mynia_pynia 23.05.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Mam na dachu robena (większych rozmiarów) w matowym antracycie, leży już od 3 lat, przeżył 3 zimy i jest wszystko oki.Dodatkowo leży mi kilka dachówek na tarasie, które zostały po otworach okiennych i po za kurzem nie widać na nich spękań. Kilka lat temu mój wujek jeździł tirem z małopolski do nas na dolny śląsk po glinę do wyrobu kafli do pieców kaflowych - które szły na eksport, a fabryka robena koło środy śląskiej to nie przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 24.05.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Witam. To skąd ta opinia, że na Robenie powstają pęknięcia, pajączki. Dziwne. A z innej beczki, czy lepiej kłaść na dach dachówki większe tych co wchodzi na metr 9,8 szt, czy tych co wchodzi 12,6 szt. Jest jakaś znacząca różnica. W sklepach jedni polecają mniejszą inni większą, jednak nikt nie potrafi tego konkretnie uzasadnić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 24.05.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Witam. A mówią, że tyle dachówki Robena się sprzedaje;) Czy ktoś może coś napisać na jej temat, czy wszyscy mają lepszą dachówkę na swoich domkach;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gurek 25.05.2011 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) Mam na domu Roben'a classic- nie angobowany- juz szósty rokPoza tym , że dachówka od północnej strony zaczyna zachodzić mchem co wiąże się zabawą karcherem żeby wyczyścić- nie mam żadnych zastrzeżeń.Co więcej, robiliśmy w zeszłym roku garaż i pokryliśmy go 120 m2 takiej samej dachówki. Dla zabawy część kładłem sam- nie zauważyłem problemu żeby były jakies krzywe (?).Nie jest to gorna półka jeżeli chodzi o dachówki- fajnie gdybyśmy mieli lakierowane- ale cóż, jest to dachówka ceramiczna a nie blacha czy inne wynalazki i sprawdza się bez zarzutu. Wygląda też fajnie.Nie odnotowałem żadnych pęknieć, pajączków, przebarwień etc.pzdr Edytowane 25 Maja 2011 przez gurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 26.05.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Witam. Chyba się zdecydujemy na Robena Monza Plus,kolor czarny, wydaje się trochę duża i zastanawiamy się jak będzie wyglądała na dachu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 26.05.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Mam Robena na dachu już 3 rok - o ile nie ma problemu z samą dachówką bo jak piszą inni nic się nie dzieje to porażką są kominki wentylacyjne Robena - musiałem wszystkie 7 szt wymienić. Pierwszym i podstawowym mankamentem - nie nadają się jako wentylacyjne do domu bo zacinający deszcz powoduje wlewanie się wody do domu. Drugi mankament po 3 latach wszystkie popękały w ten sposób że niektóre po wzięciu do ręki rozpadały się na drobne kawałki ( choć na dachu z dołu wydawały się na nie uszkodzone). Albo trafiłem na taką partię, albo coś z nimi jest ogólnie nie tak. Jeśli ktoś chce stosować dachówki wentylacyjne na wentylację domu od razu odradzam i radzę poszukać takich w formie grzybka ( jakiegoś innego producenta) - po ich wymianie u mnie przestało ciec. Oczywiście problem wlewania się wody nie ma znaczenia gdy założy się te dachówki zgodnie z ich przeznaczeniem czyli do odpowietrzenia WC . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 26.05.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Ja mam robena monza plus, nie narzekam - wprost przeciwnie, wygląda świetnie, nic sie z nią nie dzieje. Dachówki went. też robena i też wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 27.05.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witam. Jednak są różnice zdań, może popękane kominki wentylacyjne miały jakąś ukrytą wadę, może dana partia była felerna. Jednak u innycvh osób jest z nią wszystko ok, tak że my chyba jednak zostaniemy przy Robenie Mozna Plus czarnym. Zobaczymy, ale musim już się zdecydować bo cena ma iść do góry. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts