joan 25.04.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 czy ktos spotkał się z metod ą zakładania trawnika - tzw. metodą hydrosiewu? http://www.zielonyekspres.pl/hydrosiew.html cena 5 zł za m kw- nie wiem co o tym sądzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 27.04.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Hej, zastanawiam się nad trawnikiem do domu i znalazłem coś takiego: http://www.hydrosiew.pl/ czy ktoś z was słyszał o tym rozwiązaniu i może to polecić? Na naszym Forum są tylko dwa wpisy na ten temat z czego jeden od właściciela firmy. Szukam więc doświadczonych użytkowników rozwiązania pozdrawiam i czekam na informacje kirkris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 28.04.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Wiem że w ten sposób skutecznie rekultywowano trudny teren po odkrywce węgla w Bełchatowie.Zamiast hydrociągu używano samolotów gaśniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 28.04.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 widziałem fotki, ale zastanawiam się na ile jest to przydatne do trawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 28.04.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Wszystko zależy od tego, ile ha ma mieć twój trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 28.04.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 piszą że można to robic z samochodu (nie tylko z samolotu ) a mój trawnik to 1500m2 i 2 skarpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 09.05.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 to co: metoda jedym słowem nieznana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 18.03.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Czy zakładał ktoś trawnik metodą "HYDROSIEWU" ? Uwagi , opinie , koszty mile widziane . Reklamują sie ze 100% skuteczności mają i trwa nawet na piachu rośnie , a efekt widoczny po 7 dniach . Ale czy tak jest rzeczywiście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 18.03.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Kiedyś było na allegro. Sama się napaliłam na łatwą trawę. Teraz jednak tniemy koszty więc rezygnujemy z takiego rozwiązania. Nie pamietam ceny.Sprawdz na allego,google, na forum chyba też reklamowała się taka firma. Wpisz w wyszukiwarkę hydrosiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 18.03.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 http://www.hydrosiew.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 18.03.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Na allegro było np. to:http://www.allegro.pl/item562449301_trawniki_hydrosiew.html Ta pierwsza firma to coś mi sie wydaje 3zł/m2, ale nie mam pewności. Zadzwoń tam i zapytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marekkuta 22.07.2009 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam Czy macie doświadczenie z hydrosiewem ? nowa metoda ,,siania'' trawy W specjalnym Hydrosiewniku miesza się wodę, mulcz celulozowy, nasiona trawy, nawozy, agro żele, biostymulanty etc i taką papka natryskuje na przygotowaną ziemię. Trawa pojawia się już po 5 dniach, a najlepsze to fakt, że żadna ulewa jej niegroźna. Proszę o wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 22.07.2009 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam Czy macie doświadczenie z hydrosiewem ? nowa metoda ,,siania'' trawy W specjalnym Hydrosiewniku miesza się wodę, mulcz celulozowy, nasiona trawy, nawozy, agro żele, biostymulanty etc i taką papka natryskuje na przygotowaną ziemię. Trawa pojawia się już po 5 dniach, a najlepsze to fakt, że żadna ulewa jej niegroźna. Proszę o wasze opinie. Z zaznaczenia zrozumiałem tylko "nawozy" i "trawa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marekkuta 22.07.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 mulcz celulozowy - rozwłókniona celuloza biostymulanty - aktywator wzrostu roślin agrożele - polimery magazynujące wodę więcej wyczytać można na stronie z hydrosiewnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 22.07.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 mulcz celulozowy - rozwłókniona celuloza biostymulanty - aktywator wzrostu roślin agrożele - polimery magazynujące wodę więcej wyczytać można na stronie z hydrosiewnikami Hmmm - ja tam jestem za siewem tradycyjnym - tak jak to Boryna onegdaj w Chłopach robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 22.07.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 ....więcej wyczytać można na stronie z hydrosiewnikami Rozumiem że robisz sobie darmową reklamę Cóż przy cenie Średni koszt Hydrosiewu: • dla powierzchni 500 m2 wynosi 1600 zł Nie wiem czy wielu chętnych się znajdzie. O hydro-siewie już kiedyś było i odzew mizerny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marekkuta 22.07.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Brawo, przyznaję się bez bicia. Ale za te 3 zł /m2 jest trawa mulcz nawozy agrostymulanty agrożele i gwarancja że nie zmyje tego deszcz. Trawa wschodzi po 5 dniach, nie ma konieczności kupowania humusu etc. A przy 1-2 ulewach w tygodniu ciężko utrafić z sianiem a jak wszystko spłynie to zabawa od nowa. Ceny zaczynają się zresztą od 1,5 zł za m2. [ moderowano - reklama ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Douger 22.07.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Trawnik z rolki 12 zł/m2 dla porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marekkuta 23.07.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Zgoda 12 zł m2 trawy z rolki - plus kilka złotych ułożenie.Nie jest to lekka praca 1 rolka potrafi ważyć nawet 30 kg Ja preferuję trawę z foli - jest równa,czysta i nie rozrywa się podczas układania. A w Hydrosiewie od 1,5 do 3,2 zł/m2 materiał z robocizną - efekt gwarantowany - zielono już po 5 dniach w tej cenie dodatkowo mamy Agrożele - magazynują wodę Biostymulanty - przyspieszają kiełkowanie i wzrost roślinNawozy - zmagazynowane w agrożelu i dostępne dla trawy Mulcz celulozowy - chroni trawę przez przeschnięciem, tworzy warstę ochronną dla gleby - ulewa nie zmyje nasion ani gleby, rozkłada się tworząc dodatkowy humus. Można ten system zastosować nawet na kiepskie ziemie bez nawożenia dobrej i drogiej ziemi. Cały czas czekam na głosy osób które mają u siebie trawę wykonaną tą metodą - moje zdanie nie jest obiektywne. Moge na priv podesłać zdjęcia z postępem wzrostu trawy przy tej metodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 24.07.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Brawo, przyznaję się bez bicia. Ale za te 3 zł /m2 jest trawa mulcz nawozy agrostymulanty agrożele i gwarancja że nie zmyje tego deszcz. Trawa wschodzi po 5 dniach, nie ma konieczności kupowania humusu etc. A przy 1-2 ulewach w tygodniu ciężko utrafić z sianiem a jak wszystko spłynie to zabawa od nowa. Ceny zaczynają się zresztą od 1,5 zł za m2. [ moderowano - reklama ] U mnie dwa razy zmywało doszczętnie, praktcznie musiałem od nowa zagrabiać siac wałować i tak dwa razy. Ale za 1600 zł to hmm, chyba bym i ten 3 raz tez grabił troszkę drogo. Ale w zasadzie co tu gadac jak bym miał kasę to pewnie może bym się i zdecydował. Ile to nerwów po takiej ulewie jak się człowiek napracuje a tu sru i po robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts