Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marzenia-santa cruz

Recommended Posts

Witam,

również bardzo długo szukałam ludzi, którzy budują domek według tego projektu. I znalazłam :) Projekt jest bardzo popularny, ale na forach nie za bardzo :)

My jesteśmy na etapie fundamentów, tzn. mamy je zrobione. Nawiezioną mamy ziemie bo trochę go "podnosiliśmy". W tym roku planujemy mury i dach. Budujemy metodą gospodarczą. Nie spieszy nam się, dopóki córa nie podrośnie wygodnie jest nam w mieście.

Co do kwestii wielkości salonu - dla nas również był za mały. To jedyna wada tego projektu. Rozwiązaniem było wydłużenie domu :) Wydłużyliśmy dom o metr. Mamy większą kuchnię, salon, no i pokoje na górze. Chętnie podzielę się doświadczeniami. Ciekawa jestem Waszych opinii, relacji itd.

Dzieki AMAZONKO22, że założyłaś to forum i byłaś wytrwała. Pozdrowienia

Wchodząc teraz do naszego domku- nic bym nie zmieniła. Nie przeszkadza mi mały salon-jest przytulny. Tylko u nas ścianka między kuchnia a salonem jest z drugiej strony przejście jest przy kominku. musze wrzucić aktualne fotki. jedynie co to troche żaluje ze nie zamurowałam jednego okna w kuchni.

AA my jeszcze troche pod schodami pozminialiśmy. wstawie zdjęcia jak tylko bede u siebie :)

a gdzie jeszcze kogoś znalazłaś budującego sante? czy chodziło Ci o mnie ;) ?

Edytowane przez amazonka22

• Odpowiedzi 197
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam,

mam nadzieję, że niedługo wiosennie... :) Na razie pogoda u nas taka sobie, raczej zimno. Nie mogę się doczekać już słoneczka za oknem. No i na działce mamy trochę pracy, zasadziliśmy trochę drzewek itd. Bardzo chciałabym zobaczyć AMAZONKA22 wasze dzieło. Jestem ciekawa jak ten projekt wygląda "od środka" :) by pobudzić swoją wyobraźnię. Tak chodziło mi o Ciebie i o ten temat na forum. Wiem, że ten projekt jest nawet popularny a nie mogłam znaleźć nic na jego temat. Pozdrawiam serdecznie...

No i na reszcie stało się. Zakochałam się wreszcie w kolekcji płytek do łazienki. Sa piękne, delikatne. To pierwsza z kolekcji , która tak bardzo przypadła mi do gustu. Problem jest w tym , że mój chłop nie chce mieć białych płytek (jakby to on je sprzątał.) No nic mam jeszcze trochę czasu , ale szczerze mam nadzieje , że sie ie odkocham a męża jakoś urobię ;).

Oglądając też dziś katalog BRW wpadła mi w oko seria mebli "salonowych" largo. Są proste bez żadnych ozdobników. i też sobie zapisuje je na przyszłość.

mam tylko problem z płytkami do korytarza. podoba mi sie seria z paradyża Affron. Musze jeszcze raz podjechać do salonu i zobaczyć je na zywo.

oj, oj......koleżanko!!! widzę, że idziecie do przodu!! Gratuluję i trzymam kciuki. A możesz jakoś pokazać te piękne, upatrzone rzeczy? płyteczki, mebelki ...itp? Sama mam też ten problem.......myślałam, że to będzie łatwe, a tu KICHA!!!

Gosiu te płytki w necie sa brzydkie. nawet ich nie zaznaczyłam do obejrzenia a nazwyają się - secret edeno.

Tu niżej jest affron do korytarza.

http://img706.imageshack.us/img706/4902/affronbeigepolpoler655x.jpg

tutaj nizej jedna z rzeczy z serii largo one mają różne kolory:

http://img85.imageshack.us/img85/3517/1263555979.jpg

A płytki to jak wpiszesz w google przeważnie jest ta sama wizualizacja. i ona jest brzydka. bede w salonie to cykne zdjęcie. :)

W ogolę muszę zacząć sobie tu wstawiać wszystko co mi się podoba. zobaczymy co z tego na koniec wyjdzie. nie mniej jednak nie było mnie tyle na forum , że nie pamiętam jak wyglądało stare, więc to mi już zupełnie nie przeszkadza.

A tak w ogóle to my w tym roku chcemy sie wynieść do siebie. Ale czy się wyrobimy???

ja jakoś nie mogę sie na nie zdecydować, choć bardzo mi sie podobają.....u mnie płytki będą łączyc się z panelami w salonie i nie wiem czy woodentic bedzie zgrywał się fakturą i kolorem......mnie osobiście , na początku podobały się takie smieszne płytki które widziałam w sklepie i chyba przestaly mi sie podobać.....ale zdjęcia ci nie pokażę bo nie mam w albumie. ale poszukam....