Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marzenia-santa cruz komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, zajrzałam do Was i będę zaglądać, bo domeczek bardzo fajny i działka piękna :D

i oczywiście "POWÓD" uroczy :wink: ,

a my mamy dwóch trochę starszych

ps.glina nie nadaje się do zasypania bo nie ma jak jej zagęścić, my naszą wywalaliśmy a zasypywanie idzie piaskiem,

jak będziecie murować H+H na klej czy zwykłą zaprawę?

pozdrawiam

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...

Witam w Twoich Komentarzach:)

Widzę, że mamy podobne Powody budowania domu:) Nasz Powód ma na imię Marysia i niedługo skończy 7 miesięcy:)

Nie będę oryginalna jak powiem, że działeczkę macie super! Taka spokojna okolica, sady, owoce, drzewka, no i Babcia!:)

Nasza działka również jest raczej długa i wąska, poczatkowo chcieliśmy podzielić ją na 2 i ewentualnie (w razie ciężkich czasów) zagospodarować tylko pół, a resztę sprzedać. Na szczęście zrezygnowaliśmy z tego pomysłu, bo teraz, gdy stoi już nasz SSO działka wcale nie wydaje się taka długa:)

Powaliły mnie ceny przyłączy, ale pewnie wszystko zależy od tego gdzie znajduje się działka. Zgroza!

Trzymam kciuki za Waszą budowę i...nie usuwaj Dziennika! Co z tego, że nie piszesz regularnie, wklejasz dużo zdjęć, ja robię tak samo. Dziennik jest dla Ciebie! Skoro jest w sieci, to zawsze będziesz mogła do niego zajrzeć i powspominać początki budowy i każdy jej etap:)

Powodzenia!

chei, dawno do Was nie zaglądałam, ale już nadrobiłam zaległości :D

choć nie powiem, łatwo nie było, obgryzłam pzanokcia zanim mi się te setki zdjęć wczytały :lol:

ale tak trzymać - fotki super!

i jestem pod wrażeniem porządku na budowie, czy Wy zamiataliście podwórko przed fotografowaniem?

chei, dawno do Was nie zaglądałam, ale już nadrobiłam zaległości :D

choć nie powiem, łatwo nie było, obgryzłam pzanokcia zanim mi się te setki zdjęć wczytały :lol:

ale tak trzymać - fotki super!

i jestem pod wrażeniem porządku na budowie, czy Wy zamiataliście podwórko przed fotografowaniem?

Mam na przeciwko babcie i mojego 6-letniego siostrzeńca oni tak dbają o porządki ale i mój chłop lubi porządek sam wszystkiego pilnuje pali śmieci i mówi ze cieszy swoje cozy takim widokiem

a zdjęcia dają więcej niż treść :lol:

Ale słodziak z tego Waszego Kacperka!

Oczka kochane...

Moja Marysia właśnie coś opowiada...lampie w dużym pokoju:) W ogóle mają swój świat - Marysia, lampy i moja lalka z dzieciństwa... W dodatku przekulała się przez cały kocyk i teraz leży na włochatym dywanie. Ciekawe co tam w nim znajdzie..

Pogoda niestety nas nie rozpieszcza. A poza tym każdy majster teraz może zwalić swoje opóźnienie właśnie na pogodę :x

Oby nie padało i nie mroziło zbyt wcześnie. Trzymam kciuki za Wasze drewno i dach!