko "nawozy" i "trawa" :lol:

....więcej wyczytać można na stronie z hydrosiewnikami
Rozumiem że robisz sobie darmową reklamę

Cóż przy cenie

Średni koszt Hydrosiewu:

• dla powierzchni 500 m2 wynosi 1600 zł

Nie wiem czy wielu chętnych się znajdzie.

O hydro-siewie już kiedyś było i odzew mizerny.

Brawo, przyznaję się bez bicia.

Ale za te 3 zł /m2 jest trawa mulcz nawozy agrostymulanty agrożele i gwarancja że nie zmyje tego deszcz.

Trawa wschodzi po 5 dniach, nie ma konieczności kupowania humusu etc.

A przy 1-2 ulewach w tygodniu ciężko utrafić z sianiem a jak wszystko spłynie to zabawa od nowa.

Ceny zaczynają się zresztą od 1,5 zł za m2.

[ moderowano - reklama ]

Zgoda 12 zł m2 trawy z rolki - plus kilka złotych ułożenie.

Nie jest to lekka praca 1 rolka potrafi ważyć nawet 30 kg

Ja preferuję trawę z foli - jest równa,czysta i nie rozrywa się podczas układania.

A w Hydrosiewie od 1,5 do 3,2 zł/m2 materiał z robocizną - efekt gwarantowany - zielono już po 5 dniach w tej cenie dodatkowo mamy Agrożele - magazynują wodę

Biostymulanty - przyspieszają kiełkowanie i wzrost roślin

Nawozy - zmagazynowane w agrożelu i dostępne dla trawy

Mulcz celulozowy - chroni trawę przez przeschnięciem, tworzy warstę ochronną dla gleby - ulewa nie zmyje nasion ani gleby, rozkłada się tworząc dodatkowy humus.

Można ten system zastosować nawet na kiepskie ziemie bez nawożenia dobrej i drogiej ziemi.

Cały czas czekam na głosy osób które mają u siebie trawę wykonaną tą metodą - moje zdanie nie jest obiektywne.

Moge na priv podesłać zdjęcia z postępem wzrostu trawy przy tej metodzie.

Brawo, przyznaję się bez bicia.

Ale za te 3 zł /m2 jest trawa mulcz nawozy agrostymulanty agrożele i gwarancja że nie zmyje tego deszcz.

Trawa wschodzi po 5 dniach, nie ma konieczności kupowania humusu etc.

A przy 1-2 ulewach w tygodniu ciężko utrafić z sianiem a jak wszystko spłynie to zabawa od nowa.

Ceny zaczynają się zresztą od 1,5 zł za m2.

[ moderowano - reklama ]

U mnie dwa razy zmywało doszczętnie, praktcznie musiałem od nowa zagrabiać siac wałować i tak dwa razy. Ale za 1600 zł to hmm, chyba bym i ten 3 raz tez grabił troszkę drogo. Ale w zasadzie co tu gadac jak bym miał kasę to pewnie może bym się i zdecydował. Ile to nerwów po takiej ulewie jak się człowiek napracuje a tu sru i po robocie.