Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marzenia-santa cruz

Recommended Posts

Okna są faktycznie za małe tak na dole jak u góry! Jeżeli jeszcze macie możliwośc to przede wszystkim powiększcie okna na dole a górne przy balkonowe poszerzcie albo dajcie dodatkowe z boku! Jeszcze dodam że balkon zabierze słonce i do salonu wchodzi minimalne słońce!

A z poszerzeniem budynku to raczej dobry pomysł bo jak w salon wstawiłam kanapę stół z krzesłami to już powoli robi się ścisk:( a gdzie reszta!)

• Odpowiedzi 197
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mąz mnie wyprowadził z błędu. poszerzalismy okna o 10 cm. Nam starcza. od 6 lat miekszamy w 12 metrach wiec nam jest ok.

Okna na górze sa ok. dachowe dają bardzo mocno.

My pod koniec wrzesnia mamy miec montowaną kuchnie.(bardzo jestem ciekawa waszej kuchni Madziu ) i poczatek października chcemy byc u siebie. teraz robimy porządki wokół domu, czekają na hydraulika az podłączy piec i kalaoryfery. kupilsmy czarną zmiemie i równalismy teren. zasialismy trawe i podlewamy. teraz szukujemy drzewo na zime :)

i jezszcze jedno. nam podczas budowy proponowano by w pokoiku zrobic kuchnie a z reszty duzy salon. tak zrobili nasi znajomi w projekcie granat. dla nas masakra. salon wielki i pusty. echo słychac.

wstawi sie maly stoliczek i bedzie ok. :)

Przy powiększeniu o 1 metr dom nie jest za duży, jest w sam raz, przynajmniej w salonie zmieści mi się mały kominek, sofa.... Gdyby był jeszcze odrobinę większy też bym się nie obraziła :) Ale jest i tak ok. Z oknami już nic nie poradzę. U nas teraz jesteśmy na etapie dachu. Jeszcze daleka droga przed nami... :) Nam zawsze marzyła sie dachówka, Pro Arte 4 dni zmieniało projekt dachu i w końcu zrobili dobre obliczenia. W tym roku na dachu kończymy. Jaką grubość macie ocieplenia na dachu? I jak przekłada to się na na temperaturę na poddaszu? My mamy domek dość nasłoneczniony, boję się że w lecie bedzie gorąco na górze. pozdrówka

Wiesz że mi też przeszła ta myśl przez głowę żeby zamiast pokoju zrobic kuchnię ale szybko wróciłam na ziemię;)

Mój mąz dzielnie wylewał dziś taras, ja ciągle myję podłogi bo wciąż kurzy:( Drzewka w koło płotu posadziłam na wiosnę a że mam kawałek drogi na działkę to ogród rozplanuję przez zimę.

Moja sąsiadka zakłada właśnie wentylację w budynku co w przyszłości ma jej dac spore oszczędności na opale, ale ta przyjemnośc kosztuję o.k 13000 co przy ograniczonym budżecie jest marzeniem;(

my nie tykalismy góry. ale na górze było cholernie goraco. mąż wyłozył góre na razie samą welną zrobiło sie chłodniej, ciszej . O wielkości sie wypowiem jak wstawimy meble. na razie w salonie jest cała gracarnia i jest ok. haha. kominka nie chcielismy.

Nam sie marzy taras z kostki wiec na razie jest zrobiony z desek i obłozony będzie sztuczną trawą ;] czekamy tez na kostke na schody- moze wtedy nie bedzie sie tak brud nosił do odmu.

Gratuluję postępów w Waszym domku!

Czytałam, że podobają Ci się meble Largo z BRW? Mamy z tej kolekcji szafkę pod tv i szafkę z 4 drzwiczkami. Wyglądają bardzo ładnie, przeżyły przeprowadzkę i od 5 lat nic złego się z nimi nie dzieje:)

Nasz salon też nie jest zbyt duży, nieraz trochę żałuję, że nie jest większy. Ale z drugiej strony nigdy nie chcieliśmy mieć dużego domu, wystarcza nam to, co jest:) A że sofa nie prezentuje się tak pięknie jak bym chciała.... zawsze można planować zmiany we wnętrzu, poprzestawiać troszkę meble i już jest inaczej i lepiej:)

drzwi nie mamy jeszcze. pytalismy sie stolarzy o drzwi i jeszcze nie weimy jakie będa. nam sa potrzebne dwa niewymiarowe drzwi - na góre i pod schody. wlaczymy teraz z drzewem na zime. zrobilosmy sobie mini taras.

Ta seria jest bardzo elegancka Aniu. wam to już sie fajnie mieszka. Ale prawda jest ze zawsze by sie cos zmieniło.

• 4 weeks później...

pewnie ze bylismy. Zebym wiedziała ze bedziesz to bym Was szukała,

beda i fotki ;]

Teraz można nas pod domem spotkać;] wsatwie kilka zdjęć reszta jak posprzątam :)

http://img12.imageshack.us/img12/7650/p1270986vert.jpg

Jeszcze został nam salon- czekamy na farbę którą upatrzyła, ale nie moge jej dostać. i musze jechać do LM po tapete

Edytowane przez amazonka22

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...
  • 3 weeks później...
witam, ją się wprawdzie nie buduje ale będę robić remont w moim M i mam pytanie do amazonki22 o płytki kuchenne których zdjęcie jest na 9 stronie w 1 poscie, co to za płytki, chodzi mi o nazwę, cenę, producenta, gdzie można je kupić ?;) dziękuje za odpowiedź.

witam, ją się wprawdzie nie buduje ale będę robić remont w moim M i mam pytanie do amazonki22 o płytki kuchenne których zdjęcie jest na 9 stronie w 1 poscie, co to za płytki, chodzi mi o nazwę, cenę, producenta, gdzie można je kupić ?;) dziękuje za odpowiedź.

To są hiszpańskie płytki Emigres:rolleyes: