kaziks8 18.03.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam, mam pytanie jak ma wyglądać podanie o przeniesienie słupa z linią telefoniczną który znajduję sie na mojej działce (jaką podać podstawe prawną?) i do kogo je wysłać ? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiamKazik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 18.03.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam, mam pytanie jak ma wyglądać podanie o przeniesienie słupa z linią telefoniczną który znajduję sie na mojej działce (jaką podać podstawe prawną?) i do kogo je wysłać ? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Kazik. Najpierw określ dlaczego on tam jest. Inaczej będzie wyglądała sytuacja gdy jest on tamp brawnie, a inczej gdy jest wstawiony nielegalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 18.03.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Najlepiej napisać pismo do Telekomunikacji,prosząc,żeby przesunęli ten słup z Twojej działki w inne miejsce .Grzecznościowe pismo powinno pomóc.Jak zaczniesz pierwsze pismo od paragrafów to mogą na złość zwlekać,a szkoda problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaziks8 19.03.2009 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Działe kupiłem na przetargu , który prowadził urząd miejski a słup już tam stał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 19.03.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam , najlepiej napisać pismo do TPSY i dołączyć mapkę na , której powinien byc zaznaczony ten słup . Pozdrawiam i życze powodzenia bo to nie bedzie łatwa sprawa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.03.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 a już "myślałem", że przyszli chamy w nocy i go postawili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 19.03.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam, mam pytanie jak ma wyglądać podanie o przeniesienie słupa z linią telefoniczną który znajduję sie na mojej działce (jaką podać podstawe prawną?) i do kogo je wysłać ? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Kazik. Bedzie ciezko ,u mnie postawili slup bez pozwolenia wlasciciela .Po nabyciu tej dzialki okazalo sie ze slup stoi nielegalnie i ze telekomunikacja powinna go przeniesc .Obiecali juz 2007 ale caly czas odwlekaja .Uruchomilismy inpektorat i tez sie przeciaga ,obiecali w tym roku ...zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszul 20.03.2009 03:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Mialem ten sam problem.Pierwszy krok to sprawdzilem czy poprzedni wlasciciel nie wyrazil na niego zgody. Mozesz zapytac TPSA na podstawie czyjej zgody stoi.Pisalem do nich kilka pism, ale zmiana slupa nie byla im na reke. Proponowali dzierzawe ziemi na jakiej stal slup za jednorazowa oplata 1000 (tysiac) PLN na 10 lat!!!!Wreszcie po 1,5 roku walki zlikwidowali.POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgyus 20.03.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 witam tez mialem podobnyproblem .u mnie slup stal na drodze obok dzialki ale w tak niefortunnym mijsu ze zadna ciezarowka przejechac nie mogla .pisam anic nie dawaly ,(poprzednia wlascicielka pisala przez 3 lata z prosba o przesuniecie slupa.) ja juz nie czekalem ,zamowilem dzwig i elektryka i po klopocie pozdr Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 21.05.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Podnoszę wątek, bo będę starała się o usunięcie starego drewnianego słupa z naszej działki. Planujemy remont i przebudowę domu i będzie nam przeszkadzał w nowym wejściu.... Mam nadzieję, że jakoś się uda go usunąć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panikierowniczka 22.05.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Ja miałam podobną sytuację, przyczym od słupa poprowadzona była linia tylko do 1 abonenta. Napisałam maila do TPSA, że nabyła działkę i proszę o przesunięcie linii telefonicznej poza obręb mojej posesji. Tepsa grzecznie się ze mną skontaktowała i w ciągu tygodnia przesunęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 23.05.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Witam a może ktoś miał na swojej działce studzienkę telekomunikacyjną, bo u nas właśnie taka jest już dwa razy składałam podanie o przesunięcie studzienki poza granicę mojej działki, odpowiedź przyszła, że mogę ją sobie przenieść za ich zgodą ale na własny koszt, że oni w 1989 roku uzyskali słowną zgodę ale co mnie obchodzi ustna zgoda, (ustnie to ja mogę obiecać gwiazdkę z nieba, zwłaszcza, że teraz ja jestem właścicielem działki. Pisałam, że zamierzamy wykonać ogrodzenie i podwyższyć teren wiec studzienka zostanie zasypana, ale dowiedziałam się, że nie będę miała obowiązku ich wpuścić na działkę w przypadku jakiejś awarii. Czy ktoś miał taką sytuację? Pewnie jeszcze nie raz będę musiała do nich pisać. Czy z policją będą mogli wejść na działkę czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 24.05.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 witam tez mialem podobnyproblem .u mnie slup stal na drodze obok dzialki ale w tak niefortunnym mijsu ze zadna ciezarowka przejechac nie mogla .pisam anic nie dawaly ,(poprzednia wlascicielka pisala przez 3 lata z prosba o przesuniecie slupa.) ja juz nie czekalem ,zamowilem dzwig i elektryka i po klopocie pozdr Grzegorz I to jest najlepsze rozwiązanie, walka o przesunięcie słupa o kilka metrów jeśli tam stał może zając kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 25.05.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 witam tez mialem podobnyproblem .u mnie slup stal na drodze obok dzialki ale w tak niefortunnym mijsu ze zadna ciezarowka przejechac nie mogla .pisam anic nie dawaly ,(poprzednia wlascicielka pisala przez 3 lata z prosba o przesuniecie slupa.) ja juz nie czekalem ,zamowilem dzwig i elektryka i po klopocie pozdr Grzegorz I to jest najlepsze rozwiązanie, walka o przesunięcie słupa o kilka metrów jeśli tam stał może zając kilka lat. szkoda tylko że nie zgodne z prawem... działka Twoja, ale słup nie i bez zgody właściciela ruszyć go nie mozesz. durne lex, sed lex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts