magdzia83 08.08.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Okna są faktycznie za małe tak na dole jak u góry! Jeżeli jeszcze macie możliwośc to przede wszystkim powiększcie okna na dole a górne przy balkonowe poszerzcie albo dajcie dodatkowe z boku! Jeszcze dodam że balkon zabierze słonce i do salonu wchodzi minimalne słońce! A z poszerzeniem budynku to raczej dobry pomysł bo jak w salon wstawiłam kanapę stół z krzesłami to już powoli robi się ścisk:( a gdzie reszta!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzia83 08.08.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Amazonko jak u Was z robotą? Ja planuję na roczek mojej córeczki(24 sierpnia) zrobic mała wstępną parapetówkę Bo dół na 95% zrobiony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 08.08.2012 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 mąz mnie wyprowadził z błędu. poszerzalismy okna o 10 cm. Nam starcza. od 6 lat miekszamy w 12 metrach wiec nam jest ok. Okna na górze sa ok. dachowe dają bardzo mocno. My pod koniec wrzesnia mamy miec montowaną kuchnie.(bardzo jestem ciekawa waszej kuchni Madziu ) i poczatek października chcemy byc u siebie. teraz robimy porządki wokół domu, czekają na hydraulika az podłączy piec i kalaoryfery. kupilsmy czarną zmiemie i równalismy teren. zasialismy trawe i podlewamy. teraz szukujemy drzewo na zime i jezszcze jedno. nam podczas budowy proponowano by w pokoiku zrobic kuchnie a z reszty duzy salon. tak zrobili nasi znajomi w projekcie granat. dla nas masakra. salon wielki i pusty. echo słychac. wstawi sie maly stoliczek i bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jol99a 09.08.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Przy powiększeniu o 1 metr dom nie jest za duży, jest w sam raz, przynajmniej w salonie zmieści mi się mały kominek, sofa.... Gdyby był jeszcze odrobinę większy też bym się nie obraziła Ale jest i tak ok. Z oknami już nic nie poradzę. U nas teraz jesteśmy na etapie dachu. Jeszcze daleka droga przed nami... Nam zawsze marzyła sie dachówka, Pro Arte 4 dni zmieniało projekt dachu i w końcu zrobili dobre obliczenia. W tym roku na dachu kończymy. Jaką grubość macie ocieplenia na dachu? I jak przekłada to się na na temperaturę na poddaszu? My mamy domek dość nasłoneczniony, boję się że w lecie bedzie gorąco na górze. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzia83 09.08.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Wiesz że mi też przeszła ta myśl przez głowę żeby zamiast pokoju zrobic kuchnię ale szybko wróciłam na ziemię Mój mąz dzielnie wylewał dziś taras, ja ciągle myję podłogi bo wciąż kurzy:( Drzewka w koło płotu posadziłam na wiosnę a że mam kawałek drogi na działkę to ogród rozplanuję przez zimę. Moja sąsiadka zakłada właśnie wentylację w budynku co w przyszłości ma jej dac spore oszczędności na opale, ale ta przyjemnośc kosztuję o.k 13000 co przy ograniczonym budżecie jest marzeniem;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 10.08.2012 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 my nie tykalismy góry. ale na górze było cholernie goraco. mąż wyłozył góre na razie samą welną zrobiło sie chłodniej, ciszej . O wielkości sie wypowiem jak wstawimy meble. na razie w salonie jest cała gracarnia i jest ok. haha. kominka nie chcielismy. Nam sie marzy taras z kostki wiec na razie jest zrobiony z desek i obłozony będzie sztuczną trawą ;] czekamy tez na kostke na schody- moze wtedy nie bedzie sie tak brud nosił do odmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzia83 11.08.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 A drzwi wewnętrze masz gotowe czy robisz u stolarza? Jak będę na budowie to zrobię troszkę fotek, już się nie mogę doczeka tej wolnosci;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 11.08.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Gratuluję postępów w Waszym domku!Czytałam, że podobają Ci się meble Largo z BRW? Mamy z tej kolekcji szafkę pod tv i szafkę z 4 drzwiczkami. Wyglądają bardzo ładnie, przeżyły przeprowadzkę i od 5 lat nic złego się z nimi nie dzieje:) Nasz salon też nie jest zbyt duży, nieraz trochę żałuję, że nie jest większy. Ale z drugiej strony nigdy nie chcieliśmy mieć dużego domu, wystarcza nam to, co jest:) A że sofa nie prezentuje się tak pięknie jak bym chciała.... zawsze można planować zmiany we wnętrzu, poprzestawiać troszkę meble i już jest inaczej i lepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 11.08.2012 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 drzwi nie mamy jeszcze. pytalismy sie stolarzy o drzwi i jeszcze nie weimy jakie będa. nam sa potrzebne dwa niewymiarowe drzwi - na góre i pod schody. wlaczymy teraz z drzewem na zime. zrobilosmy sobie mini taras. Ta seria jest bardzo elegancka Aniu. wam to już sie fajnie mieszka. Ale prawda jest ze zawsze by sie cos zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 05.09.2012 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 malujemy w środku. na zewnątrz wszystko już ogarnięte. drewno na zimę ułożone, czarna zeima nawieziona , trawa zasiana i juz skoszona. aaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 05.09.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 gratuluję postepów!!!!! a fotki będą?? acha, byliscie na dozynkach??? wypatrywałam was, ale nie znalazłam......chyba, że jestem gapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 07.09.2012 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 (edytowane) pewnie ze bylismy. Zebym wiedziała ze bedziesz to bym Was szukała, beda i fotki ;] Teraz można nas pod domem spotkać;] wsatwie kilka zdjęć reszta jak posprzątam http://img12.imageshack.us/img12/7650/p1270986vert.jpg Jeszcze został nam salon- czekamy na farbę którą upatrzyła, ale nie moge jej dostać. i musze jechać do LM po tapete Edytowane 7 Września 2012 przez amazonka22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzia83 05.11.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 witam po krótkiej przerwie! Mieszkacie już na swoim, my już 2 miesiące jesteśmy w nowym gniazdku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 10.11.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 no i jak tam przeprowadzka?? Pogoda wam dopisała, wiec mam nadzieje, że obyło sie bez przygód. Daj znać jak już sie zadomowisz!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 04.01.2013 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 mieszkamy od 10 listopada. jeszcze sporo rzeczy nam brakuje, ale jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 13.02.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Witam u Ciebie Mam pytanie odnośnie płytek amaltea purio które masz w łazience,czy łatwe są do utrzymania w czystości i ogólnie czy jesteś zadowolona?Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania bez domu 03.03.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 witam, ją się wprawdzie nie buduje ale będę robić remont w moim M i mam pytanie do amazonki22 o płytki kuchenne których zdjęcie jest na 9 stronie w 1 poscie, co to za płytki, chodzi mi o nazwę, cenę, producenta, gdzie można je kupić ? dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 03.03.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 witam, ją się wprawdzie nie buduje ale będę robić remont w moim M i mam pytanie do amazonki22 o płytki kuchenne których zdjęcie jest na 9 stronie w 1 poscie, co to za płytki, chodzi mi o nazwę, cenę, producenta, gdzie można je kupić ? dziękuje za odpowiedź. To są hiszpańskie płytki Emigres:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts