Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak przenieść słup telefoniczny z mojej działki ?POMOCY!!!

Recommended Posts

Witam, mam pytanie jak ma wyglądać podanie o przeniesienie słupa z linią telefoniczną który znajduję sie na mojej działce (jaką podać podstawe prawną?) i do kogo je wysłać ?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Kazik.

Najpierw określ dlaczego on tam jest. Inaczej będzie wyglądała sytuacja gdy jest on tamp brawnie, a inczej gdy jest wstawiony nielegalnie.

Witam, mam pytanie jak ma wyglądać podanie o przeniesienie słupa z linią telefoniczną który znajduję sie na mojej działce (jaką podać podstawe prawną?) i do kogo je wysłać ?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Kazik.

Bedzie ciezko :-? ,u mnie postawili slup bez pozwolenia wlasciciela .Po nabyciu tej dzialki okazalo sie ze slup stoi nielegalnie i ze telekomunikacja powinna go przeniesc .Obiecali juz 2007 ale caly czas odwlekaja :( .Uruchomilismy inpektorat i tez sie przeciaga ,obiecali w tym roku ...zobaczymy :-?

Mialem ten sam problem.

Pierwszy krok to sprawdzilem czy poprzedni wlasciciel nie wyrazil na niego zgody. Mozesz zapytac TPSA na podstawie czyjej zgody stoi.

Pisalem do nich kilka pism, ale zmiana slupa nie byla im na reke. Proponowali dzierzawe ziemi na jakiej stal slup za jednorazowa oplata 1000 (tysiac) PLN na 10 lat!!!!

Wreszcie po 1,5 roku walki zlikwidowali.

POWODZENIA

witam

tez mialem podobnyproblem .u mnie slup stal na drodze obok dzialki ale w tak niefortunnym mijsu ze zadna ciezarowka przejechac nie mogla .pisam anic nie dawaly ,(poprzednia wlascicielka pisala przez 3 lata z prosba o przesuniecie slupa.)

ja juz nie czekalem ,zamowilem dzwig i elektryka i po klopocie :lol:

pozdr Grzegorz

• 2 months później...
Ja miałam podobną sytuację, przyczym od słupa poprowadzona była linia tylko do 1 abonenta. Napisałam maila do TPSA, że nabyła działkę i proszę o przesunięcie linii telefonicznej poza obręb mojej posesji. Tepsa grzecznie się ze mną skontaktowała i w ciągu tygodnia przesunęła.

Witam a może ktoś miał na swojej działce studzienkę telekomunikacyjną, bo u nas właśnie taka jest już dwa razy składałam podanie o przesunięcie studzienki poza granicę mojej działki, odpowiedź przyszła, że mogę ją sobie przenieść za ich zgodą ale na własny koszt, że oni w 1989 roku uzyskali słowną zgodę ale co mnie obchodzi ustna zgoda, (ustnie to ja mogę obiecać gwiazdkę z nieba, zwłaszcza, że teraz ja jestem właścicielem działki. Pisałam, że zamierzamy wykonać ogrodzenie i podwyższyć teren wiec studzienka zostanie zasypana, ale dowiedziałam się, że nie będę miała obowiązku ich wpuścić na działkę w przypadku jakiejś awarii. Czy ktoś miał taką sytuację? Pewnie jeszcze nie raz będę musiała do nich pisać. Czy z policją będą mogli wejść na działkę czy nie?

witam

tez mialem podobnyproblem .u mnie slup stal na drodze obok dzialki ale w tak niefortunnym mijsu ze zadna ciezarowka przejechac nie mogla .pisam anic nie dawaly ,(poprzednia wlascicielka pisala przez 3 lata z prosba o przesuniecie slupa.)

pozdr Grzegorz

I to jest najlepsze rozwiązanie, walka o przesunięcie słupa o kilka metrów jeśli tam stał może zając kilka lat.

witam

pozdr Grzegorz

I to jest najlepsze rozwiązanie, walka o przesunięcie słupa o kilka metrów jeśli tam stał może zając kilka lat.

szkoda tylko że nie zgodne z prawem...

działka Twoja, ale słup nie i bez zgody właściciela ruszyć go nie mozesz. durne lex, sed lex