Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marzenia-santa cruz

Recommended Posts

Ale mnie miło zaskoczył mój mąż

Mieliśmy wspólnie jechać wybrać cegłę na komin. niestety moja mama zapomniała zostawić na fotelik dla Kacpra :evil: . I wicie co zrobił ten wariat???

przywiózł je do domu żebym sama zdecydowała. jednak mnie kocha.

http://img39.imageshack.us/img39/3162/p1140036.jpg

a tu kacper pokazuje którą wybralismy

http://img39.imageshack.us/img39/4838/p1140043u.jpg

• Odpowiedzi 197
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 5 weeks później...

Zamierzamy z mezem wybudowac dom i chyba bedziie to Santa Cruz :lol:

Moge Cie troche pomeczyc pytaniami? :oops:

Domek wydaje mi sie idealny, jedyne co chce zmienic to powiekszyc salon kosztem kuchni i na pietrze zmniejszyc pokoje na rzecz garderoby. Jakies sugestie? :)

Zamierzamy z mezem wybudowac dom i chyba bedziie to Santa Cruz :lol:

Moge Cie troche pomeczyc pytaniami? :oops:

Domek wydaje mi sie idealny, jedyne co chce zmienic to powiekszyc salon kosztem kuchni i na pietrze zmniejszyc pokoje na rzecz garderoby. Jakies sugestie? :)

my nic kompletnie nic nie zmienialismy. Wisz ja bym nie zmniejszała kuchni ona a dwa okna wneke i dziure :lol: nie ma az tyle miejsca na meble. Nie odzialamy tez kuchni od salonu myslimy o drzwiach przesuwanych

Skąd jestes?

Ja również nie oddzielam kuchni od salonu, tylko się zastanawiam czy 20 m salon to nie za mało. Ja zostawiam wiatę ale wolę podobnie jak Ty odbicie lustrzane.

Orientujesz się może jaka jest wysokość ściany kolankowej na poddaszu?

Jestem z Piaseczna ale będę się budować w Parczewie (lubelskie).

Ps. Bardzo się cieszę że ktoś buduje ten domek, bo również myślałam że coś jest z nim nie tak :wink:

Ja również nie oddzielam kuchni od salonu, tylko się zastanawiam czy 20 m salon to nie za mało. Ja zostawiam wiatę ale wolę podobnie jak Ty odbicie lustrzane.

Orientujesz się może jaka jest wysokość ściany kolankowej na poddaszu?

Jestem z Piaseczna ale będę się budować w Parczewie (lubelskie).

Ps. Bardzo się cieszę że ktoś buduje ten domek, bo również myślałam że coś jest z nim nie tak :wink:

Szkoda ze nie bliżej mogłabyś przyjechać i obejrzac domek na zywo. w sumie to decyzja na lata ;). Wiesz salon wcale nie jest taki mały. Przeciez musi tam wejsc tylko tv stolik i kanapa ;)

wysokosc scianki na gorze to 1.20m my tak mamy tyle ze dojdzie 10 cm wylewki wiec bedzie 1.20 m

Z czego budujecie?

Myślę że będziemy budować z pustaka, ale teraz zaczynamy wojnę z biurokracją czyli wszelakie pozwolenia, a potem porozmawiamy z budowlańcami na temat budowy. Chcemy żeby było tanio ale nie tandetnie.

Myślę nad ogrzewaniem wyłacznie kominkowym a Wy jak rozwiążecie problem ogrzewania?

Myślę że będziemy budować z pustaka, ale teraz zaczynamy wojnę z biurokracją czyli wszelakie pozwolenia, a potem porozmawiamy z budowlańcami na temat budowy. Chcemy żeby było tanio ale nie tandetnie.

Myślę nad ogrzewaniem wyłacznie kominkowym a Wy jak rozwiążecie problem ogrzewania?

U nas biurokracja trwała rok :roll:

My kominka na razie w ogóle nie bedizemy miec Będziemy mieć piec wszystkożerny :lol: ewentualnie jakas podłogówka.

Ja również myślałam żeby dodatkowo założyć piec węglowy, tylko trochę przeraża mnie wizja tego brudu w domu, bo piwnicy nie mamy a kotłownia na parterze. Myślisz że to będzie oki? Węgiel za ścianą, sama niewiem.

Bardzo chcielibyśmy mieć wszystie papiery na zimę, żeby na wiosnę ruszyć z robotą. :roll:

Ja również myślałam żeby dodatkowo założyć piec węglowy, tylko trochę przeraża mnie wizja tego brudu w domu, bo piwnicy nie mamy a kotłownia na parterze. Myślisz że to będzie oki? Węgiel za ścianą, sama niewiem.

Bardzo chcielibyśmy mieć wszystie papiery na zimę, żeby na wiosnę ruszyć z robotą. :roll:

No to zycze zeby z papierami szybko poszło. Nam ktoś to robił. I i tak ponoc szybko poszło.

Na węgiel to jest u nas miejsce wlasnie w garazu. od tyłu sa drzwi i tam bedzie węgiel. Kotłownia w domu i tak sie bedzie dymic. my myslelismy zeby ją zamurowac i wchodzic do niej od garazu. Ale wizja ze o 5 rano w zime trzeba dolozyc do pieca nas zniechęciła.

Jesteśmy na etapie negocjacji z rodziną, normalnie można zwariować :roll:

Wiesz, co do pieca w domu to się chyba nie przekonam, więc albo zrobimy częściowe podpiwniczenie albo ....no właśnie nie mam pomysłów.

mąz jest budowlancem od 9 lat w kwestii budowy mu ufam urządzac bede ja :lol: :lol: :lol: